Cyberpunk 2077 iade eden kullanıcılar hala oynayabiliyor

Alparslan Gürlek 22.01.2021 - 12:34
Cyberpunk 2077 kopyalarını iade etmek isteyen kullanıcılar şu sıralar para iadesinin yapıldığını ancak oyunun kendilerinden alınmadığını söylüyor.

CD Projekt RED'e pahalıya mal olan Cyberpunk 2077 çıkış süreci, resmen oyunu değil, durumu toparlamaya çalıştıkları bir zaman dilimine dönüştü. Hataları nedeniyle özellikle PS4 ve Xbox One kullanıcılarına doğru düzgün bir oyun deneyimi sunamayan Cyberpunk için kullanıcılar hayli üzgün. Oyunun PlayStation Store üzerinden kaldırılmasıyla sonuçlanan bu durumu şirketin "güncellemeler gelecek, beklemek istemiyorsanız iade edebilirsiniz" demesiyle devam etti. Şimdi bu söz konusu iadelerle ilgili farklı detaylar ortaya çıktı. Bazı kullanıcılar para iadesi almalarına rağmen oyunun hesaplarından kaldırılmadığını ya da fiziksel kopyalarının gönderilmesinin istenmediğini söylüyor.

Cyberpunk 2077 iadelerinde "Parayı al, oyun sende kalsın" gibi bir şey söz konusu olabilir

Birçok Cyberpunk 2077 sahibi ile konuşan Vice tarafından bildirildiğine göre, oyunu iade etmek isteyen kullanıcılar biraz şaşkın. Para iadesini aldığı halde oyunu kütüphanesinden kaldırılmayan ya da fiziksel kopyasını geri göndermesi istenmeyen birçok oyuncu aynı şeyi söylüyor. Hal böyle olunca gözler doğrudan CD Projekt RED'e çevriliyor fakat onlardan da henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tam 250 dolar değerindeki koleksiyoncu sürümüne sahip olan bir kullanıcı, ödemesini PayPal üzerinden geri aldığını söyledi. Devamında ise "Geri göndermem gerekmediğine şaşırdım. Yani hala her şeye sahibim. Bir müşteri olarak, bu konuda başarılı olduklarını hissediyorum. Kanıt gösterin, paranızı iade edelim" dedi. Aynı zamanda oyun için bir perakendeciden etkinleştirme kodu alan başka bir kullanıcı "Garip bir şekilde hala Xbox'ım aracılığıyla oyuna erişebiliyorum, kodu kendilerine göndermeme rağmen iptal edilmiş olarak görünmüyor. Uzun vadede bunun nasıl sonuçlanacağı hakkında hiçbir fikrim yok" diyor.

Cyberpunk 2077 iade eden kullanıcılar hala oynayabiliyor

Geri ödeme sürecinde, müşterilerin bir noktada Cyberpunk 2077 kopyalarını iade etmeleri gerekeceğini, bu nedenle daha sonraki bir tarihte bunun istenebileceği belirtilmişti. Şirket bu açıklamayı yapmasına rağmen oyunları geri alınmayan ve para iadeleri yapılan kullanıcılar adına Vice bu politikanın uygulanıp uygulanmadığını sordu. CD Projekt RED ise henüz bu konu ile ilgili bir yanıt vermedi.

Bildiğiniz gibi şirket daha önce para iadesi isteyen kullanıcılar için bir e-mail hesabıyla iletişime geçmelerini ve onlara yardımcı olacaklarını söylemişti. VGC, 8 Ocak tarihinde bu e-posta adresi ile hala iade alıp almadıklarını test etmek için bir mail göndermiş. Şirket 18 Ocak tarihinde iade işlemleri için doldurulması gereken bir form göndererek bunu yanıtlamış. Görünen o ki hala bu şekilde iadeleri kabul ediyorlar.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 16:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2021 23:30
tahminime göre oyunu ücretsiz yapacaklar yakinda
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2021 04:58
Yaklaşık 100 saat oynama sürem var şimdi iade edesim geldi :D
MK Okuru
MK Okuru 25.01.2021 00:29
aga be söylesene oyun nasıl steam da duruyor oynamadım daha hataları vardı bıraz sabredım öyle oynıyım dıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.01.2021 22:13
Balon diyip iade edenler buna sevindi. Onlar icin artik balon degil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.01.2021 18:54
Oyun dosyaları olduğu sürece oynayabilir zaten oyun DRM içermiyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 iade eden kullanıcılar hala oynayabiliyor
İlginizi Çekebilir