BlizzCon dijital etkinliği 2021'in başlarında yapılacak

Alparslan Gürlek 5.08.2020 - 11:05
Blizzard'ın yeni oyunlarını tanıtacağı etkinliği BlizzCon mayıs ayında ertelenmişti. Pandemi yüzünden ertelenen etkinlik 2021'in başına doğru yapılacak.

Mayıs ayında Blizzard, COVID-19 pandemisi nedeniyle BlizzCon 2020 etkinliğinin fişini çekmek zorunda kalmıştı. Ancak büyük festivallerini hurdaya çıkarmak zorunda kalan diğer birçok şirket gibi, bunun 2021'de bir süre sonra gerçekleşmesi beklenen çevrimiçi bir etkinlik olmasını umduğunu söylediler. Activision'un ikinci çeyrek kazançlarını tanıttığı bir toplantı sırasında bugün Blizzard başkanı J.Allen Brack planın hala devam ettiğini doğruladı.

BlizzCon 2021 yılının başlarında yapılacak

"BlizzCon'un ruhunu gelecek yılın başlarında sanal bir etkinliğe kanalize etmeyi planlıyoruz" dedi Brack, toplantıdaki soru-cevap oturumu sırasında. "Yarattığımız ve üzerine çalıştığımız şeyleri gerçekten dört gözle bekleyen tutkulu ve etkileşimli bir topluluğa sahip olduğumuz için gerçekten şanslıyız ve ekiplerin bu etkinlik için neler üzerinde çalıştıklarını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz." diye ekledi.

BlizzCon dijital etkinliği 2021'in başlarında yapılacak

Blizzard'ın düzenleyeceği bu etkinlikte BlizzCon'a bizzat katılamayanlar için panellere, cosplay yarışmasına ve e-spor müsabakalarına canlı erişim sağlayan bir "sanat bilet" sunuyor. Etkinliğin açılış faslı herkes için ücretsiz olarak yayınlanacak. Sanal biletler de çevrimiçi ortamdan satın alınabilecek. Bütün şirketler etkinliklerini ücretsiz yapıp duyurmaya çalışırken Blizzard'ın dijital bile olsa biletli etkinlik yapması...

Ne yazık ki Brack, paylaşmayı dört gözle beklediği şeyler hakkında hiçbir şey söylemedi. Ancak Blizzard'ın Diablo, Overwatch ve World of Warcraft ötesinde devam eden bir dizi girişimi olduğunu söyledi. 2021'e doğru ilerlerken sabırsızlıkla bekleyeceğimiz yeni şeylerin geldiğini hissediyorum.

Pandemi sürecinden büyük firmalar ve platform sahipleri büyük ölçüde etkilense de, aslında bu süreç hepsinin yüzünün gülmesine de sebep oldu. Önce Microsoft, ardından Sony ve ardından da Activision pandemi süreci içinde gelirlerinin kat kat arttığını duyurdu. Activision'un geçtiğimiz yıl bu çeyrekte elde ettiği kazançlar, bu yıl kazandığının ancak 1/5'i kadar olabilmiş. Aynı şekilde Sony de son yılların en kârlı oyun satışlarını bu yıl yapmış ve Microsoft, perakende mağazalarını kapattıktan sonra pandemi sürecinde dijital satışlar ile zararını dengelemeyi başarmış.

Özetleyelim, Blizzard Mayıs ayında COVID-19 yüzünden BlizzCon 2020 etkinilğini ertelemişti. Dijital bir etkinlik yapılacağı konusunda kesin değillerdi ancak söylentiler dolaşıyordu. Trajik bir şekilde BlizzCon 2020 etkinliğinin 2021 yılının başlarında yapılacağını duyurdular.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2020 13:35
gelirleri artar tabi sineğinde yağsını çıkarıyor blizzord ellerinde AAA türü bir oyun kalmadı
Kalan Karakter: 300 Gönder
BlizzCon dijital etkinliği 2021'in başlarında yapılacak
İlginizi Çekebilir