Dünyanın en büyük hile şebekesi yakayı ele verdi

Alparslan Gürlek 31.03.2021 - 18:11
Call of Duty Mobile, Overwatch gibi birçok oyuna hile tasarlayıp satan dünyanın en büyük hile şebekesi, milyon dolarlarla birlikte yakalandı.

Hepinizin içini ısıtacak, terapi niteliğinde bir haberle karşınızdayım. Çin polisi, Tencent ile yaptığı işbirliği sonucunda dünyanın en büyük hile şebekesini çökertti. Yakalanan hilecilerle birlikte milyon dolarlara, lüks arabalara ve birçok mal varlığına el koyuldu. Bir de abonelik ile satıyorlarmış!

Dünyanın en büyük hile şebekesi çökertildi

BBC tarafından bildirildiği üzere, Kunshan polisi ile Çinli oyun devi Tencent arasında yapılan ortak bir operasyon, birkaç lüks otomobil dahil olmak üzere 46 milyon dolarlık mal varlığına el konmasıyla sonuçlandı. Söz konusu çetenin Overwatch, Call of Duty Mobile gibi popüler çevrimiçi oyunlar için hile tasarlayıp sattığı bildirildi. Yetkililere göre, grup müşterilerden alınan abonelik ücretlerinden yaklaşık 76 milyon dolar (629.043.260,00 Türk Lirası) gelir elde etmiş.

Dünyanın en büyük hile şebekesi yakayı ele verdi

Müşterileri için abonelik fiyatlarını günlük 10 dolar'dan aylık 200 dolara kadar belirlediklerini ortaya çıktı. Operasyona "Tavuk Bageti" adı verildi ve yüzlerce ülke ve bölgeye satış yapan bir web sitesi olduğu söyleniyor. Kunshan polisi, çeteyle ilgili 17 hile bulup yok etti ve 10 kişiyi tutukladı. Büyük miktarda para ve oyun hilesi ortaya çıktığı için baskının "dünyanın en büyük hile operasyonu" olduğunu söylüyorlar. Böylece dünyanın en büyük hile şebekesi olduğu iddia edilen Çinli grup, tutuklanmış durumda. Darısı diğerlerinin başına diyoruz.

Profesyonel e-sporlar ve çevrimiçi oyunların oyuncu kitlesi genişledikçe, özellikle son yıllarda daha fazla hileci türedi. Bu ayın başlarında Denuvo Anti-Cheat teknolojisi, PlayStation 5'te boy göstereceğini duyurmuştu. Bunu Middleware programı aracılığıyla yayıncılara ve geliştiricilere sundular. İlgili habere de aşağıdaki bağlantıdan gidebilirsiniz.

Denuvo'ya göre "hem çevrimiçi oynanışı güvence altına almak hem de çevrimdışı ilerlemeyi güvenli bir şekilde ödüllendirmek için kullanılan teknoloji, on yıldan fazla bir süredir 1.000 bilgisayar, konsol ve mobil oyunda 2 milyardan fazla benzersiz oyun yüklemesini korumak için" kullanılıyor. Ancak geçen yıl id Software, oyunculardan gelen olumsuz geri bildirimlerin ardından Doom Eternal PC sürümünden bu hizmeti kaldırmıştı. Bu konuda hala spekülasyonlar mevcut. Peki sizler bu operasyon hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce hileciler böyle böyle biter mi? Görüşlerinizi alt tarafta yer alan yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 14:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2021 19:37
Bu adamlar yüzünden online i bıraktım. Artık çok da önemli değil.
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2021 10:37
ooo bıraktın bi de
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2021 05:37
GTA Online avrupa sunucuları sunucuyu bypass eden çinlilerle dolu. Herifler resmen resmi sunucuyu modluyor. Çekmediğimiz eziyet kalmadı yapabilseler benim yerime karakterimi de kontrol edecekler. Utanmıyor ki herifler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2021 02:32
daha ben yakalanmadım beni tanımıyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 22:45
Hileye karşı değilim fakat GTA gibi oyunlarda Rockstar'dan Shark Card almamak için sadece para basan adamla oyunu millete zehir eden adam aynı değil, hele COD gibi OW gibi tamamen PVP oyunlarda tamamen karşıyım. Yerinde hamle olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 22:27
konsollarda hile varmıydı ki ? hiç denk gelmedim de ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dünyanın en büyük hile şebekesi yakayı ele verdi
İlginizi Çekebilir