Cyberpunk 2077 PlayStation Store'a geri dönebilir

Alparslan Gürlek 14.04.2021 - 12:19
CD Projekt RED, Sony ile "dostane ilişkileri" olduğunu söylüyor. Cyberpunk 2077 PlayStation Store için tekrar faaliyete geçebilir.

Bildiğiniz gibi sorunlu çıkışıyla çok konuşulan ve birçok mağazanın kendisi hakkında tedbir almasına sebep olan Cyberpunk 2077 PlayStation Store mağazasından kaldırılmıştı. Bugün gelen haberlere göre CD Projekt RED'in bu konu hakkında pes etmeye niyeti yok. Sony ile dostane ilişkileri olduğunu iddia eden CEO Adam Kicinski, oyundan vazgeçmek gibi bir niyetlerinin olmadığını vurguladı.

Cyberpunk 2077 PlayStation Store için yeniden gelebilir

Reuters ile yaptığı röportajda ortak CEO Adam Kicinski, Polonyalı oyun firmasının sorunlu çıkışından sonra Cyberpunk 2077'den vazgeçmeye niyetli olmadığını söyledi. Toplam üç ertelemenin ardından Aralık 2020'de piyasya sürülen ve özellikle son nesil konsollarda büyük sorunlarla gelen CD Projekt RED'in son oyunu, lansmanından bir hafta sonra PlayStation Store'dan kaldırılmıştı.

Tabi bu kaldırılmanın yaşandığı süreçten sonrası CD Projekt RED'in oyunu toparlama çabalarıyla devam etti. Oyun için söz verilen ilk büyük güncelleme yayınlandığında oyuncular büyük bir merak ve "Ne olur düzelsin" duygularıyla yamayı yüklese de, sorunları çözmek yerine yeni yama birçok sorunu da beraberinde getirmişti.

Cyberpunk 2077 PlayStation Store'a geri dönebilir

Söz konusu bu 1.1 yamasının ardından şirket daha büyük sorunları çözmek üzere bir süre ortadan kayboldu. Birkaç gün içinde sorun çıkartan ilk yamayı düzeltip, sessizliğe gömüldüler. Artık oyunu sorunlarıyla gündeme getirmemek istemelerinden olsa gerek, bir süreliğine Cyberpunk tarafından bir haber ya da gelişme görmedik. Devamında 24 Şubat 2021'de yeni yama ile ilgili bir açıklama yaparak, 20 Mart tarihinde yamanın detaylarını gösteren birkaç video yayınladılar.

Kısa videoların ve yamanın öne çıkan gelişmelerinin üzerine vurgu yaparak yayınladıkları bu videodan birkaç gün sonra ise 500'den fazla soruna odaklanan uzunca bir yama notu yayınladılar. Bu yama ile hem PC hem de konsollar tarafında oyundaki sorunların büyük kısmını çözmeyi hedefliyorlardı. Nitekim bazı oyuncular hala sorunlardan kurtulamadığını söylese de oyunun bir nebze de olsa düzeldiğini iddia eden oyuncular da oldu. Tabi bu sırada şirket içinde bazı ayrılıklar da yaşandı. Cyberpunk 2077'nin baş tasarımcısı şirketten ayrıldı ve nerede çalışacağını ya da ne yapacağını söylemedi.

Tabi bundan önce şirketin bir siber saldırıya uğradığını ve önemli verilerini siber suçlulara kaptırdığını da belirtmek gerekiyor. Velhasıl kelam Aralık ayından beri CDPR için işler pek yolunda gitmiyor ancak bugün CEO Kicinski'nin söyledikleri Cyberpunk 2077 PlayStation Store'dan kaldırılması konusunda yeni gelişmelerin yaşanabileceğini gösteriyor. Reuters'a "Cyberpunk 2077'yi rafa kaldırma seçeneği görmüyorum. Oyunu gurur duyacağımız bir konuma getirip yıllarca başarıyla satabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Aynı zamanda şirketin iş geliştirmeden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nowakowski de yayınlanan her yamanın, oyunu PSN mağazasına geri dönmeye yaklaştırdığını söylüyor. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

 

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 02:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2021 08:30
Nowakowski tam bir şam şeytanı. Bu adamın dediği hiçbir şeye inanılmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2021 16:38
valla bunlar hiç oyunu açıp oynamıyorlar herhalde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2021 13:07
Oyun halen oynanmaktan çok uzakta, geri getirmesinler adam edene kadar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 PlayStation Store'a geri dönebilir
İlginizi Çekebilir