Blizzard'da 19 yıl çalışan Jeff Kaplan şirketten ayrılıyor

Alparslan Gürlek 21.04.2021 - 11:34
Blizzard'da 19 yıl oyun yönetmeni ve başkan yardımcısı rollerinde çalışan Jeff Kaplan, şirketten ayrıldığını duyurdu. Overwatch 2 ise geliştiriliyor.

Blizzard Entertainment oyun yönetmeni ve Başkan Yardımcısı Jeff Kaplan, 19 yıldan sonra şirketten ayrıldığını duyurdu. Kaplan, Blizzard'ın web sitesinde yaptığı bir açıklama ile hem hayranlara hem de yıllardır birlikte çalıştığı geliştiricilere teşekkür etti. Şirket, yıllardır onu ayakta tutan önemli isimlerden birini daha kaybediyor.

Jeff Kaplan Blizzard'dan ayrılıyor

Kaplan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Böylesine tutkulu bir izleyici kitlesi için dünyalar ve kahramanlar yaratma fırsatına sahip olmak gerçekten bir ömür boyu sürece bir onurdu. Blizzard'da oyunlarımızı destekleyen herkese, oyun takımlarımıza ve oyuncularımıza derin minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Ancak bu yolculuğu benimle paylaşan harika oyun geliştiricilerine de özel bir teşekkür etmek istiyorum.

Dünyayı asla göründüğü gibi kabul etme. Her zaman ne olabileceğini görmeye cesaret et. Umarım sen de aynısını yaparsın."

Blizzard ayrıca Overwatch geliştirici ekibinin yeni liderini duyurdu ve serinin devam oyununun geliştirme sürecinin "iyi bir hızda" devam ettiğini söyledi. LinkedIn profilinde kendisini lider seviye tasarımcı olarak listeleyen 18 yıllık Blizzard çalışanı Aaron Keller, Overwatch 2 oyun yönetmeni olarak devreye girecek.

Blizzard'da 19 yıl çalışan Jeff Kaplan şirketten ayrılıyor

Şirket, Keller'in Overwatch ekibinin kurucu bir üyesi olduğunu ve daha önce World of Warcraft'ın kurulmasına da yardımcı olduğunu söyledi. Sonrasına Keller oyunculara şu açıklamayı yaptı:

"Overwatch 2'den bahsetmişken, geliştirme iyi bir hızda devam ediyor. Üzerinde yürüttüğümüz olağanüstü bir vizyonumuz var, birçoğunuzun BlizzConline'da paylaştığımız güncellemelere verdiği tepkiler bizi heyecanlandırdı ve lansmana doğru ilerlerken bu yıl ve sonrasında planladığımız heyecan verici açıklamalar var.

Overwatch 2 ilerlemesi ve canlı oyundaki yeni özellikler hakkında daha sık güncellemeleri sizlerle çok yakında paylaşacağız. Jeff'in yerini doldurmakla ilgili hiçbir iddiam olmasa da, oyun yönetmeni rolüne adım atmaktan ve tüm kalbini Overwatch'ın bir sonraki yinelemesine odaklayan bir ekibin parçası olmaya devam etmekten heyecan duyuyorum ve bu inanılmaz topluluğa hizmet etmekten onur duyuyorum."

Şirket Şubat ayında yaptığı bir açıklamada ne Overwatch 2'nin ne de Diablo 4'ün 2022'ye kadar piyasaya sürülmeyeceğini açıklamıştı. Sizler de bu ayrılık hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2021 05:48
Kendisi için iyi olmuş. Çünkü gerek bu dolandırıcı açgözlü firma olsun, gerek tarikat gibi takılan önlerine koyulanı eleştirmeyen, başkasının da eleştirmesine izin vermeyen koyun kitleden kurtulmuş oldu.
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2021 09:31
Adamların zaten 3A fiyatına sattığı oyunda pay2win sistemi koymaması lazım. Zaten yapmak zorunda olduğu bir şey için övgü verecek değiliz. Activison-Blizzard'ın yaptığı tonla adice şey var. WoW'da anca fanboyları övüyor. WoW üzerinden yaptıkları şeyler ortada. İyi bir örnek değil kısaca.
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2021 13:13
dolandırıcı derken adamlar 18 yıldır oyuna zam yapmadı oyun içi proggresi etkileyen tek bir öge satmadı. 18 yıl geçtiği için çok yenilikçi gelmeyebilir grafikleri eski gelebilir ama bu dolandırıcı oldukları anlamına gelmez. ( wolrd of warcraft için konuşuyorum.)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2021 18:16
Metzen'nin yanına arazi. Auroboros'a gecicek bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2021 17:46
evet blizzarda güvenimiz tam, diablo 3'ü mobil oyuna çevirip, beklediklerini alamayınca diablo 2'yi ramaster etme fikri çok eyi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2021 15:13
adamın soyismi kaplan xd
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2021 12:09
activision ve bobyDICKin yaptığı aç gözlü politikalar sonucu Blizzard ismi çok fena kirletildi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard'da 19 yıl çalışan Jeff Kaplan şirketten ayrılıyor
İlginizi Çekebilir