AB ülkelerinde WhatsApp kullanıcı alt yaş sınırı 16 olacak

Ahmet Özçilingir 28.04.2018 - 13:30
WhatsApp AB ülkelerinde, kullanıcı yaş sınırını 13'ten 16'ya yükseltti

WhatsApp 25 Mayıs'ta yürürlüğe girecek olan Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ne uymak için Avrupa'da WhatsApp kullanıcı sınırı alt yaşını 13'ten 16'ya yükseltiyor.

Whatsapp Avrupalı kullanıcılarının en az 16 yaşında olmalarını istiyor.

Geçtiğimiz haftalarda başı kişisel hakların gizliliği kapsamında oldukça ağrıyan Facebook'a açılan dava ile ilgili haberimizde, diğer teknoloji firmalarının da hedefte olduğu bilgisini paylaşmıştık.

Facebook'tan sonra soruşturma sırası Google ve Twitter'da

Whatsapp'ın da Facebook gibi kullanıcı bilgilerini topladığı iddia edilmiş. Bunun ile ilgili bir açıklama yapılmış ve asgari miktarda bilgi toplandığı, WhatsApp'ın kimin ne konuştuğu ile ilgilenmediği aktarılmıştı.

WhatsApp Facebook gibi bilgilerimizi gizlice topluyor mu

Facebook sahibi olduğu WhatsApp uygulaması için, verilerin kullanımı kapsamında, bir takım adımlar atmaya başladı. Yeni düzenleme ile birlikte Avrupalı WahtsApp kullanıcıları, minimum 16 yaşında olmak zorunda ve kullanıcıların bunu teyit etmeleri de gerekiyor. WhatsApp genel veri koruma yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce, AB hizmet şartlarını da güncelledi. Genel verileri koruma yönetmeliği, Avrupalıların kişisel verileri üzerinde daha fazla kontrol hakkı sağlayabilmesi için,  Avrupa'da veri kuralları ile ilgili çalışmalar yapıyor. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 07:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2018 21:41
Demek ki alakasız yöneticilerin rastgele yargıları tek bizim ülkemizde olmuyormuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Avrupa Birliği ülkelerinde WhatsApp için yaş sınırı geliyor
İlginizi Çekebilir