Doom 3 VR Edition PlayStation VR için duyuruldu

Alparslan Gürlek 3.03.2021 - 18:48
id Software tarafından geliştirilen Doom 3 VR Edition, PlayStation 4 ve PlayStation 5 için özel olarak bir fragman eşliğinde duyuruldu.

Bugün id Software tarafından geliştirilen Doom 3 VR Edition yeni bir fragmanla duyuruldu. Kendisinden sonraki bütün FPS oyunlarına yön vermiş Doom serisinin üçüncü oyunu, iki yeni genişletme paketiyle birlikte PS VR üzerinden de oynanabilecek. Eski nesil aksiyon FPS deneyimini sanal gerçeklik üzerinden yaşamak isteyenler için güzel haber!

Doom 3 VR Edition PS VR için yeni fragmanla duyuruldu

İlk etapta PC için geliştirilen ve daha sonra PlayStation, Xbox, Switch platformlarında da boy gösteren Doom 3, şimdi de VR için geliyor. Doom 3 VR Edition, PlayStation VR için kısa bir teaser fragmanıyla duyuruldu. İblislerin işgal ettiği bir UAC tesisinde sanal gerçekliğe dalarak hem korkup, hem de öldürmenin hazzını aynı anda yaşayacağız. Oyun ilk etapta PlayStation 4 için çıkacak ve PlayStation 5 ile de geriye dönük uyumluluk sayesinde oynanabilecek.

Ayrıca Doom 3 VR Edition, Doom 3'ün genişleme paketleri Resurrection of Evil ve The Lost Mission'a sahip olacak. Bu iki genişleme de PS VR teknolojisi için yeniden düzenlenmiş. Geliştirilen dokuları, yeni gölgelendirme teknolojileriyle 15 saatin üzerinde sürecek bir deneyim vaat ediyor. Ayrıca ses efektlerinin de yenilendiğini belirtiyorlar.

Doom 3 VR Edition PlayStation VR için duyuruldu

Geliştiricinin paylaştığı PlayStation blog gönderisi, oyunun PS VR'ın birçok özelliğinden tamamen faydalanacağını söylüyor. Orijinali eleştirmenler tarafından oldukça beğenilen Doom 3'ün üzerine canınızı, zırhınızı ve cephanenizi takip edebilmeniz için küçük bir arayüz eklemişler. PlayStation 4 ve 5 için yayınlanacak oyun için çıkış tarihi 29 Mart 2021 olarak verildi. Evet VR bugün oyuncuların en az kullandığı platformlardan biri fakat, geliştiricilerin ilgisini henüz kaybetmiş değil. Sizler bu oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Doom 3 hakkında

Doom 3 id Software tarafından PC için geliştirildi ve piyasaya sürüldü. Kuzey Amerika için 3 Ağustos 2004, Avrupa için ise 13 Ağustos 2004 tarihinde piyasaya sürüldü. İlerleyen vakitlerde PlayStation 4, Xbox One, Xbox, Nintendo Switch platformlarında da boy göstermeye başladı. Xbox sürümü Vicarious Visions tarafından, Mac OS X sürümü de Aspyr Media tarafından geliştirildi. Daha sonra Doom 3 BFG Edition olarak yeniden yapılmış versiyonu piyasaya sürüldü ve yeni nesil işletim sistemlerinde düzgün çalışması için daha uygun hale getirildi.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 15:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 18:26
Muthiş haber umarim bu tarz eski oyunlara update gelir. Vr oynamak değil yaşamaktir.
Vr oynayan bilir :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 09:06
ulan insan pc içinde getirir vr versiyonunu ne bu ps sevdası ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 23:22
bu oyun zamanında bile eh işteydi şimdi ancak 15 kişi alır bu oyunu vr'a...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doom 3 VR Edition PlayStation VR için duyuruldu
İlginizi Çekebilir