Fallout Dizisi Hakkında Tüm Bildiklerimiz

Bahadır Arda 28.11.2023 - 23:11
Amazon Prime Video’da yayınlanacak popüler Post-Apokaliptik video oyun serisinin TV dizisi uyarlaması geliyor. Peki, Fallout dizisi bizlere ne ifade ediyor?

Post-apokaliptik dünyalarda geçen pek çok film, kitap ve çizgi roman olmasına rağmen, 50'lerin etkisindeki Fallout oyunları kadar benzersiz olanı azdır. Prime Video bu benzersiz perspektifi Fallout Dizisi olarak televizyona taşımaya hazırlanıyor ve bunu oyunları yapan kişilerin de yardımıyla yapacak. Henüz diziyi çok iyi bilmesek de, öğrendiklerimiz bizi tekrar nükleer harabeleri keşfetme konusunda epey heyecanlandırıyor.

Fallout Dizisi Amazon'da Yayınlanacak

Fallout oyunlarının dünyası, 1950'lerin art-deco tarzının robotlar ve nükleer enerjili arabalar geliştirdiğimiz ilginç bir dünya.(Bazen kendimi uzay çöpçüsü gibi hissettiğim anlar olmuştu.) Ancak atom bombası üretimiyle dünya 2077’de bir nükleer savaşın gezegeni yerle bir edebileceğini ilk elden öğrendi. İyi ki 1950’lerde bomba sığınaklarına öncelikli önem verilmiş ki bazı insanlar yer altı sığınakları olan “Vault”larda hayatta kalmayı başardı.

Fallout Dizisi Amazon'da Yayınlanacak

Fallout Dizisi Amazon'da Yayınlanacak

Oyunların çoğunda, bombaların düşmesinden bu yana birçok yıl geçmiş; geliştirilen oyunlara bağlı olarak 25 ile 200 yıl arasında olduğunu biliyoruz. Dünyanın geri kalanı, mutantlar, dev böcekler, zombi Ghoul’ler ve diğer radyasyona maruz kalmış vahşi yaratıklarla dolu bir harabeye dönmüş. Ama aynı zamanda da normal insanlar da yok değil, aralarında Tony Stark’ın Iron Man (Demir Adam) filminde yaptığı zırha benzer zırhlar giyen yaygın bir askeri organizasyon olan Çelik Kardeşliği de bulunuyor.(Bu zırhlara Power Suit deniyor.)

Fallout dizisi, Los Angeles eyaletinde oyunlarla benzer zaman diliminde geçecek. Bethesda Game Studios’un oyun direktörü Todd Howard (Fallout 3, Fallout 4, Fallout 76 ve Fallout Shelter’ın yapımcısı) 23 Ağustos tarihinde bizimle detayları paylaşmıştı. Ancak Howard, dizinin hangi oyunla eş zamanlı olduğunu(Fallout 76 bombaların düşmesinden 25 yıl sonra, Fallout 4 ise ondan 185 yıl sonra geçiyor) biraz ağzından kaçırdı.

Howard, bize ayrıca diziden bir parça görüntüler de gösterdi, bunlar arasında nükleer bombaların Los Angeles’a düştüğü anı da simüle etmişler ancak henüz bu görüntüler(resmi olarak) yayınlanmadı.

Oyunu Oynamayan Diziyi İzleyebilir Mi?

Howard geçen yıl bir röportajda, "Bu bir oyun hikâyesinin yeniden anlatılması değil. Haritadaki bir alanı ele alalım. Bu dünyada, hiçbir kuralı bozmadan, oyunlarda bahsedilen şeylere atıfta bulunarak, ama oyunların yeniden anlatımı olmayan bir hikâye anlatalım," dedi. "Aynı dünyada var, ama kendi benzersiz şeyi, bu yüzden buna ekleniyor. Ayrıca, oyunları oynayamayan, Fallout'un ne kadar çılgınca havalı olduğunu deneyimleyemeyen kişiler, diziyi izleyebilir."

Fallout Dizisinin Yaratıcıları Kimler?

Fallout dizisi için Amazon Studios, HBO’nun Westworld TV dizisinden çalışmalarıyla tanıdığımız Lisa Joy ve Jonathan Nolan’ı görevlendirdi. İkili, kendi şirketleri Kilter Films aracılığıyla dizi yazdı ve yönetici yapımcı olarak görev alıyorlar. Westworld’de de rolleri aynıydı.(İzlemesi oldukça keyifli bir diziydi, şimdiden Fallout dizisi içimizi kıpır kıpır yaptı.)

Oyuncular ve Rolleri

Yeni bir hikâye olmasına rağmen, Prime Video'nun Fallout'u oyunların temel unsurlarını içerecek şekilde tasarlandığı açık. MacLachlan'ın Overseer Hank karakteri, serinin 33. Vault'ta başlayacağını öne sürerek, diziyi tanıdık bir konuya yerleştiriyor. Ghoul'ların ve Çelik Kardeşliği'nin varlığı da dizinin tanıdık bir dokuya sahip olmasını sağlıyor. Resmi karakter tanımlamaları daha fazla içgörü sunuyor:

Ella Purnell, “Lucy” karakterini canlandırıyor. Lucy, iyimser bir Vault Sakini ve Amerikan tarzı bir "yapabiliriz" ruhuna sahip. Sevdiklerine zarar veren insanlarla karşılaştığında barışçıl ve idealist doğası sınanıyor.

Aaron Moten, “Maximus” karakterini canlandırıyor. Genç bir asker, Çelik Kardeşliği adlı militarist bir fraksiyonda hizmet ederken trajik geçmişini saklıyor. Çelik Kardeşliği'nin Harabelere düzen ve yasa getirme misyonunun asaletine inanıyor ve hedeflerine ulaşmak için her şeyi yapmaya hazır.

Walton Goggins, “Ghoul” karakterini canlandırıyor. Ghoul, bir Ödül Avcısı olarak harabelerde hayatta kalıyor. Pragmatik, acımasız ve gizemli bir geçmişi saklıyor.

Kyle MacLachlan, “Overseer Hank” karakterini canlandırıyor. Hank, Vault 33'ün Overseer'ı ve Lucy'nin babasıdır. Dünyayı daha iyi bir yer yapmak için oldukça hevesli bir karakter.

Şu ana kadar edindiğimiz bilgiler doğrultusunda her durumda, Prime Video'nun uyarlaması, Bethesda'nın son derece popüler RPG serisinin özünü yakalamaya çalışacak.

Fallout Dizisi Ne Zaman Yayınlanacak?

Fallout dizisi, 12 Nisan 2024'te Prime Video'da yayınlanacak.

Peki, sizce bu yapım Fallout oyununun ana hatlarını yansıtmayı başarabilecek mi?

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 16:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.11.2023 10:08
Diziden sahneler de var. Keşke oyundan sahne eklemek yerine, diziden bir, iki kare ekleseydiniz. Çünkü kostümler mekanlar oyuncular iyi görünüyor.

-----------

Ttelif hakkı problemleri yaratacağı için eklemiyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fallout Dizisi
İlginizi Çekebilir