Resident Evil 4'teki Ashley Graham kimdir?

Dilay Süllü 25.04.2023 - 01:25
Ashley Graham, Resident Evil 4'te rol alan bir karakterdir. Bu yazımızda Resident Evil 4'ten Ashley Graham hakkında her şeyden bahsedeceğiz.

"Ashley Graham kimdir?" diye merak ediyorsanız işte cevapları: Ashley Graham, Resident Evil video oyunları serisinin dördüncüsünde önemli bir karakterdir. Kaçırılan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın kızıdır. Kaçırılmış ve İspanyol tarikatı Los Illuminados'un ritüelinin bir parçası olmuştur. Tarikatın temel amacı Las Plagas'ı kullanarak Birleşik Devletler hükümetini ele geçirmektir.

2004 sonbaharında üniversiteden eve dönerken Jack Krauser tarafından kaçırılan Ashley, İspanya'nın ücra bir dağlık bölgesi olan Valdelobos'a götürüldü ve Los Illuminados tarafından bir süre orada tutuldu.

Kaçırılma bilgisi başkana ulaştığında, eski ABD-STRATCOM ajanı Leon S. Kennedy'yi soruşturma için görevlendirdi. Köye ulaşan Leon, yerel köylülerin Las Plagas olarak bilinen parazit organizmalar tarafından kontrol edildiğini keşfetti.

Resident Evil 4'ün kahramanı Ashley Graham kimdir?

Ashley Graham Kimdir?

Leon çok geçmeden, Ashley Graham'ın bir kilisede tutulduğunu keşfeder. Onu hücreden kurtardıktan sonra tarikat lideri Osmund Saddler ile buluşurlar. Bu sırada ikili, kendilerinin de Las Plagas tarafından enfekte edildiğini öğrenir. Osmund Saddler'ın amacı, Amerika Birleşik Devletleri'ne sızmak ve komuta etmek için Ashley'i Başkan'a iade etmektir.

Saddler ve köylülerden kaçtıktan sonra ikili Ramon Salazar'ın kalesine doğru yol alır. Bu büyük kalede Leon onu birçok kez kaybetti. Bazı tuzaklara düştü, düşmanları tarafından kaçırıldı vb.

Ramon Salazar'ı yendikten sonra Leon, Ashley Graham'ın Saddler'ın adasına götürüldüğünü öğrenir. Leon onu kurtarmak için adaya doğru yola çıkar.

Buluşmalarından sonra, plaga'yı çıkarmak için Luis Serra tarafından yapılan lazer ameliyat makinesini buldular. Plaga'yı vücutlarından çıkarmak, Saddler'ın onlara karşı sahip olduğu tüm kozları elinden almıştır. Saddler'ı yendikten sonra Ada Wong'un bıraktığı jet ski ile adadan ayrılırlar.

Ashley'in hikayesi de burada son buluyor.

Resident Evil 4 Remake ile Resident Evil 4 (2005) Ashley Graham arasındaki fark nedir?

Resident Evil 4 Remake 24 Mart 2023'te piyasaya sürüldü. Resident Evil 4'te (2005), her zaman ölü ağırlık olduğu izlenimini veren Ashley Graham'ı daha çekici hale getirmek için daha çok değişikliğe ihtiyaç vardı. Zira düşmanlara karşı ilk hedef oydu. Kendini savunamıyordu. Düşmanlarınız onu kaçırmak için her zaman sizi meşgul etmeye çalışırdı. Eğer etrafınızda 4 düşman varsa, 3'ü sizi meşgul ederken diğeri onu kaçırmaya çalışıyordu.

Ashley'in Resident Evil 4'te (2005) bir sağlık barı vardı. Hasar aldığında, sağlık eşyalarınızı kullanmanız gerekiyordu, aksi takdirde anında ölürdü. Sağlık barınızı genişleten sarı otları, kendiniz dışında, Ashley Graham üzerinde de kullanmanız gerekiyordu. Sarı otlar onun da sağlık barını genişletiyordu. Resident Evil 4 Remake'te bu özellik değişti. Artık sağlık barı yok. Hala düşmanlarınızdan hasar alıyor ve siz meşgulken hala onu kaçırmaya çalışıyorlar.

Ashley, düşmanlardan hasar aldığında, sadece yere düşer ve onu kaldırmanız gerekir. Sağlık barı olmadığı için kaynaklarınızı sadece kendinizi iyileştirmek özgürce kullanabilirsiniz.

Resident Evil 4'te (2005), Ashley de harika bir partner değildi. Bir yerden aşağı düştüğünüzde, merdiven olsa bile, onu yakalamanız gerekir. Resident Evil 4 Remake'te bu özellik değişti. Bir yerden aşağı düştüğünüzde Leon'u yardıma çağırıyor, eğer onu yakalayamazsanız kendi başına aşağı atlıyor.

Ayrıca Ganado'lar tarafından kuşatıldığınızda siper alıyor. Duvarların, güvenli siperlerin, kendini koruyabilecek her şeyin arkasına saklanıyor. Hatta savaşırken önünüzde durmuyor bile. Resident Evil 4'te (2005), eğer tehlikedeyse, sadece çömelir ve çığlık atardı. Bu özellik çoğunlukla ya kaçırılma ya da onu dikkatsizce vurmanızla sonuçlanmaktaydı. Bazen niyetiniz bu olmasa bile pompalı tüfek mermileri ona zarar bile verebilir. Ashley Graham ayrıca dinamitlerden de kaçmıyordu. Size bir dinamit atıldığında kaçsanız bile, daha sonra harekete geçiyor ve ölüyordu.

RE4 Remake Ashley bundan çok daha akıllıdır, her zaman siper alır, duvarların arkasına saklanır ve sizi asla kötü duruma sokmaz.

Resident Evil 4 Remake ve Resident Evil 4 (2005) Ashley arasında grafik ve görünüm farkı da var. Ashley orijinal oyunda sevilen bir karakter değildi. Çoğu oyuncu ondan nefret ediyordu. Hatta oyunlarını özgürce oynayabilmek için Ashley'i silmek istemişlerdi.

Orijinal oyunda, her zaman taşımak zorunda olduğunuz bir ağırlıktı ve bu ağırlık size zor anlar yaşatıyordu. Remake'te geliştiriciler onu bir ortak gibi yaptılar. Artık, O bir ağırlık değil, sizin ortağınızdı.

Remake'te, yanınızda olmadığında, sadece arkadaşınız olmasını özlüyorsunuz. Bu yüzden Remake'teki Ashley sevilen bir karakter haline geldi.

Daha Fazla Oku: RE4 Remake'te Ashley'nin Şövalye Zırhı Nasıl Açılır?

Ashley Graham Kimdir? - 2

Resident Evil 4 Remake aynı zamanda Mercenaries içeriğine de sahip, bu içeriğin nasıl olduğunu merak ediyorsanız, Resident Evil 4 Remake Mercenaries makalesine de mutlaka göz atmalısınız.

Ashley RE4 Remake'te daha mı iyi?

Ashley, Resident Evil 4 Remake'te kesinlikle daha iyi. Bu macerada, daha çok bir ortak gibi hissediyor. Bazen size yardım ediyor. Sizi önemsiyor ve en önemlisi, eylemleriyle size zor zamanlar yaşatmıyor.

Ganado'nun ilk hedefi olmamak için saklanıyor. Ama yine de Ganado'lar ilk önce sizi hedef alacaklar, böylece meşgul olacaksınız ve Ashley'i kaçırırken onları engellemeyeceksiniz.

RE4 Remake'de Ashley kaç yaşında?

Ashley Graham, Resident Evil 4 Remake'de 20 yaşındadır. Oyun 2004 yılında geçmektedir ve doğum yılı 1984'tür.

RE4 Remake'te Ashley'de ne gibi değişiklikler var?

Akla gelen ilk değişiklik görünüşüdür. Orijinalinden çok daha güzel. Ayrıca her zaman Leon'u çağıran o yırtıcı sese tonuna sahip değil. Leon, İmdat! repliğini neredeyse hiç söylemiyor.

Hala Leon'u çağırıyor ama çok üzücü bir şekilde, bu yüzden sizi rahatsız etmeyecek. Ayrıca sağlık barı da yok. Düşmanlardan hasar aldığında, sadece yere düşer.

Onu zamanında ayağa kaldırmanız gerekir. Ayrıca yakınında düşman olduğunda çoğunlukla saklanır ve çok iyi saklanır.

Ashley Leon'a aşık mı?

Ashley'nin Leon'a karşı bazı duygusal hisleri olduğunu ima eden bazı sahneler var. Her iki versiyonda da bu tür sahneler vardır. Resident Evil 4 Remake'de Ashley Graham, Leon gibi bir ajan olabileceğini söylüyor.

Bu replik onun ajan olmak ve belki de Leon ile çalışmak istediğini ima etmektedir. Her iki versiyonda da Leon ve Ashley maceraları boyunca çok derin bir bağ geliştirmiştir. Leon görevinde profesyoneldir ama Ashley onu her zaman kendisi için koruyucu melek olarak görmüştür.

Ashley Graham Kimdir? - 3

Ashley ölürse ne olur?

Her iki versiyonda da Ganado'lar ayinlerini bitirebilmek için onu her zaman canlı olarak kaçırmaya çalışırlar. Onu kurban ettiğinizde ya da Ganado'nun almasına izin verdiğinizde, oyun size görev başarısız ekranı gösterir. Oyunun bir bölümünde sayısız kez başarısız olabilirsiniz ancak oyun başarılı olmanızı istiyor.

Bu yüzden onu yanınızda tutmak için o bölümü tekrar tekrar oynayacaksınız. Bu ritüelin tamamlanmasına izin veremezsiniz.

RE4'teki en korkunç düşman kim?

Resident Evil 4'te, hatta Resident Evil serisinde en korkulan düşman Regenerator'lardır. Regenerator'lar kendi aralarında ikiye ayrılırlar: Normal Regenerator ve Iron Maiden.

Iron Maiden, normal Regenerator'dan farklıdır. Iron Maiden'ın vücudu keskin iğnelerle kaplıdır. Size yaklaştığında, dikkatli oynamazsanız hemen hemen ölürsünüz.

Regeneratörleri dikkatsizce ateş ederek öldüremezsiniz. Vücutlarında parazitler vardır ve onları çıplak gözle göremezsiniz. Bunun için Termal Dürbüne ihtiyacınız var. Normal Regeneratörlerin vücutlarında yaklaşık 3-4 parazit vardır, ancak Iron Maiden'ların yaklaşık 4-5 paraziti vardır.

Genellikle Plagas parazitlerinden biri sırtlarındadır. Bu yüzden onlara ya arkadan yaklaşmalı ya da sürünmeleri için bacaklarına ateş etmelisiniz. Ancak yenilenmeleri sırasında zıplayabileceklerini unutmayın. Regeneratör ismi buradan gelir.

Ashley'i neden istiyorlar?

Los Illuminados, güçlerini Las Plagas'tan alan bir tarikattır. Onların inancına göre, Las Plagas üstündür. Bu tarikat üyeleri Las Plagas'ın ihtişamını göstermek için her şeyi yaparlar. Bu yüzden yabancılara karşı bu davranışı sergilerler.

Turistleri, Las Plagas'ı tanımayan insanları kaçırırlar. Las Plagas'ı onlara enjekte ediyorlar, eğer istemezlerse, diğer insanlara Las Plagas'ın ne kadar güçlü olduğunu göstermek için onları yakıyorlar.

Dünyayı yönetmek istiyorlar. Önce Birleşik Devletler'den başlayacaklar. Bu yüzden Ashley Graham'ı kaçırdılar. Ashley'e ayin yapacaklar, Las Plagas'ı kabul etmesini sağlayacaklar.

Ondan sonra, Başkan'ın kızını kullanarak Birleşik Devletler'e sızacak ve planlarının ilk ve en büyük adımını atmış olacaklar. Bu yüzden onu hedef aldılar.

Ashley Graham Kimdir? - 4

Ashley'nin ölümü RE4 ölümü olarak sayılır mı?

Ashley öldüğünde veya Ganado'lar tarafından kaçırıldığında oyun biter. Son kaydınıza geri dönmeli ve daha iyi oynamalısınız. Başka seçenek yok. Görevinizi başarmak zorundasınız.

Resident Evil remake'deki en iyi son nedir?

Resident Evil Remake için en iyi son tüm karakterleri kurtarmaktır. Chris Redfield ile Jill Valentine oyunun başında kaçırılacak. Rebecca sizin ortağınız olacak. Onu bazen göreceksiniz.

Gizli geçidin kilidini açmanız için piyano çalacak. Jill Valentine ile Chris Redfield kaçırılacak ve Barry Burton ortağınız olacak. Tıpkı Rebecca gibi, onu da bazen göreceksiniz. Her iki karakterde de, bu ikisini kurtarmak en iyi sondur.

Chris Redfield ile Rebecca'yı hayatta tutmanız ve Jill Valentine'ı laboratuvarda kurtarmanız gerekir. Jill Valentine ile Barry'yi hayatta tutmanız ve Chris Redfield'ı laboratuvarda kurtarmanız gerekir.

Ashley Graham Kimdir? - 5

Ayrıca Resident Evil oyunlarını sırayla açıklayan bir makalemiz de var. Buna göz atmalısınız.

Ashley Graham hakkındaki yazının sonuna geldik. Ashley hakkında merak ettiğiniz her şeyi ve diğer Resident Evil 4 Remake özelliklerini anlattık.

Eğer Resident Evil 4 oynamadıysanız önce orijinal versiyonu sonra Remake versiyonunu deneyebilirsiniz. Böylece Ashley arasındaki farkları ilk elden görebilirsiniz. Her ikisinden de keyif alacağınızı düşünüyoruz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 13:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2023 15:30
Çok kötü, translate bir yazı olmuş :( Translate değilse bile cümleler akıcı değil. Diğer merlin yazılarına benzemiyor. Yazar yeni sanırım. Mesleğinde başarılar.

----

Bu tarzdaki içeriklerimiz önce İngilizce sitemize hazırlanıyor, sonra tercüme edilerek Türkçe sitemizde kullanılıyor.
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2023 16:16
Ne Ana dilinde okumak hakkın falan ne alatıyorsun yahu. Yazının nesi kötü sen ana dilini bilmiyorsun gibi geldi bana. Yada okuduğunu anlamıyorsun. Ana dilden söz ediyorsun o zaman yazıyı git ana dilinde oku. Ha Eng. bilmiyorsundur olabilir. O zamanda sen oku diye çevirene, ''Boş Eleştiri'' yapma
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2023 15:27
Denito bilmiyorum nasıl bir yaşam sürüyorsun ama insanların böyle içerikleri kendi ana dilinde okumak ve bunu istemek en doğal hakkı gelip “Boş Eleştiri”ni insanlara boca etmek senin hakkın değil ama.
Denito
Denito 29.04.2023 12:20
İngilizcesini oku o zaman ne buraya gelip gew gew yapıyorsun. Ben yazıyı okudum ve gayet te anladım. Eleştiri var Boş Eleştiri var işte...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2023 00:31
Biz onun kepçe kulaklarına aşıktık :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mejnun
Mejnun 26.04.2023 23:09
Ağlayan kız :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2023 15:22
Peki remake de aşırı nefes alıp verişine ne diyeceksin Ashley in tam sinir krizi iki bıçak yada arada mermi sıksa olmuyor bari cephane vb birsey taşır bunu buldum istermisin vb o bile yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ashley Graham kimdir?
İlginizi Çekebilir