Ghost of Tsushima geliştiricileri adanın 'Turizm Elçisi' oldu

Alparslan Gürlek 5.03.2021 - 15:29
Ghost of Tsushima geliştiricisi Sucker Punch çalışanları, Tsushima belediye başkanı tarafından gerçek adanın "Turizm Elçisi" seçildiler.

Video oyunları endüstrisinin kapsayıcı gücü yine karşımızda. Ghost of Tsushima geliştiricisi Sucker Punch ekibi ve işe dahil olan bütün SIE çalışanları, Tsushima adasının "Turizm Elçileri" oldular. Tsushima Belediye Başkanı yaptığı bir açıklamayla hepsine teşekkürlerini sunarken, oyuna övgüler saçmayı da ihmal etmedi. İşte içimizi ısıtacak, oyun sektörünün gücünü bir kez daha gözler önüne serecek güzel bir haber!

Ghost of Tsushima, Tsushima Belediye Başkanı'nın favori oyunu

Gerçek Tsushima adası, Ghost of Tsushima geliştirici ekibinin iki kıdemli üyesine prestijli bir ödül verdi. Oyun yönetmeni Nate Fox ve kreatif direktörü Jason Connell'in, Nagazaki'deki Tsushima şehrinin daimi turizm eçileri olacağı duyuruldu. Tören, seyahat kısıtlamaları nedeniyle dijital olarak gerçekleşecek ve iki isme ödül ve birer teşekkür mektubu verilecek.

Şehir, bu olayı kutlamak ve adanın önemli simge yapıları hakkında daha fazla ses getirmek için Sony Interactive Entertainment ile yeni bir turizm kampanyası üzerinde iş birliği yapacağını açıkladı. Belediye Başkanı Hiroki Hitakatsu yaptığı açıklamada, iki önemli isme neden ödül verdiklerini açıkladı.

"Fox ve Connell, Tsushima'nın adını ve tarihini tüm dünyaya harika bir şekilde yaydılar. Çoğu Japon bile Gen-ko döneminin tarihini bilmiyor. Dünya söz konusu olduğunda ise Tsushima'nın adı ve yeri tam anlamıyla bilinmiyor. Bu yüzden hikayemizi böylesine olağanüstü grafiklerle derin bir şekilde anlattıkları için onlara ne kadar teşekkür etsem azdır."

Ayrıca Belediye Başkanı, ödülün geçmişte tanınmış Japonlara verilirken "eserleriyle Tsushima'nın tarihini ve ismini yayan" birine ilk kez verildiğini açıkladı. Yeni bir turizm elçisi ataması artık "Bay Jason ve Bay Nate bu ünvana sahip olmayı istemeyene kadar" dedi. Oyunun isminde Tsushima'nın geçtiğini öğrendiğinden beri onları bu role atama konusunda düşünüyormuş.

Ghost of Tsushima geliştiricileri adanın 'Turizm Elçisi' oldu

Ayrıca Hitakatsu "Onları gelecekte bir şey yapmaları için görevlendirmedim. Sucker Punch Productions ve SIE sayesinde dünyanın her yerinden burayı eserleriyle öğrenmiş, görmek, bilmek ve buraya gelmek isteyen insanlardan Tsushima'yı duyuyorum" dedi.

Seyahat kısıtlamaları kaldırıldığında, Belediye Başkanı Hitakatsu, Fox, Connell ve tüm diğer Sucker Punch ekibini Tsushima'ya davet etmek istediğini söyledi.

Sucker Punch, Ghost of Tsushima'yı geçtiğimiz yıl piyasaya sürmesinin ardından büyük başarı yakalamıştı. Orijinal bir IP lansmanı için yeni bir rekora imza atan Sony'ye göre açık dünya PS4 oyununun satışları, ilk üç gününde dünya çapında 2,4 milyon kopyayı geçmişti.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 08:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2021 16:31
Çok iyi oyundu gercekten severek oynadım. Platin trophy acarken keyif aldigim nadir yapimlardan
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost of Tsushima geliştiricileri adanın 'Turizm Elçisi' oldu
İlginizi Çekebilir