En iyi mobil oyunlar: 2022'de oynayabileceğiniz en iyi 25 oyun

Batuhan Bolat 12.07.2022 - 17:53
iOS ve Android cihazınızda 2022 yılında oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunları sizler için derledik. En iyi mobil oyunlar ücretli ve ücretsiz olarak listede.

En iyi mobil oyunların listesini yazmak ve bunları seçmek oldukça zor bir iş. iOS veya Android platformlarında popüler olmuş ve 10 yıldan fazla bir süredir aramızda olan oyunlardan seçim yapmak zor olsa da çoğu kişi tarafından takdir gören ve halen oynanmaya devam eden oyunları sizler için derledik. Bunu yaparken ise objektif olmaya ve "Bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız en iyi mobil oyunlar ne olurdu?" sorusunu da göz önüne aldık ve 25 adet oyuna listede yer verdik.

İçindekiler:

En iyi mobil oyunlar listesi (2022): Android ve iOS

  1. Raid: Shadow Legends
  2. League of Legends: Wild Rift
  3. Genshin Impact
  4. Roblox
  5. Forge of Empires
  6. Castlevania: Symphony of the Night
  7. Diablo Immortal
  8. Minecraft
  9. Shadowgun Legends: War Games
  10. Smash Hit
  11. Bloons TD 6
  12. Monument Valley 1 ve 2
  13. Pokemon GO
  14. Asphalt 9: Legends
  15. Alto's Odyssey
  16. Call of Duty: Mobile
  17. Apex Legends Mobile
  18. GRID Autosport
  19. Dead Cells
  20. Levelhead
  21. The Room Serisi
  22. Stardew Valley
  23. Among Us
  24. Clash Royale
  25. Sky: Children of the Light

En iyi mobil oyunlar listesi (2022): Android ve iOS

Sizler için bu listeyi hazırlarken ve oyunları seçerken oyunların günümüzde halen oynanabilir olmasına ve günümüz yeterliliklerine uyması gerektiğini göz önünde bulundurduk. Ayrıca, ücretli ve ücretsiz oyunlara yer verdiğimiz listede sevdiğiniz ve sevmediğiniz oyunlara denk gelebilirsiniz. En iyi mobil oyunları listemizde koyduğumuz numaraların oyunlara verdiğimiz bir derece puanı olmadığını belirtmekte de fayda var.

Raid: Shadow Legends

PVP ve PVE arenaları olan, sıra tabanlı bir rolma gacha oyunudur. 3D grafiklere, 400'den fazla şampiyona, epik tarzdaki boss düşman savaşlarına, kalabalık bir PVP arenasına sahip olan Raid: Shadow Legends'da dünya çapındaki oyuncularla beraber oynayabilirsiniz. Ayrıca oyunda çeşitli ustalıklar ile takımınızı kendi tarzınızda yaratabilir ve kendi stratejilerinizi uygulayabilirsiniz. Raid: Shadow Legends en çok oynanan mobil oyunlar arasında yer alıyor.

League of Legends: Wild Rift

League of Legends: Wild Rift 2021'de piyasaya sürüldü ve en iyi mobil MOBA'lardan biri haline geldi. Şampiyonların dengeli tutulmaya çalışıldığı bu oyun 5v5 güzel bir MOBA deneyimi sunuyor. Maçlar ortalama 15-20 dakika sürüyor ve bu durum mobil oyunlar için biraz uzun. MOBA oyun sektörüne yön veren Riot Games'in bir mobil MOBA oyununun sahip olacağı tüm özellikleri harmanlayıp böyle bir oyun çıkarması tesadüf değil. Bu nedenle League of Legends: Wild Rift en iyi mobil oyunları arasında yer alıyor.

Ayrıca bakınız: League of Legends: Wild Rift nasıl olmuş?

Genshin Impact

En iyi mobil oyunlar

Genshin Impact, bir gacha ile RPG'nin harmanlanmış hali olarak oldukça iyi bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oynanacak bir hikâye ve çok sayıda takım arkadaşınızla beraber oynamak da dahil olmak üzere gacha türü ile özdeşleşen birçok özelliğe sahip. Genshin Impact, tamamen açık bir dünya ve tatmin edici savaş mekanikleri ile öne çıkan bir yapım. Hem grafikler hem de oynanış şaşırtıcı derecede iyi. Ayrıca PS4, iOS ve PC cihazları ile çapraz platform olarak oynayabilirsiniz. Kendine has tarzı ve oynanışı olan Genshin Impact, en çok oynanan mobil oyunlar arasında yer alıyor.

Roblox

En iyi mobil oyunlar

Roblox, şu anda dünyadaki en popüler oyunlar arasında yer alıyor. Oynamak için onlarca içeriğe sahip sanal bir sandbox oyundur. Roblox, mobil oyun standartlarına göre eski bir oyun ancak sürekli artan sayıda içeriği ve denenecek şeyleri onu bugünlere kadar getirmiştir. Oyuncular, diğer oyuncuların yarattığı şeyleri oynayabilirler veya kendileri oluşturabilirler.

Roblox mobil uygulaması, platformlar arası desteğe (çapraz platform) desteğine sahiptir. Bazı içerikler NSFW olarak adlandırılan "Not safe for work" anlamı taşıyan uygunsuz görüntüler içerebilir. Bu nedenle çocuklarınızın oynamasına izin verirseniz onları denetlemeniz gerekebilir. Roblox, Google Play ve App Store üzerinden ücretsiz olarak oynanabilir. Roblox, en çok oynanan mobil oyunlar arasında yer alıyor.

Forge of Empires

En iyi mobil oyunlar

Forge of Empires, en iyi strateji oyunları mobil ücretsiz oyunlar arasında yer alıyor. Farklı araştırma türlerinde yatırım yapmak için topladığınız kaynak ve deneyim puanları ile yerleşiminizi inşa edip geliştirmeye ve çağ atlatmak oldukça eğlenceli. İlk dünya çağından başlayarak neredeyse uzay çağına varan bu uygarlık gelişiminde komşularınıza yardım edebilme ve diğer insanlar ile savaşabilmeniz de mümkün.

Geliştirme süreleri çoğu insan tarafından uzun olarak görülse de bu tarz strateji oyunlarında artık standart haline geldi. Her yönden bağımluluk yapan bu oyunu strateji ve tarih tutkunları mutlaka denemeli. Eskiden sadece web tabanlı bir oyun olan Forge of Empires artık günümüzde en iyi mobil oyunlar arasında yer alıyor.

Castlevania: Symphony of the Night

En iyi mobil oyunlar

Castlevania: Symphony of the Night, PlayStation klasiğinin mobil versiyonudur. Bazı ekstra içeriklerle birlikte tam oyunu içerir. Ekstralar arasında yeni bir devam özelliği, kontrolcü ile tam uyumluluk ve başarımlar bulunuyor. Gamepad sahibi olmayanlar için ise ekranda kontroller mevcut. Oyun genel olarak birkaç hata dışında oldukça iyi oynanıyor. Şikayetlerin geneli ise ekrandaki kontrollerden kaynaklı. Castlevania: SotN Google Play'de bu makalenin yazıldığı tarih itibariyle 49,99 TL'ye, App Store'da ise yine 49,99 TL fiyatıyla satılmakta. PlayStation klasiğini mobilde deneyim etmek isteyenler için güzel bir oyun.

Diablo Immortal

En iyi mobil oyunlar

Diablo Immortal, 2022'nin en büyük mobil oyun lanslanmarına sahip oyunlardan birisiydi ve belki de beğenen kitle kadar beğenmeyen kitlesi de mevcut nadir oyunlardan birisi. Oyun, konsol ve PC sürümleri gibi bir aksiyon RPG oyunu. Çoğu RPG oyunu gibi bunda da sınıf kavramı mevcut. Her sınıfın kendi artısı ve eksisi ile kendi yetenekleri var. Kontroller, hikâye ve dövüş mekanikleri oldukça güzel. Yarattığı popülarite sayesinde Diablo Immortal en çok oynanan mobil oyunlar arasında yerini alıyor.

Bununla birlikte oyundaki en iyi teçhizatlara sahip olmak oldukça pahalıya mal oluyor. Oyun yapısı gereği oldukça beğenilse de bazı oyuncular oyuna fazla para yatırmaktan şikayetçi.

Diablo Immortal Android ve iOS platformlarında ücretsiz olarak indirilip oynanabiliyor. Diablo Immortal incelememize göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.


Minecraft

En iyi mobil oyunlar

Minecraft, her yaştan insan için tüm dünyada oldukça popüler olan bir oyundur. Kazma, kürek, balta, kılıç gibi aletler ile bir şeyler çıkardığınız, ardından bunları kullanarak bir şeyler inşa ettiğiniz ve kötü yaratıkları alt ettiğiniz ve hemen hemen her istediğinizi yapmanıza imkân tanıyan dev evrene sahip. Size her şeyi yapabilme özgürlüğünü sunan yaratıcı bir modun yanı sıra kendi kaynaklarınızı ve yiyeceklerinizi kendinizin toplaması gereken bir hayatta kalma modu da var.

Minecraft, sık sık güncellenen ve tonlarca yeni içerik eklenen yapısıyla çıktığı günden bu yana güncelliğini koruyabiliyor. Minecraft, en iyi hayatta kalma oyunları mobil alanında kendini ispatlamış bir şekilde güncelliğini korumaya ve oynanmaya devam ediyor. Minecraft, bu makalenin yazıldığı tarih itibariyle Google Play'de 68,99 TL, App Store'da ise 119,99 TL'ye satılıyor.

İlginizi çekebilir: Minecraft konsol komutları ve hileleri

Shadowgun Legends: War Games

Shadowgun Legends: War Games, 2020 yılında çıkmış bir FPS nişancı oyunudur. Campaing (hikâye) veya çevrimdışı modları olmayan çevrimiçi bir PvP oyunudur. Başarılı ekran kontrolleri, iyi grafikler ve iyi oyun özellikleri sunar. Dört oynanabilir karakter mevcut. Her biri birbiryle uyum içerisinde ve dengeli bir biçimde ayarlanmış. Oyuncular, karakterlerini ifadeler, görünümler ve diğer şeylerle özelleştirebilir. Oldukça eğlenceli olan ve gerçek zamanlı PvP savaşları gerçekleştirebileceğiniz FPS oyununu ücretsiz bir şekilde Google Play ve App Store üzerinden indirebilirsiniz.

Smash Hit

En iyi mobil oyunlar

Smash Hit, şimdiye kadar yapılmış en iyi sonsuz koşucu (endless runner) tarzındaki oyunlardan biridir. Eşsiz bir birinci şahıs bakış açısı kullanır. Oyundaki amacınız ise hasar görmemek için cam panellere metal toplar atmanız gerekiyor. Smash Hit, Google Play ve App Store'da ücretsiz olarak indirilebiliyor ve en güzel mobil oyunlar arasında yer alıyor.

Bloons TD 6

Bloons TD 6, uzun süredir devam eden serinin en son çıkmış olan kule savunma strateji oyunudur. Önceki oyunlardan birçok içerik bu oyunda da mevcut. Oyunda bir maymun olarak üssünüzü kötü adamlardan koruyorsunuz. Oyun 19 kule, kule başına üç yükseltme yolu ve tonlarca mini yükseltme içerir. Oyun ayrıca çevrimdışı oynamayı, yeni oyun modlarını, çeşitli zorlukları ve çok daha fazlasını da içeriyor. 2018'de çıkmış olmasına rağmen günümüzde halen en iyi mobil strateji oyunları arasında gösteriliyor. Oyun başına iki ila üç dakikalık bir oyun süresine sahiptir. Bu durum saatlerce oyun oynamayan insanlar için güzel bir durum. Bloons TD 6 bu makalenin yazıldığı an itibariyle Google Play'de 50,99 TL'ye, App Store'da 84,99 TL fiyat etiketiyle satılmakta.

Monument Valley 1 ve 2

monument valley

Monument Valley serisinin ilk oyunu Monument Valley 2'nin piyasaya sürülmesiyle listeye tekrardan geri döndü. Her iki oyun da halen günümüz içi çok güzel görünüyor. Aslında ikisi de neredeyse aynı oyun grafiklerine ve mekaniklerine sahip. Oyunda illüzyonlar kullanarak yolu tamamlamak için seviyelerin hareket ettirilebilir olduğu Escher tarzı bulmacalarda maceralar yaşanıyor. Monument Valley şimdiye kadar en iyi mobil oyunlar arasında olmaya devam ediyor.

Pokemon GO

pokemon go

Pokemon GO, Temmuz 2016'da mobil oyun sahnesine çıktı ve getirdiği yeniliklerle şimdiye kadarki en iyi Android oyunlarından biri oldu. Gerçek dünyada dolaştığınız, Pokemon yakaladığınız, küçük yan görevleri tamamladığınız, diğer eğitmenlerle savaştığınız ve Pokestopları vurduğunuz bir AR (artırılmış gerçeklik) oyunudur. Dünyanın en popüler mobil oyunu olarak rekorlar kitabında birçok ünvana sahip oldu. Bunlar, "Bir mobil oyunun ilk ayında elde ettiği en fazla gelir", "İlk ayında en çok indirilen mobil oyun", "En hızlı 100 milyon dolar hasılata ulaşan oyun" gibi rekorlar kırdı. Pokemon GO ücretsiz olarak oynanabilen ve en çok oynanan mobil oyunlar arasında yer alıyor.

Asphalt 9: Legends

asphalt 9

Asphalt serisi, mobil cihazların en popüler yarış oyunlarından olmuştur. Asphalt 8: Airborne ve Asphalt Xtreme serinin en beğenilen ve en çok oynanan oyunlarındandı. Asphalt 9: Legends ise Temmuz 2018'de çıktı. Serinin en yeni oyunu 50 araba, bir dizi zorlu görev ve oynamak için bir sürü içerik içeriyor. Buna çevrimiçi çok oyunculu ve tek oyunculu modlar da dahil.

Hızlanmanızı kontrol edebilmeniz için otomatik bir hareket mekanizması kullanıyor. Grafikler ve çevrimiçi modları da hatrı sayılır derecede güzel. Ücretsiz bir oyundur. Bazı arabalar uygulama içi satın alımlar ile satılabilir ve bu da rekabet yönünden dezavantaj olabilir. Ancak oyunun tek oyunculu modu tamamen arcade olarak düşünülmüş ve gayet güzel. Asphalt 9: Legends Android ve iOS cihazlarda ücretsiz olarak oynanabilen en iyi mobil araba oyunları arasında yer alıyor.

Alto's Odyssey

altos odyssey

Alto's Odyssey, ücretsiz bir Android oyunu için doğal bir seçimdir. Basit mekaniklere, muhteşem grafiklere ve rahatlatıcı bir tarza sahiptir. Oyuncular, engellerden kaçınırken ve büyük sıçramalar yaparken bir tepeden aşağı kayıyorlar. Adeta duvar kâğıdı niteliğinde olan atmosferi ve tasarımları ile oyuncuları büyülemeyi başarıyor. Basit ama etkili olan koyu, degrade tarzda renkler oyuna iyi bir atmosfer katıyor.

Oyun tamamen ücretsiz bir şekilde Android ve iOS cihazlarda oynanabiliyor. Uygulama içi satın alımlar var ancak hepsi kişiselleştirme amaçlı olduğundan tamamen isteğe bağlı ve oyunu oynamanıza etki etmiyor. Çocuk dostu ve eğlenceli olması da bir diğer yanı olarak karşımıza çıkıyor.


Call of Duty: Mobile

Call of Duty: Mobile, 2019'da çıkış yapmış en iyi android oyunlarından biridir. Call of Duty: Mobile, 100 oyunculu bir battle royale FPS oyunudur. Call of Duty: Mobile, mekaniği ve pürüzsüz oynanışı ile dikkat çekiyor. Android ve iOS cihazlarda oynaması ücretsiz bir oyundur ancak oyun içi satın alımlar barındırmakta. Bu oyun içi satın alımların çoğu kozmetik ürünlerdir. Kısaca "PayToWin" mantığı bulunmamaktadır. Call of Duty: Mobile, en iyi savaş oyunları mobil kategorisinde yerini uzun zamandır koruyor.

Apex Legends Mobile

Apex Legends Mboile 2022'de çıktı ve tanınırlığını da arkasına alarak oldukça fazla oynandı. Fortnite ve PUBG New State ile aynı türde bir battle royale nişancı oyunudur. Temel battle royale modunda 20 takım (squat) ve 60 oyuncu bulunuyor. Takım ölüm maçı modunun yanı sıra dereceli modu da bulunuyor. Oyunu oynadıkça Legends olarak adlandırılan ve her birine farklı has özellikleri bulunan karakterlerin kilidini açarsınız.

GRID Autosport

grid autosport

GRID Autosport 2019'da piyasaya sürüldü ve ardından Android ve iOS için en iyi yarış oyunları mobil oyunlardan biri haline geldi. Uygulama içi satın alma veya reklam içermeyen premium bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyun biraz pahalı ancak mobil tarafındaki en iyi yarış deneyimlerinden birisi olarak gösterilebilir. GRID Autosport, Google Play'de bu makalenin yazıldığı tarih itibariyle 94,99 TL olarak, App Store'da ise 169,99 TL olarak satılıyor. GRID Autosport en iyi mobil araba oyunları arasında yer alıyor.

Dead Cells

Dead Cells, roguevania türüne ait bir oyundur. Temelde rogue-like mekanikler içeriyor. Özünde 2D platform oyunudur. Oyunda etrafta zıplıyor, kötü adamları alt ediyor ve bosslar ile savaşıp bölümlerde ilerliyoruz. Ayrıca gamepad desteğine, zaman sınırlamasına ve keşfedilecek tonlarca öğeye sahip. Dead Cells oynaması ücretli ancak en çok oynanan mobil oyunlar arasında yer alıyor. Play Store'da 24,99 TL, App Store'da ise 149,99 TL fiyat etiketiyle satılmakta.

Levelhead

levelhead

Levelhead, Crashlands'in geliştiricisi olan Butterscotch Shenanigans tarafından geliştirilmiş yeni bir platform oyunudur. Levelhead, 90 bölüm, şaşırtıcı derecede rahat ve tatmin edici kontrol yapısı, mükemmel mizah içeren bir platform oyunu olarak özetlenebilir. Ancak bu durum diğer oyunlardan kendini ayıran bölüm yapısıyla kendisini diğerlerinden ayırıyor. Oyuncular bölüm (level) oluşturabilir ve bunları oyuna yükleyebilir. Diğer oyuncular bu bölümleri indirir ve oyunun etkili özelliklerinden birisi olarak kullanılabilir. Levelhead, bu makalenin yazıldığı an itibariyle Google Play'de 32 TL, App Store'da 119,99 TL olarak satılıyor.

The Room Serisi

The Room, dört bulmaca oyunundan oluşan bir seridir. Yaboz türünü mobil cihazlarda iyi temsil eden ilk oyunlardan oldu. The Room serisi en iyi Android ve iOS bulmaca oyunları arasında yer alıyor. The Room, bir dizi kaçış bulmaca oyunu. Her odada bir sürü gizemli nesne bulunuyor. Amacınız bulmacaları çözmek ve dışarı çıkmak. Oyuncular daha da benzersiz nesneler bulmak için odadan odaya ilerler ve oyunu kazanana kadar bulmacalarını çözerler. The Room serisi Google Play ve App Store'da ücretli satılan bir oyundur.

Stardew Valley

Stardew Valley, 2019'da çıkış yapmış en iyi premium oyunlardan biri ve halen günümüzde aktif olarak oynanmaya devam ediyor. Oyunu bazı RPG unsurlarına sahip bir çiftlik similatörü olarak özetleyebiliriz. İhmal edilmiş bir çiftlikte başlayarak onu eski ihtişamına kavuşturmak zorundasınız. Oyunda balık yakalayabilir, mahsul yetiştirir, hayvan yetiştirir ve çeşitli kasaba halkıyla etkileşime girebilirsiniz. Hatta evlenip bir aile sahibi bile olabilirsiniz.

Retro grafikler oyunu basit ve tatlı durmasına fayda sağlıyor. Oyunda onlarca saat vakit geçirebileceğiniz içerik bulunmakta. Ayrıca kontroller basit ve oyun içi etkileşimlerin çoğu eğlenceli ve şaşırtan cinsten. Tamamen gerçekçi olmasa da mobil için en iyi çiftlik oyunları arasında yer alıyor.

Among Us

among us

Among Us, oynaması ücretsiz, çevrimiçi "Whodunit" yani "Kimyaptı" türüne ait bir oyundur. Çevrimiçi çok oyunculu oyunlara yeni ve çok modern bir yaklaşım getirerek oyuncuların birbirleriyle iletişim içerisinde olmasını sağlıyor. Among Us, en çok oynanan mobil oyunlar arasında yer alıyor. Çıktığı dönemde hakkında oldukça fazla paylaşım yapılmış olan Among Us adeta dostu düşman eden cinsten bir oyun.


Clash Royale

Clash Royale, ünlü oyunlardan olan Clash of Clans geliştiricisi Supercell firmasının çıkarmış olduğu bir strateji oyunudur. Oyunda MOBA benzeri üs baskını yaptığınız ve karakterleri iki şeritten kartlardan seçip gönderdiğiniz bir oynanış mevcut. Supercell'in oyunlarında sıklıkla önem verdiği denge, sunum ve basitlik bu oyunda da mevcut. En çok oynanan mobil oyunlar ve en iyi mobil strateji oyunları arasında yer alan Clash Royale ücretsiz bir oyundur.

Sky: Children of the Light

Sky: Children of the Light, 2020'den beri oynanan ve oldukça seçilen bir macera oyunudur. Oyun, keşfetmeniz için yedi dünya, istediğiniz gibi görünmeniz için çeşitli karakter özelleştirmeleri, mükemmel grafikler ve herhangi bir oyundaki en benzersiz sosyal deneyimlerden birini içeriyor. Oyundaki oyuncularla sesli veya yazılı sohbet olmadan etkileşim kurabiliyorsunuz. İnanılmaz derecede sevimli olan bu oyunda harika bir sürü macera mevcut. Listemizin son oyunu olan Sky: Children of the Light oynaması ücretsiz bir oyun ve kesinlikle denemeye değer.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 09:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2022 22:46
Mobil oyunların şahı PUBG ?
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2022 16:55
Git ve biraz türkçe ni geliştir çünkü "Cahilliyin" deki "Y" , "Ğ" olmalı yani "CahilliĞin"
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2022 14:48
Çok eğlenceli
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2022 12:39
Pubg devri bitti
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2022 04:41
Nasil yok ? PubG mobile bilmemen senin cahilliyin
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2022 00:37
Öyle bi oyun yok atma
Kalan Karakter: 300 Gönder
En iyi mobil oyunlar
İlginizi Çekebilir