En iyi MMO mobil oyunları - Android ve iOS

Burak Bahar 8.04.2021 - 14:32
En iyi MMO mobil oyunları hangileri? 2021 yılında arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz Android ve iOS için en iyi MMO oyunlarını derledik.

Oyuncuların oynanabilir en iyi MMO mobil oyunları arayışı son yıllarda giderek artıyor. Bu artışın en büyük nedenlerinden biri de telefon ve tabletlerdeki gözle görülür teknolojik gelişmeler. Telefon ve tabletlerin barındırdığı etkileyici donanımlar, artık bu cihazlar için de konsol benzeri oyunların oluşturulabilmesine imkan sağlıyor. Öyle ki Asus ROG Phone 5 gibi sıkı oyuncular için yaratılmış telefonlar olsa da herhangi bir markadan, ortalama seviyede ya da ortalamanın bir tık üstünde telefonlar; teknik olarak en iyi MMO mobil oyunları oynabilmenize imkan sunacaktır. PhoneEra tarafından hazırlanan bu listede görmek istediğiniz başka oyunlar var mı? Yorumlarda sizin en çok beğendiğiniz mobil oyunları görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

MMO oyunlarının ne olduğunu biliyor musunuz?

MMO; "Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Oyun" olarak açılımı yapılmakta olan bir oyun türüdür. Yani "Massively Multiplayer Online"ın kısaltmasıdır. Adından da anlaşılacağı üzere MMO; oyuncuların birbirleriyle etkileşime girebileceği ortamlar yaratır. Oyuncular partiler, loncalar vb. yapılarda toplanabilir, birlikte zindanlara baskın yapabilir, görevleri tamamlayabilir, patronları öldürebilir veya muhteşem PvP savaşlarında karşılıklı olarak yüzleşebilir.

MMO adı ilk zamanlarda tek başına kullanılan ve sunucularına oyuncuları toplayan bütün oyunlara söylenmekteydi. Yani "genel" bir tabirdi. Bu söylem günümüzde de devam etse de MMO ve en iyi MMO mobil oyunları için birden fazla alt başlık mevcuttur.

Bu türün esasında üç alt başlığı vardır. Bu üç alt başlığı; MMORPG (Çok Oyunculu Çevrimiçi Rol Yapma Oyunları), MMOFPS (Çok Oyunculu Çevrimiçi Birinci Şahıs Nişancı Oyunları) ve MMOTPS (Çok Oyunculu Çevrimiçi Üçüncü Şahıs Nişancı Oyunları) olarak açıklayabiliriz.

İşte en iyi MMO mobil oyunları listesi

Evil Lands

İndirmek İçin: Android | iOS

En iyi mobil MMO mobil oyunları listemizin ilk sırasında Evil Lands var. The Elder Scrolls hayranlarının yakından ilgileneceği Evil Lands; Skyrim ve Oblivion gibi The Elder Scrolls oyunlarına benzeyen bir çevreye sahip MMORPG oyunudur. Hoş görseller ve etkileyici müziklerin yanı sıra orta çap konsepti işlenen oyunda; pek çok harita, oyuncular için özel düşünülmüş bir co-op modu ve bir de PvP savaş modu bulunmaktadır.

En iyi MMO mobil oyunları

Kontroller sezgiseldir. Karakterinizin sınıfını (savaşçı, büyücü ya da suikastçı gibi) seçtikten sonra, uzun öğretici bölümleriyle uğraşmak zorunda kalmadan hemen oynamaya başlayabilirsiniz. Ganimet toplamak ve yükseltme yapmak için canavarların gizlendiği büyülü ormanlı ve zindan benzeri bölümleri keşfedebilir, ilerleme kaydettikçe yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Oyun hem Android hem de iOS üzerinden ücretsiz bir şekilde oynanabilir durumdadır.

World of Kings - En iyi MMO mobil oyunları

İndirmek İçin: Android | iOS

World of Warcraft'ın mobil cihazlarda bir alternatifi var: World of Kings. World of Warcraft'ın güzel bir alternatifi olan oyun; destansı zindanlara sahip 26 kilometrelik devasa açık dünyası, binlerce NPC'si, gizli hikayeleri ve düşman çeşitliliği ile göz dolduruyor. İçerisinde 6 farklı sınıf barındırıyor ve her sınıfın farklı bir hikayesi var.

En iyi MMO mobil oyunları

Çevredeki oyuncular ile arenada ya da savaş alanında çarpışmak için takım oluşturabilir; istediğiniz zaman düello başlatıp oyunun becerilerini güçlendirebilirsiniz. World of Kings geniş RPG ögeleri, tatmin edici grafikleri, sezgisel mobil kontrolü, sınıfları ve hatta evcil hayvanları ile oynanmaya değer bir oyun olarak göze çarpıyor. Oyun hem Android hem de iOS üzerinden ücretsiz bir şekilde oynanabilir durumdadır.

Arcane Legends - En iyi MMO mobil oyunları

İndirmek İçin: Android | iOS

Spacetime Studios tarafından geliştirilen, aktif ve sadık bir oyuncu topluluğuna sahip Arcane Legends, fantastik bir MMORPG olarak en iyi MMO mobil oyunları listemizde yer vermekten memnuniyet duyduğumuz oyunlardan biri. Karakterinizi ve görevinizi diğer oyuncularla birlikte eş zamanlı ve çevrim içi bir şekilde oluşturabilirsiniz.

En iyi MMO mobil oyunları - Android ve iOS

Ejderha, ork ve diğer düşmanlar ile savaşırken kale, orman ve zindan gibi pek çok değişik alana ilerlemeniz gerekecek. Oyunda kendi evcil hayvanlarınızı toplayabilir ve büyütebilir, diğer oyuncularla karşılaşabilir veya diğer oyuncularla birlikte ilerleme kaydedebilirsiniz.

Arcane Legends, bu listede hemen hemen her telefon tarafından çalıştırılması mümkün bir oyun olduğu için düşük bütçeli telefonlarda ya da tabletlerde bile rahatlıkla oynanabilir durumdadır. Aynı zamanda ücretsizdir.

Ragnarok M: Eternal Love - En iyi MMO mobil oyunları

İndirmek İçin: Android | iOS

Ragnarok M, 2002'de piyasaya sürülmüş Ragnarok Online'ı temel alan bir MMO RPG oyunudur. Ragnarok, İskandinav mitolojisinde "son gün" anlamına gelir. Oyunda aralarında seçim yapabileceğiniz çok sayıda sınıf vardır. Aynı zamanda yeni oyuncular için oldukça kolay ve çok yönlü bir oynanışa sahiptir.

Klasik RPG oyunları severler, yeni bir heyecana başlamak için Ragnarok M'i tercih edebilir; muhtemelen oldukça memnun kalacaklar.

Lineage 2: Revolution - En iyi MMO mobil oyunları

İndirmek İçin: Android | iOS

Grafik kalitesinin sınırlarını zorlayan bir oyun ile karşı karşıyayız. Unreal Engine 4 teknolojisi kullanılarak geliştirildiği için güzel grafikleri seven oyuncuların yegane tercihi olan Lineage 2: Revolution'a gelin hep beraber göz atalım.

Lineage 2: Revolution size oyun içerisinde pek çok imkan sunuyor; devasa büyük dünyayı keşfederken, bosslara baskın yapmak için büyük gruplar oluşturabilirsiniz. Arkadaşlarınızla oynuyorsanız grup olmayı ve ilerlemeyi kolaylaştırmak için klanlar/loncalar oluşturmayı da düşünebilirsiniz. Elli kişiye kadar desteklenen gerçek zamanlı devasa savaşlarda diğer oyunculara karşı savaşabilirsiniz. Human, Elf ve Dwarf gibi birkaç farklı karakter sınıfı ve ırk arasından seçim yapabilirsiniz.

En iyi mobil oyunları listemizde yer alan Lineage 2: Revolution, ücretsiz bir şekilde oynanabilir durumdadır.

AdventureQuest 3D - En iyi MMO mobil oyunları

İndirmek İçin: Android | iOS

Arkadaş ortamlarınızla birlikte eğlenebileceğiniz bir MMO RPG oyunu arıyorsanız, listemizde yer vermekten memnuniyet duyduğumuz AdventureQuest 3D'yi denemenizde fayda var. Android, iOS ve PC arasında crossplay (çapraz platform) desteği sunuyor. Yani arkadaşlarınızla ister telefonla, ister tabletle, isterseniz de bilgisayar üzerinden bir araya gelebilirsiniz.

Bu oyunda esasında 2D bir flaş oyunu olarak hayatına başladı, sonradan yeniden tasarlandı ve bu son halini aldı. Grafikler özelinde World of Warcraft'ın minimalist bir versiyonunu hatırlatıyor. Aynı zamanda bir MMO'da aradığınız hemen hemen her şey bu oyunda mevcut diyebiliriz; özellikle PvP savaşları.

Old School RuneScape - En iyi MMO mobil oyunları

İndirmek İçin: Android | iOS

Doğru bir en iyi MMO mobil oyunları listesi hazırlamak istiyorsanız, Old School RuneScape'e değinmek zorundasınız. RuneScape klasiğinin eski okul versiyonu artık Android ve iOS'ta kullanıma sunuldu. Daha da iyisi var; AdventureQuest 3D gibi Old School RuneScape de crossplay (çapraz platform) desteği sunuyor.

Listede yer alan çoğu mobil oyunda olduğu gibi Old School RuneScape de oynaması ücretsiz bir oyun. Ancak diğerlerinden farklı ekstra görev, beceri vb. özelleştirmeler için  kademeli bir abonelik planı da sunmaktadır.

Order & Chaos 2

İndirmek İçin: Android | iOS

Gameloft'un yarattığı Order & Chaos serisi, iki mobil platformda da en popüler MMO oyunları içerisinde yer alıyor ve bunun bir haklı sebebi var. İlk oyun, mobil MMO'ların ne kadar harika olabileceğinin bir örneği oldu; ikincisi de ilkinin iyi yaptığı her şeyi alıp üzerine ekstra iyi pek çok şey inşa etmeyi başardı.

Order & Chaos 2; son derece geniş ve sürükleyici bir dünyaya ve harika grafikler sahip. En iyi MMO mobil oyunları arayışında olan bir oyuncu için Order & Chaos 2 kesinlikle değerlendirmeye değer.

Dungeon Hunter 5

İndirmek İçin: Android | iOS

Dungeon Hunter serisi, mobil oyun dünyasında oldukça sevilen bir seri. Ancak, duymadıysanız, sizi akıllı telefonlarda şimdiye kadar gördüğünüz en popüler hack and slash oyunlarından birini tanıtmamıza izin verin. Dungeon Hunter 5 yukarıda bahsi geçen mobil oyunlar gibi klasik bir MMO oyunu değil. Bunun yerine Clash of Clans gibi, çok zamanlı (eş zamanlı ve eş zamansız) çok oyunculu sistem üzerine yaratıldı. Dungeon Hunter 5, etkileyici grafikleri ve oldukça eğlenceli oyun mekaniği ile en iyi MMO mobil oyunları avcılarının ivedilikle denemesi gereken bir oyun.

En iyi MMO mobil oyunları listesinde görmek istediğiniz oyunları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek bazı listelerimiz:

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 13:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2021 08:09
Yazıda kullanılan cümle şu şekilde olmalıydı. En iyi mobil MMO oyunları
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2021 11:01
Türkçe dil desteği olanlar ayrıca belirtilse iyi olurdu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 15:47
Uzun zamandır böyle bir inceleme bekliyordum. Teşekkürler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
En iyi MMO mobil oyunları - Android ve iOS
İlginizi Çekebilir