Dark Alliance oynanış fragmanı yayınlandı

Alparslan Gürlek 16.03.2021 - 16:41
Tuque Games tarafından geliştirilen Dungeons & Dragons: Dark Alliance PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC platformları için geliyor.

Dungeons & Dragons: Dark Alliance bugün Tuque Games ve Wizards of the Coast tarafından duyurulmuştu. Aksiyon RPG türündeki oyun eşli çok oyunculu moduna sahip ve boss savaşlarıyla, grafikleriyle ve aksiyonuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yayınlanan PlayStation blog gönderisi ile de Tuque Games Stüdyo Başkanı Jeff Hattem, bazı detayları gösteriyor. Ayrıca yeni oynanış fragmanı ile savaşın derinliklerine iniyoruz.

Dungeons & Dragons: Dark Alliance bütün platformlar için duyuruldu

Toplamda dört kişi co-op olarak oynanabilen oyunda, oyuncular R.A. Salvatore tarafından oluşturulan ikonik D&D karakterlerine hayat veriyor. Drizzt, Cattie-brie, Bruenor ve Wulfgar olarak oynayacağımız oyunda ise amacımız Icewind Dale'i işgal eden canavarları yenerken, kadim bir eser olan Crystal Shard'ı bulmak.

Savaşa odaklı yapısıyla her oynanabilir karakterin ustalaşması gereken 50'den fazla savaş yeteneği var. Bütün bu hengame sırasında ise oyun emrinize birçok araç sunuyor. Hattem'in de bahsettiği gibi oyunda kendimizi güçlü hissetmemiz istenirken, bir yandan da ustalaşmak için emek harcamamız gerekecek. Dark Alliance oyunundaki her karakterin güçlü ve zayıf yönleri olacak, bu da oyuncuları birlikte hareket etmeye teşvik edecektir.

Oyundaki görevleri hangi sıra ile yapacakları da yine oyuncuların insiyatifine kalmış. Bu konuda Warhammer: Vermintide 2 örneğini verebiliriz. Her görevin sonunda katledilmesi gereken bir boss olacak ve geliştirici, bunu yapmanın çok da kolay olmadığını söylüyor. Ayrıca görevlerin zorluk seviyelerini yükselterek daha fazla ganimet elde edebileceğimizden bahsediyorlar. Yani oyun, sizi aynı bölümü tekrar oynamak konusunda teşvik edici unsurları da içerisinde barındıracak.

Dark Alliance oynanış fragmanı yayınlandı

Dark Alliance kesip biçmeniz için içinde 30'dan fazla düşman türü barındırıyor. En yaygın olanları ise goblinler. Icewind Dale vadilerinde karşılaşacağınız her boşluk veya oyuk, goblinlerle dolu. Sayı üstünlüklerini kullanarak güç elde etmeye çalışan bu yaratıklar, birlikte en sert kahramanları bile alt edebilecek sürüler halinde dolaşıyorlar. Oyunda en çok karşılaşacağımız yaratık türü olan goblinlerin de kendi aralarında çeşitleri var.

  • Goblin Warrior 
  • Goblin Defender
  • Goblin Archer
  • Goblin Booyahg
  • Goblin Captain

Dark Alliance oynanış fragmanı yayınlandı

Yukarıda listelenen bütün goblin çeşitleri, şahsına münhassır yeteneklere sahip. Bu da bir goblin sürüsüne saldırmadan önce oyuncuların hangilerini önceden eleyip elemeyecekleri konusunda düşünmelerini sağlıyor.

Dark Alliance, 22 Haziran'da PC (Steam), PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch için piyasaya sürülecek. Hali hazırda Steam satış fiyatı 113,75 TL olarak karşımıza çıkıyor. Deluxe Edition satın almak isterseniz de 170,00 TL ödemeniz gerekecek. Açıkçası fiyatın günümüz standartlarına göre oldukça uygun olduğunu belirtmek gerekiyor. Eğer oyun ilginizi çektiyse ve almayı düşünüyorsanız, yükselmesi konusunda baştan uyarımızı yapalım. Genelde uzun süre uygun fiyatlı kalmıyorlar...

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 05:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 12:21
Gözüm kanadı resmen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 21:14
abouuuvv amma çirkin
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dark Alliance oynanış fragmanı yayınlandı
İlginizi Çekebilir