En iyi PlayStation 5 oyunları: PS5 aldıracak oyunlar

Alparslan Gürlek 27.03.2021 - 10:36
Henüz PS5'in gücünü yansıtan fazla oyun olmasa da işte çıkmış ve çıkacak en iyi PlayStation 5 oyunları karşınızda! Sizin favoriniz hangisi?

Geçtiğimiz yılın sonlarından itibaren adından söz ettirmeye başlayan PlayStation 5'in henüz çok güçlü bir oyun kadrosu olmadığı bir gerçek. Ancak CEO Jim Ryan'ın da dediğine göre yeni konsol, tarihinin en sağlam kadrosuna sahip olacak. İlerleyen dönemde çıkacak ve hali hazırda yayınlanmış en iyi PlayStation 5 oyunları listemizde, bütün bu oyunlara yer verdik. Gelin hep birlikte yeni neslin en iyilerine yakından bakalım.

Ayrıca şunu da belirtmek gerekiyor ki bu liste herhangi bir sıralama olmadan yapılmıştır. Listedeki bütün oyunlar aynı kategoride değerlendirilmiştir, takdiri size bırakıyoruz. Favori oyunlarınızı ve sizin için ilk 10 listesini yorumlarda belirtebilirsiniz!

Yayınlanan En İyi PlayStation 5 Oyunları

Bu nesilde karşımıza hem daha önce tanıdığımız serilerden, hem de yeni yüzlerden oluşan bir kadro çıkacak. Durum böyle olunca listenin başında önce deneme şansı bulduğumuz oyunlara yer verelim dedik. Bugüne kadar çıkmış olan en iyi oyunlar arasında da yine tanıdığımız seriler ve özel oyunlar da bulunuyor.


Demon's Souls

Bugün oyun sektörüne yeni bir tür kazandıran enfes oyunun yeniden yapılmış versiyonu. Doğrusunu söylemek gerekirse yeni nesil oyunlar arasında yeni neslin özelliklerini en çok hissettiren oyun olduğunu söyleyebiliriz. Oynanışı, DualSense kontrolcüsünün özelliklerinden de faydalanarak zenginleşiyor ve görsel efektleri ile yeni nesle öncülük ediyor. Sınıfının en iyilerinden biri olan Demon's Souls, kesinlikle denemeye değer.


Call of Duty: Black Ops Cold War

En iyi PS5 oyunları: Call of Duty Black Ops Cold War

Activision'un yeni oyunu aslında Call of Duty serisinin en popüler özelliklerine ağırlık verirken, bazı dokuları kaybetti. Ancak yine de mekanikler, animasyonlar ve müthiş grafikleriyle yeni nesilde bayrak taşıyan FPS oyunu olduğunu söyleyebiliriz. Eğer hikaye modu çok kısa, çok oyunculu deneyimi daha ön planda olan bir oyun arıyorsanız, Black Ops Cold War size istediğiniz deneyimi tam olarak vaat ediyor. Göreceli olarak, bu oyunu da en iyi PlayStation 5 oyunları arasında sayabiliriz.


Sackboy: Büyük Macera

Sackboy: Büyük Macera, hem isminde hem de içerisinde Türkçe dil desteği olan bir yapım. İçerisinde barındırdığı mini oyunlar ve platform öğeleriyle oldukça zevkli bir oyun olduğunu belirtebiliriz. Mario tarzı ayrılmış bölümlerle yavaş yavaş ilerleyerek karakterimizi özelleştirebildiğimiz bir yapısı var. DualSense'in özelliklerini de çok iyi kullanan oyunu denemenizi tavsiye ederiz. En iyi PlayStation 5 oyunları arasında en sevimli, en minnoş oyun olduğunu da belirtelim.


Marvel's Spider-Man: Miles Morales

PlayStation 4 için yayınlanan orijinal oyunu yeni nesilde temsil eden Marvel's Spider-Man: Miles Morales, bazı konularda eleştirilse de yeni nesilde çıkan en iyi oyunlar arasında. Taze çırak Miles Morales'in, şehrin bütün sorumluluğunun yüklendiği yeni oyunda yüksek tempolu bir giriş yapsa da, oyunun süresinin kısalığıyla eleştirilebilir. Eklenen yeni mekanikleriyle diğer oyunlara kıyasla o kadar öne çıkamasa da, en iyi PlayStation 5 oyunlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.


Destruction AllStars

Yeni nesilde çoğunlukla ciddi ve ağır oyunlar görsek de, Destruction AllStars gibi çerezlik ve basit eğlence oyunlarına da daima ihtiyaç var. Bu hususta konsolun ve DualSense'in özelliklerini de kullanan çok güzel bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. PS Plus sahiplerinin bedava oynayabileceği bu oyun katıksız aksiyon ve eğlence vaat ediyor. Temelde herkesin tek olarak mücadele ettiği veya dileyenlerin 8v8 girebileceği takım savaşlarına ev sahipliği ediyor. Kazanmak için şifre belli: YIKIM!


Yayınlanacak en iyi PlayStation 5 oyunları

Hali hazırda yayınlanmış, çıkmış oyunların yanı sıra bu yıl ve önümüzdeki yıllarda yeni nesil konsolun kadrosu da güçleniyor. Hatta doğrusunu söylemek gerekirse şimdiye kadar gördüğümüz PS5 oyunları, yalnızca buz dağının görünen kısmı. Gelecek muhteşem oyunlara gelin birlikte bakalım!


Resident Evil Village

Bu yıl çıkacak PS5 oyunları arasında ufukta en belirgin görüneni, Resident Evil serisinin yeni oyunu oluyor. Duyurulduğu andan itibaren hayranlarda heyecan uyandıran ve bazı yönleriyle internet geyiklerine konu olan yapım, 6 Mayıs 2021 tarihinde PlayStation 5 oyuncularının huzuruna çıkacak. Korku boyut değiştirse de insanoğlunun en güçlü duygusu olmaya devam edecek mi? Yakında göreceğiz.


En iyi PlayStation 5 Oyunları: Hogwarts Legacy

En iyi PS5 Oyunları: Hogwarts Legacy

Harry Potter evreninde geçecek yeni bir RPG oyunu geliyor. Özellikle serinin hayranları ve RPG oyun severlerinin radarına giren bu yapımda beklenilenin aksine Harry Potter olarak oynamayacağız. Detaylı rol yapma elementleriyle ve özelleştirme seçenekleriyle geleceği söylenen yapım için çıkış tarihi 2022 olarak karşımıza çıkıyor. Yeni nesilde duyurulduğundan bu yana en çok ilgi çeken yapımlardan biri olan Hogwarts Legacy'i merakla bekliyoruz.


Returnal

PS5 Oyunu Returnal

Sürekli değişen dünyasıyla, buraya zorunlu iniş yapan Selene'in hikayesine dahil oluyoruz. Zorlayıcı olacağı söylenen yapısı, müthiş grafikleri ve atmosferiyle çıkacak en iyi PlayStation 5 oyunları arasında en iddialılardan biri. Geliştirici, oyunun yeniden oynanabilirlik üzerine tasarlanan prosedürel dünyasının oyuncuları yenilgilerden sonra yaralarını sarmaları ve her yeniden doğuşla birlikte gelen zorlukları göğüslemesini sağlayacak bir yapıda olduğunu söylüyor. 30 Nisan 2021 tarihinde çıkacak oyunun detaylarını hep birlikte göreceğiz.


Gran Turismo 7

En iyi PlayStation 5 oyunları: PS5 aldıracak oyunlar

Yeni nesilde yarış oyunlarına yeni bir soluk getirecek Gran Turismo 7, yarış oyunu tutkunları için harika grafiklerle geliyor. DualSense kontrolcüsünün nimetlerinden faydalanacak olan GT7, harika bir fragman ile duyurulmuştu. Ancak o zamandan beri kendisinden erteleme haberi dışında detaylı bilgi alamadık. Yine de yol değil, kavuşmak güzel diyerek bekliyoruz.


Horizon Forbidden West

En iyi PlayStation 5 oyunları: PS5 aldıracak oyunlar

Horizon Zero Dawn ile iyi bir ivme yakalayan Guerilla Games'in devam oyunu da yolda. Bu yıl çıkması beklenen yapım, yeni nesil konsolun özelliklerini dibine kadar kullanacak gibi görünüyor. Geliştiriciden gelen "yükleme ekranları olmayacak" açıklamasıyla iddialı bir çıkış yapan Forbidden West, serinin açık dünyasını yeni nesle taşımayı hedefliyor.


Ratchet & Clank: Rift Apart

En iyi PlayStation 5 oyunları: PS5 aldıracak oyunlar

En iyi PlayStation 5 oyunları dedikten sonra listeye almazsak ayıp edeceğimiz bir oyun. Özellikle bölümler arası yükleme ekranı bile olmadan portaldan atlayıp geçtiğimiz oyun teknik yönüyle adeta şov yapıyor. Grafiksel anlamda kendine has tasarımını PS5'in gücüyle harmanlayarak taş gibi görselleriyle karşımıza çıkacak. DualSense'in bütün özelliklerinden faydalanması beklenen oyun 11 Haziran 2021 tarihinde piyasaya sürülecek. Ayrıca serinin eski oyunlarından biri hala ücretsiz dağıtılıyor. Almadıysanız link aşağıda!

En iyi PlayStation 5 oyunları listemiz bu şekildeydi. Atladığımız, unuttuğumuz oyunlar olduysa ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Ayrıca sizin yeni nesilde favori oyununuz hangisi? Öznel Top 10 listenizi yorumlarda görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yorumlar 48
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 11:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2023 00:29
Hani Beni ps5 çekecek birtane oyun bulamadım ps4 pro varsa gereksiz .Xbox series x düşünüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2021 23:47
en üstteki oyundaki otların animasyonu acaip yapay.herif kayarak gidiyor.Şu gerçekçi animasyon olayını çözmediler gitti
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 00:46
Bizim konsolu tercih etmeme sebebimiz oyunları değil. Gamepad ile oyun oynamayı sevmiyoruz. Fare ve klavye ile oyun oynamayı seviyoruz. Kalın kafalarına şunu sokabilseler keşke. İster fare ve klavyeli, ister gamepad tercihi olsa konsol satmayacak mı anlamıyorum.
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 17:07
Gamepad mouse konulacak yeni kollarda ben 2017 düşünmüş yaparlar herhalde diye bekliyordum 3 ay önce yapmışlar yani sizin klavye den daha güçlüyüz artık fps oyunlarında
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2021 13:58
Ps5 sattim tak xbox series x aldim abi , dead space oynuyorum ps5 de bi nane yok geriye uyumluluk da olsa oyun yok, dead space nasil ps5 de oynanmaz , arti xbox x de görüntü walla ps5 den super geriye uyumlulukda , ps5 de 240p gibi geriye uyumluluk berbat gamepassda aldum uçuyorum tvsamsungQ80t
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2021 21:01
Exclusive oyunlar çıkınca görürüm ben seni.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2021 19:46
O değil arkadaş xbox seriesde geriye uyumluluk çok süperken , ps5 de neden ben ps4 oyunu oynarken 10 fps gibi oynuyorum ya , 2.1 hdmi tv var herşey tam tesisat hala bu ps4 oyunlari bedavada olsa almiyorum , oynayamiyorum gözüm kör olacak bu kadar adilik olmaz geriye uyumluluk deyipte insanlari emme.
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2021 20:59
Ps5 de, Ps4 oyunlarını oynarken hiç bir sorun yaşamadım. Hatta Ps5 deki Cyberpunk akıyor, hiçbir sorunla karşılaşmadım.
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2021 09:25
Aynen detroit oyunu bende ps5 te her bölüm sonunda sürekli hata verip duruyor. Sony beceremedi bu geriye uyumluluk işini. Ama merlin hiç bunlardan bahsetmiyor nedense.
Kalan Karakter: 300 Gönder
En iyi PlayStation 5 oyunları: PS5 aldıracak oyunlar
İlginizi Çekebilir