Doom geliştiricilerinden yeni bir VR oyunu geliyor

Alparslan Gürlek 26.01.2021 - 01:55
Henüz duyurulmadı fakat id Software tarafından geliştirilen "Project 2021A" R+18 sınıflandırması almış. Yeni bir Doom VFR mı geliyor?

"Project 2021A" başlıkli id Software tarafından geliştirilen bir VR oyunu R+18 derecelendirmesi aldı. Hali hazırda bir duyurusunu görmediğimiz proje için "yüksek etkili" şiddet teması içerdiği belirtiliyor. İşin içinde Doom serisinin geliştiricisi id Software olunca bunlar oldukça normal şeyler. Yeni bir Doom VFR yolda olabilir, belki de bir sürpriz ile karşılaşırız.

Doom geliştiricisi id Software yeni bir VR oyunu geliştiriyor olabilir

R+18 yani 18 yaşının üstündeki kullanıcılar için derecelendirilen oyun tıpkı id Software'in son oyunu Doom Eternal gibi yüksek derecede şiddet temaları için uyarılar içeriyor. Daha önce 2016 yılında piyasaya sürülen Doom oyunundan sonra bağımsız bir sanal gerçeklik (VR) oyunu olan Doom VFR'ı piyasaya sürmüşlerdi. Bu nedenle şimdi derecelendirilen VR oyunu için de bu tarz bir planları olduğunu düşünebiliriz. Tabi resmi bir duyuru gelmedikçe her zaman bir sürpriz payı da bırakmak gerekiyor. Oyunun yayıncısı olarak da derecelendirmede Bethesda Softworks LLC görünüyor.

Bildiğiniz gibi Doom Eternal ilk kez Xbox One, PS4 ve PC için piyasaya sürüldü. Hatta ilk çıktığında Bethesda önceki oyuna kıyasla lansman gelirlerini ikiye katladığını da öne sürmüştü. Köklü, başarılı ve sevilen Doom serisi aksiyon dolu yapısıyla yoluna devam ediyor. Oyun için ilk genişleme olan "The Ancient Gods: Part One" 2020'nin Ekim ayında piyasaya sürülmüştü. Aynı ay içerisinde oyun Xbox Game Pass kütüphanesine de eklendi ve devamında Switch portu yayınlandı.

Doom geliştiricilerinden yeni bir VR oyunu geliyor

Ersin Kılıç'ın yazdığı Doom Eternal incelememizde de "Sinir ve strese birebir gelen oynanışı ile Doom Eternal, 2016 yılında çıkan oyunun izinden gidiyor ve oyun severlere katıksız bir aksiyon sunmayı başarıyor" ifadelerini kullanmıştık. Bildiğiniz gibi şimdi oyun Xbox Series X ve PlayStation 5 yeni nesil konsolları için de onaylandı ve son nesil konsollarda oyuna sahip olanlar yeni nesile ücretsiz yükseltme yapabilecekler. Köklü serinin bütün oyunlarında da olduğu gibi geçtiğimiz günlerde derecelendirilen bu yeni VR oyununun aksiyon dolu olacağını söyleyebiliriz. Peki sizlerin id Software tarafından geliştirilen bu yeni VR oyunu hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 11:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2021 18:11
Vr demek oyunu oynamak değil yaşamak demek oynamayan bilemez
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2021 20:54
Aynen, mesela Half-Life: Alyx, dünyanın en iyi Vr oyunudur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2021 12:47
VR nedir hacı ya valve denedi olmadı şimdide id softwaremi deniyecek kardeşim bu VR nin oyunlarda bir gelecegi yok hem pahalı hemde insana zararlı bir sistem
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doom geliştiricilerinden yeni bir VR oyunu geliyor
İlginizi Çekebilir