Death Stranding'i koşu bandında oynamak

Batuhan İnce 4.02.2020 - 01:59
Sam'in oyun boyunca çektiği acıları yakından deneyimlemek isteyen Youtuber, Death Stranding'i Koşu Bandında oynamak için sıra dışı bir tasarıma imza atıyor.

Death Stranding'in Koşu Bandında oynayabiliyor olma düşüncesi kulağa nasıl geliyor?

Başarılı oyun yapımcısı Kojima'nın son çalışması olan Death Stranding, oynanış dinamikleri ve hikaye anlatımı ile geçtiğimiz yılın en çok konuşulan oyunlarından biri oldu. Birçok oyuncu oyunu çok severken hatırı sayılır bir kitle de oyunu kargoculuk simülasyonu olduğu gerekçesi ile eleştirdi. Haksız da sayılmazlardı. Death Stranding birçok farklı oynanış stilini içinde barındırıyor olsa da ana odağı kargo taşımak olduğu için evrenini de buna göre şekillenmişti. Basit bir yürüme eylemi bile, sadece sol çubuk ile gerçekleştirilen eylem olmaktan uzaktı. Başrol karakterimiz Sam, tabanları çatlayana kadar yürüyordu ve gerektiği yerde gerçek bir insan gibi isyan edip yere yığılıyordu. Sam'in çektiği bu acıları yakından deneyimlemek isteyen Youtuber, kendini oyuna daha da kaptırmak için sıra dışı bir tasarıma imza atıyor.

Aynı zamanda bir Elektrik Mühendisi olan Allen Pan, Playstation 4 kumandasının ileri yürüme fonksiyonunu birkaç modifikasyon ile bir koşu bandına bağlıyor. Birkaç deneme sonucunda koşu bandı ile Sam'i yürütmeyi başarıyor. Pan bu sisteme "Düşük bitçeli bir VR donanımı" adını veriyor.

Death Stranding'i Koşu Bandında Oynamak

Sistem Nasıl İşliyor?

Allen Pan; koşu bandının Rotor Kodlayıcısını, (Koşu bandının dönüşlerini sayan mekanizma) hareket hızını hesaplamak için Arduino Çipi ile birleştirdi. Bu çipin görevi, bir bilgisayar ile başka bir mikro denetleyicinin haberleşmesini sağlamak olarak açıklanabilir. Bu sayede Dualshock 4 ve koşu bandı birbiri ile etkileşime girerek gereken işlevi yerine getiriyor. Hareketleri eş zamanlı olarak aktarmak için iki röleli bir potansiyometre kullanmış. Bu şekilde koşu bandı belirli bir hıza ulaştığında Sam'in yürüme animasyonu devreye giriyor, hızın artması durumunda da Sam koşmaya başlıyor. Bu durum daha sonra Pan'in karnını fazlasıyla ağrıtıyor. Deney sırasında Pan'ın kullandığı koşu bandının motoru patlıyor ve Sam'in yürümesi için gerekli hıza kendi gücüyle ulaşmak zorunda kalıyor.

Donanım hala ciddi sorunları içerisinde barındırıyor. Komplike olması sebebi ile Death Stranding'i Koşu Bandında oynamaya çalışmak engebeli arazilerde dengeyi sağlamanın neredeyse imkansız olması yüzünden zor gibi görünüyor.

Pan'ın kendi kanalında yayınladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Buradan Death Stranding incelememizi okuyabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 15:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.02.2020 15:13
İlginç bir fikir aslında .
Kalan Karakter: 300 Gönder
Death Stranding'i koşu bandında oynamak
İlginizi Çekebilir