Efsane RPG oyunlar - En iyi rol yapma oyunları

Alparslan Gürlek 30.06.2022 - 17:41
RPG oyunlar uzun zamandır sektörün önemli bir parçası ancak bunlar arasında tarihe damga vurmuş olanları var. İşte karşınızda en iyi rol yapma oyunları!

Oturduğumuz zaman başından kalkamadığımız RPG oyunlar, yıllardır oyun sektörünün en sevilen türlerinden. Karakter oluşturma, yetenek geliştirme, diyalog seçimleri gibi özellikleriyle öne çıkan yapımlar, yıllardır oyuncuların favorisi. Biz de sizler için en iyi rol yapma oyunları listesi oluşturalım dedik. Nispeten yeni oyunların da bulunduğu listede aynı zamanda vaktinin efsaneleri, bugün sessizliğe bürünse de zamanında fırtına gibi esmiş oyunlar da var.

RPG oyunlar da kendi içerisinde birkaç farklı türe ayrılıyor ancak hemen hemen hepsi bir ortak paydada buluşuyor. Bazısı izometrik bakış açısına sahipken, bazısı üçüncü şahıs veya birinci şahıs kamera açılarından oynanıyor. Bununla birlikte gerçek zamanlı olan oyunlar bulunuyorken, sıra bazlı ilerleyen yapımlar da karşımıza çıkıyor. Her ne kadar birbirinden farklı görünse de aslında bu alt türlerin hepsi ortak bir paydada buluşuyor. RPG oyunlar sadece oyunda kendi hikayemizi yazmamızla değil, aynı zamanda yeniden oynanabilirliği ile de öne çıkıyor. Şimdi gelin en iyi rol yapma oyunları hangileri, birlikte bakalım!


Tüm zamanlara damgasını vurmuş RPG oyunlar - En iyi rol yapma oyunları


Seçimlerin arasında kaybolun - Divinity: Original Sin 2 Definitive Edition

Metacritic Puanı: 95
Yayınlanma Tarihi: 31 Ağustos 2018

RPG Oyunlar - En iyi rol yapma oyunları - Divinity Original Sin 2

Gerek detaylı karakter oluşturma ekranında geçirdiğiniz saatler gerekse oyunun size sunduğu seçim çeşitliliği sayesinde uzun saatler sizi bilgisayarın başına kilitleyecektir. İzometrik bakış açısıyla ister arkadaşlarınızla 4 kişiye kadar, isterseniz de tek başınıza yapay zekaları yöneterek oynayabileceğiniz yapım tüm zamanların en iyi rol yapma oyunları arasında yer almayı hak ediyor.


Bitmeyen oyun - The Elder Scrolls V: Skyrim

Metacritic Puanı: 94
Yayınlanma Tarihi: 10 Kasım 2011

RPG Oyunlar - En iyi rol yapma oyunları - Skyrim

RPG oyunlar yeniden oynanabilirliği ile ön plana çıksa da, yeniden başlamak için önce bitirmeniz gerekiyor, değil mi? Alın size yeni mücadele! Skyrim'i bitirmek gerçekten çok ama çok uzun sürüyor. Baş döndüren devasa açık dünyası ve karakterinizin her şeyine sizin karar vermenizle şekillenen yapım da tabii olarak en iyiler arasında yerini alıyor.


Attığınız her adıma dikkat edin - Fallout: New Vegas

Metacritic Puanı: 84
Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2010

RPG Oyunlar - En iyi rol yapma oyunları - Fallout: New Vegas

Atomik bir patlamanın berbat hale getirdiği kaotik dünyada gruplanmış insanoğlu ve aralarında kendi hikayesini anlamaya çalışan zavallı bir adam. Yaptığınız bütün seçimlerin sonuçlarıyla yüzleşeceğiniz bu yapım kesinlikle tarihe damgasını vurmuş en iyi RPG oyunlarından birisi olmaya hak kazanıyor.


Disco Elysium da RPG oyunları arasında bir yıldız oldu

Metacritic Puanı: 97
Yayınlanma Tarihi: 30 Mart 2021

RPG Oyunlar - En iyi rol yapma oyunları - Disco Elysium

Metacritic üzerinde bugüne kadar en yüksek puanı alan ikinci oyun olup, en iyi rol yapma oyunları arasında adeta bir yıldız gibi parlayan yapım gerçekten sizleri kendisine yüzlerce saat bağlayacaktır. Bir dedektif olarak harika tasarlanmış karakterleri sorguya çekeceğiniz, detaylı yetenek ağacında kendinizi kaybedeceğiniz bu yapım, RPG oyunlar arasında en yüksek puanı alan oyun olarak karşımıza çıkıyor.


RPG oyunlar arasında yeni bir perspektif: Undertale

Metacritic Puanı: 92
Yayınlanma Tarihi: 15 Eylül 2015

RPG Oyunlar - En iyi rol yapma oyunları - Undertale

Rol yapma oyunları denince hepimizin gözünün önüne üç boyutlu, çılgın savaşları olan yapımlar gelse de, Undertale gibi cevherler de var. İki boyutlu bir yapıma göre derinliği çok fazla olan yapım size mükemmel saatler vaat ediyor. Eğer metin bazlı oyunlarla aranız iyiyse, bu oyunu denemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.


Diablo serisine meydan okuyan oyun: Path of Exile

Metacritic Puanı: 86
Yayınlanma Tarihi: 25 Ocak 2013

Path of Exile RPG oyunlar en iyi rpg oyunları

Diablo oyunlarına bir rakip çıkacak ve çok oyunculu olarak yıllarca adından söz ettirecek desek, zamanında kimse inanmazdı. Bugün ise Diablo 4'ün bile fişini çekeceği söylenen Path of Exile yıllardır Steam'de oyuncuların karşısında. İnanılmaz detaylı yetenek ağacı ve akıcı oyun mekanikleriyle size muhteşem bir RPG deneyimi sunuyor. Elbette en iyi RPG oyunları arasında yerini alıyor.


RPG oyunlar hayatınızı değiştirebilir - The Witcher 3: Wild Hunt

Metacritic Puanı: 93
Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2015

Witcher 3 - rpg oyunlar - en iyi rol yapma oyunları

Herhalde bugüne kadar en sevilen oyunlar arasında yerini aldı desek, kimse bizi yadırgamaz. Muhteşem hikayesi ve açık dünyasıyla, Sapkowski'nin kitaplarından önce bilgisayarlara ve sonra ekranlara taşınan evren, halen daha oyuncuları büyülemeye devam ediyor. Yerdeki taşın, uçan kuşun, hemen hemen herkesin bir arkaplan hikayesinin olduğu evreni konu alan The Witcher 3, olaylara bakış açınızı değiştirebilecek kadar etkili bir oyun.


Derine, derine, daha derine - Stardew Valley

Metacritic Puanı: 89
Yayınlanma Tarihi: 26 Şubat 2016

RPG Oyunlar - En iyi rol yapma oyunları - Stardew Valley

Hayatta kalın, çiftçilik yapın, evlenin, çoluğa çocuğa karışın. Bunların hepsini yapmanıza olanak sağlayan Stardew Valley RPG oyunları arasında bağımsız yapımcılardan gelen bir cevher. Tıpkı Undertale gibi üçüncü bir boyutu olmasa da, muhteşem bir derinliği var ve bu da onu en iyi rol yapma oyunları arasında tutmaya yetiyor.


Souls-like RPG oyunlar arasında en yenisi: Elden Ring

Metacritic Puanı: 94
Yayınlanma Tarihi: 25 Şubat 2022

Elden Ring, RPG oyunlar, en iyi rol yapma oyunları

FromSoftware'in daha çıkmadan heyecan yaratan, çıktıktan sonra ise çok popüler olan ve sevilen oyunu Elden Ring, sizi çıldırtacak. Yeri geldiğinde çok sinirleneceğiniz, yeri geldiğinde ise aşık olacağınız yapım gerçekten bir başyapıt. Harika tasarlanmış boss savaşları, çok güzel açık dünyası ve detaylı karakter oluşturma seçenkleriyle sizi içerisinde kaybedebilir.


En iyi rol yapma oyunları: Pillars of Eternity

Metacritic Puanı: 89
Yayınlanma Tarihi: 26 Mart 2015

RPG Oyunlar - En iyi rol yapma oyunları - Pillars of Eternity

Pillars of Eternity, Obsidian Entertainment'ın geliştirdiği ve iyi yaptığı klasik RPG dokusunu korumayı başaran bir yapım. Baldur's Gate'in evreninde geçen yapımda oynanabilir 6 ırk var ve yine size dünya dolusu çeşitlilik sunuyor. RPG oyunlar genelde çeşitliliğin zengin olmasıyla bilinse de, Pillars of Eternity'e bir göz atın deriz.


İmkansızlık içinde imkan arayın: Wasteland 3

Metacritic Puanı: 89
Yayınlanma Tarihi: 28 Ağustos 2020

Wasteland 3 rpg oyunları en iyi rol yapma oyunları

Tıpkı Fallout serisi gibi atomik bir patlamanın ardından kıyamet sonrası dünyasında sizi ağırlayan Wasteland 3'te bir ekibin kontrolü elinizde oluyor. Yine seçimlerin önemli olduğu yapım, izometrik bakış açısıyla sizlere taktiksel ve özelleştirilebilir bir oyun deneyimi sunuyor. Oynanır mı? Kesinlikle oynanır. Sevilir mi? Kesinlikle sevilir!


Eski ama eskimeyen oyun: Baldur's Gate II: Shadows of Amn

Metacritic Puanı: 95
Yayınlanma Tarihi: 24 Eylül 2000

RPG Oyunlar - En iyi rol yapma oyunları - Baldur's Gate 2

Baldur's Gate oyunlarının rol yapma oyunlarını nasıl bir derinliğe taşıdığını mutlaka duymuşsunuzdur. Bu 2000 yapımı klasik Baldur's Gate oyunu, zamanının fırtınalar estiren yapımları arasındaydı. Dungeons & Dragons rüzgarları estiren bu serinin yaşlı sayabileceğimiz oyunu da tüm zamanların en iyi RPG oyunları arasında yer alıyor.


Dragon Age: Origins - RPG oyunlar arasında en iyilerden

Metacritic Puanı: 91
Yayınlanma Tarihi: 3 Kasım 2009

rpg oyunlar

Yine eskimeye yüz tutan ama oyuncuların nezdinde asla eskimeyen en iyi rol yapma oyunlarından biri olarak karşımıza Dragon Age: Origins çıkıyor. Zamanının en kaliteli oyunlarından biri olan yapım hala daha tüm zamanların en iyi RPG oyunlarından biri olarak namını korumayı başarıyor.


Dungeons & Dragons severler bu tarafa - Neverwinter Nights

Metacritic Puanı: 91
Yayınlanma Tarihi: 16 Hazıran 2002

RPG Oyunlar - En iyi rol yapma oyunları - Neverwinter Nights

Neverwinter Nights 100 saati geçen muhteşem bir Dungeons & Dragons macerası vaat ediyor. İlk kez piyasaya sürüldüğü 2002 yılından beri oyuncular nezdinde sevilen, oynanan ve hatırlanan bir yapım olmuştur. 


Diablo II - Efsane RPG oyunlar

Metacritic Puanı: 88
Yayınlanma Tarihi: 28 Haziran 2000

RPG Oyunlar - En iyi rol yapma oyunları - Diablo II

Blizzard'ın efsane serisi Diablo'nun ikinci oyunu da en iyi rol yapma oyunları arasında yerini alarak karşımıza çıkıyor. Listeye Path of Exile bile eklenmişken, o yapıma ilham veren Diablo II'nin olmaması gerçekten şaşırtıcı olurdu. Diablo hayranları bilecektir ki, Diablo II, Diablo III'ten daha iyidir. Bu nedenle listemizde üçüncü oyun yerine, ikinci oyuna yer veriyoruz.


Kingdom Come: Deliverance - RPG oyunlar arasında en gerçekçisi

Metacritic Puanı: 76
Yayınlanma Tarihi: 13 Şubat 2018

Efsane RPG oyunlar - En iyi rol yapma oyunları

1403 Bohemya'sı ve onun mimarisini tamamen dijital ortama dönüştüren Kingdom Come: Deliverance... Ortaçağ atmosferini en gerçekçi şekilde yansıtan yapımlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Tarihi isabetlilik ile yazılmış hikayesi, çevresi, atmosferi ve ayrıntılara gösterdiği özen ile RPG oyunlar arasından kesinlikle oynamanız gereken yapımlardan birisi. Savaş mekanikleri sizi başta zorlasa, garip gelse de alıştıktan sonra inanılmaz keyifli olduğunu da söylememiz gerekiyor.


Tarihe damgasını vurmuş, oyuncuların gönlünde yer etmiş ve uzun süre daha hükümdarlığını koruyacak en iyi rol yapma oyunları listemiz bu şekildeydi. Eğer sizin de eklemek istediğiniz RPG oyunlar varsa, bunu yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Hepiniz sevgi ve oyun ile kalın.

İlginizi çekebilecek bazı yazılarımız: 

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 07:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2022 16:06
Diablo ile path of exile dahi var ARPG olmalarına rağmen fakat 1 adet bile japonların yaptığı JRPG lerden yok. Efsane japon rpgleri var. Başlığın adı Western RPGler olmalıydı.
MK Okuru
MK Okuru 13.07.2022 11:02
16.06 arkadaş JRPG ve RPG iki farklı tür. Aç bak bakalım JRPG ile RPG oyunları birbirine benziyor mu?? Laf olsun diye yorum yapmayı bırakın artık. Komik duruma düşüyorsunuz.
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2022 14:49
20:07 - Arkadaş bu ülkede RPG oyunu oynayan kişi sayısı 100K var mı sence? Sen şunu 1K-2K yap, ki o bile fazla olabilir.
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2022 10:57
Elden Ring zaten Japon RPG si Hideraka Miyazaki Japon ya kardeşim.
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2022 20:07
Efsane Japon Rpg'cileri ülkemizde tutulmaz ama işte.
FF herhangi bir oyununu oynamış adam sayısı ülkede 100k değildir.
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2022 16:52
Efsane japon rpgleri hangileri dostum ? Anime tarzında olan rpgler dışında ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2022 17:34
Güzel oyunlar listelenmiş. Şunlara da yer verilse fena olmazdı.

Final Fantasy VII
Planescape: Torment
Arcanum
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2022 12:55
Yine ben KOTOR ve Mass Efect efsanelerini unutmuşum onları da ekliyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2022 16:34
Çoğunu oynadım, Divinity Orinigal Sin 2 nin tadı halen damağımda... Onda çok eğlenmiştim. Kingdom come ise çok tatlı bir maceraydı. En yakın zamanda undertale tecrübe etmek istiyorum. Güzel liste olmuş teşekkürler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2022 13:13
Bir heves nostalji olsun diye geldim ama ultima online i goremeyince uzuldum. sanirim sebebi MMORPG olmasi..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2022 10:17
Planescape torment… gelmiş geçmiş en iyi rpgyi atlamışsınız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Efsane RPG oyunlar - En iyi rol yapma oyunları
İlginizi Çekebilir