Christopher Nolan, Tenet'in gişesi hakkında açıklamalarda bulundu

Özgür Deveci 4.11.2020 - 13:26
Christopher Nolan, senaryosunu yazıp yönetmeliğini yaptığı Tenet filminin gişe performansı hakkında konuştu. Detaylar haberimizde!

Christopher Nolan'ın Tenet filmi Amerika'da kötü bir gişe geçirmesine rağmen, uluslararası arenada 350 milyon dolar hasılata ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemi salgınından öncesiyle karşılaştırıldığında gişe hasılatı birçok mecra tarafından düşük olarak belirtildi. Ancak filmin yönetmeni Nolan, bu sayıdan oldukça memnun olduğunu belirten bazı açıklamalarda bulundu.


Filmin yönetmeni Nolan, yaptığı röportajda "Warner Bros. Tenet'i sinemalarda yayınladı ve filmin 350 milyon dolar gişe hasılatı elde etmesi beni çok heyecanlandırdı. Ancak, diğer stüdyoların bu konuda hevesli olmadığına dair bir takım endişelerini de dile getirdi. Salgın olsun ya da olmasın, Tenet Kuzey Amerika'da beklentilerin gerisinde kaldı ve Hollywood'un sinemaya dönmeye hazır olduğuna dair çok az şey gerçekleştirdi. Filmin çıkışını takip eden haftalarda, yine Warner Bros.'tan Wonder Woman 1984 haricinde, 2020 için neredeyse tüm büyük film setleri gelecek yıl veya daha sonraki yıl gösterime girecek" açıklamalarında bulundu.

Christopher Nolan, Tenet'in gişesi hakkında açıklamalarda bulundu

Christopher Nolan, Tenet'in gişesi hakkında açıklamalarda bulundu

Tenet'in arkasındaki stüdyo olan Warner Bros'dan bazı yetkililer, filmin HBO Max gibi online platformlar üzerinden yayınlamasının ekonomik açıdan daha fazla gelir yaratacağını düşünüyordu. Ancak Nolan, daha önce bu filmin sinemalarda izlenilmesi gerektiğini defalarca vurgulamıştı. Nolan, pandemi süreciyle ilgili "Filmin nerede iyi performans gösterdiğini ve beklenen hasılatı elde edip etmediğini sorgulamak yerine, COVID öncesi beklentileri karşılayıp karşılamadığı yerlere ve salgının tüm kayıplarını sergilemeyi bahane olarak kullanmaya bakıyorlar. Bu artık hayatımın bir parçası haline geldi. Başka bir deyişle herkesin işini yeniden inşa etmesi gerekecek." açıklamalarında bulundu.

Nolan'ın bakış açısına göre, Tenet New York'taki sinemaların, California, Los Angeles ve San Francisco gibi büyük metropollerin kapalı kalmaya zorlandığı ve potansiyel olarak milyonları masada bıraktığı bir zamanda filmini sinemalarda yayınlamayı başardı. Bu noktada film ABD dışındaki ülkelerde 293 milyon dolar hasılata ulaşarak kendi ülkesine nazaran daha iyi sonuçlar verdi.

Tenet filminin oyuncu kadrosunda Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine ve Kenneth Branagh gibi Hollywood dünyasından ünlü isimler yer alıyor. Son olarak henüz izlemediyseniz filmin fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 20:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2020 10:23
Nolan senden geçmiş kardeş, dunkirk faciasından sonra belliydi zaten. Emekli ol köşene çekil bulmaca felan çöz.
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2020 05:17
Dunkirk film değil. Belgesel
MK Okuru
MK Okuru 6.11.2020 00:07
Nasıl bir cahilsin tarantino bile Dunkirk için nolanın en iyi filmi demiş hangi vasıfla bir filme kötü diyebiliyorsun ne gibi bir unvanın eğitimin var söyle ona göre sana katılalım kardeşim
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2020 21:37
Dunkrik güzel filmdide bu tenet neyin nesi anlamak zor, sarhoşken çekti heral.
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2020 19:03
Dunkirk, dünyanın en iyi filmidir! O kadar!
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2020 15:28
Filmin sana hitap etmemesi onun kötü olduğu anlamına gelmez keza genel olarak bakıldığında iyi bir film hatta...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.11.2020 14:59
Adam dunkirk filmini bilim kurgu bekledi galiba o yüzden facia diyor :D Nolanın bu zamana kadar hangi filmi kötüydü bu kötü olsun !
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.11.2020 22:09
Diğer herkes salak bi sen akıllısın ya nolan koydun gişeye akılsız bir şekilde. Bu zamanda film mi konur. 3 katını kazanırdı en az seneye erteleseydi diğer tüm filmler gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.11.2020 19:18
film güzel değil, anlayan ile izleyip sürekli soru zikredilecek bir film.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Christopher Nolan, Tenet'in gişesi hakkında açıklamalarda bulundu
İlginizi Çekebilir