Dünyanın en eski uçağı Flight Simulator modu olarak karşınızda

Alparslan Gürlek 1.12.2020 - 13:21
Blériot XI, Dünyanın en eski uçağı diyebileceğimiz ilk başarılı uçuşlardan birini gerçekleştirdi. Şimdi ise Flight Simulator modu olarak karşımızda.

İngiliz Kanalı'nı ilk kez geçmeyi başaran ve adını pilotu Louis Bleriot'a borçlu Blériot XI, Microsoft Flight Simulator modu olarak karşımıza çıkıyor. Wing 42 tarafından geliştirilen bu mod, bugün 111 yaşında olan dünyanın en eski uçağı diyebileceğimiz bu canavarı oyuna ekliyor. Baştan belirtelim, bu güzelliği uçurmak göründüğü kadar kolay değil.

Blériot XI, Dünyanın en eski uçağı Microsoft Flight Simulator'da gökdelenlerin arasından uçmayı bekliyor

Wing 42 adındaki bir grup mod geliştiricisinin çalışmaları sonucunda oyuna eklenebilen Blériot XI, çok güzel bir hikayeye sahip. İngiliz Kanalı'nı ilk geçen uçak olarak adını tarihe yazdırmış bu dünyanın en eski uçağı tam 37 dakika boyunca suyun üstünde havada kalmayı başardı. Fransız Louis Bleriot tarafından yapılan ve yine kendisi tarafından kontrol edilen bu uçak Calais'ten Dover'e tam 37 dakikada uçtu. İşte keyifli fragmanı ile birlikte yeni Flight Simulator modu karşınızda.

Havacılık tarihine ve uçaklara merakı olanlar için harika görünse de mod ne yazık ki ücretsiz değil. Wing 42'nin resmi web sayfasındaki fiyata göre 20 dolardan satılıyor. Ancak modun uçağın yanı sıra ihtişamlı bıyığı ile Louis Bleirot'un kendisini de içerdiğini düşünürsek, emeklerinin karşılığını almak istemiş olabilirler. Ayrıca bunların yanı sıra dünyanın en eski uçağı kendi özel kontrollerini de bu mod ile birlikte getiriyor. Tipik bir Cessna ya da King Air değil, 111 yaşındaki bir uçağı sürdüğünüzü size her adımda hatırlatacak. Motoru çalıştırmak için pervaneyi çevirmek, kanatları teller ile kontrol etmek gibi oldukça ilkel fakat yaratıcı bir deneyim sizi bekliyor. Ayrıca mod geliştiricilerinin internet sitesinde 20 sayfalık bir kullanım kılavuzu da bulabileceksiniz.

Dünyanın en eski uçağı Flight Simulator modu olarak karşınızda

Modun içeriklerinin gösterildiği bu videoyu da sizler için hemen alt tarafa bırakıyorum.

Bildiğiniz gibi Microsoft Flight Simulator son resmi güncellemelerle birlikte Japonya ve Amerika için genişlemeler aldı. Belki de yılın simülasyonu diyebileceğimiz ve incelememizde "Yeni neslin öncüsü" ifadesini kullandığımız bu simülasyon gerçekten çok şeye gebe. Eğer merak ediyorsanız incelememizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Ve yine MFS 2020 için yazdığımız FPS artırma rehberi için de buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dünyanın en eski uçağı Flight Simulator modu olarak karşınızda
İlginizi Çekebilir