Konsolların Ömrü 10 Sene İçinde Bitebilir

Utku Biçer 30.12.2023 - 15:21
Final Fantasy XIV ve XVI yapımcısı ve yönetmeni Yoshi-P, bulut sistemi hakkında konuştu. Oyun endüstrisinin geleceğinin bulutta olduğunu ifade ederken, bunun zaman alacağını da ekledi.

Naoki ‘Yoshi-P’ Yoshida’nın video oyunları endüstrisinin geleceği hakkında ilginç öngörülerde bulundu. Bulutun platform ve konsolların yerini alabileceğine inanıyor. Fakat bunun gelişmesinin zaman alacağını ifade ediyor. 

FFXIV ve FFXVI Yapımcısı Yoshi-P, Bulut Sistemi Hakkında Konuştu

Bulut üzerinden bir oyun akışı sağlamak, özelikle hızlı FPS oyunları olmak üzere çoğu oyunu oynamak için ideal bir yol değil. Şu anda bulut oyunları henüz yaygınlaşmadı ve hazır değil. Teknolojinin ana hat paketinde ilk defa sunulmasından bu yana on yıldan fazla süre geçti. Bununla birlikte, bulut dramatik bir şekilde genişledi. Tüm oyun biçimlerini zorladı, bilgisayardan büyük üç konsol ailesine kadar oyun dağıtımı ve erişimi için bir tür bulut tabanlı teklif var.

Bulut Oyunları 10 Yıl içinde Ne Kadar Gelişecek?

Final Fantasy XIV ve genişleme paketlerinin (ve Final Fantasy XVI) yapımcısı ve yönetmeni Yoshi-P, geçtiğimiz günlerde bulutun zaman içerisinde tüm platform ve konsolları yerini alabileceğine inandığını söyledi.

Bulut Oyunları 10 Yıl içinde Ne Kadar Gelişecek?

İlginizi Çekebilir: Sony nerede hata yaptı?

Haber, Yoshi-P ile Japonca yapılan bir röportajı çeviren Twitter kullanıcısı Genki aracılığıyla geldi.

Yine de bulut oyunları ucuz değil. Web sunucusu maliyetleri gün geçtikçe artıyor. Çok oyunculu sistemlere sahip olan oyunların çevrimdışı hale getirildiğini dahi gördük. Çünkü bakımı, oyunun kendi değerinden daha pahalıya mâl oluyor. Bu aynı zamanda Nintendo ve Microsoft gibi platform sahiplerinin yıllar sonra oyunları vitrinlerinden kaldırmasının da önemli nedenlerinden biridir (Wii U/3DS mağazaları çevrimdışı hale getirildi ve Xbox 360 mağazası Haziran 2024’te çevrimdışı olacak).

Microsoft’un bulut oyunlarına girişinin kârlı olmadığını ve Google’ın bu yılın başlarında kendi oyun akış hizmeti olan Stadia’yı da kapattığını unutmamak gerek. 

Sony, PlayStation Plus aracılığıyla bulut oyunlarını, akıllı telefonlara entegre etmeyi planladığını ifade etti. NVIDIA’nın GeForce Now akış aboneliği, gelişmiş ekran kartları tarafından desteklenerek güçlü bir şekilde devam ediyor.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 03:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2024 22:34
Korsan koruması, satış avantajı olmasa konsollar çoktan yok olmuştu zaten bulut vb teknolojilerden bağımsız. Zira konsollar 7 senede bir çıkıyor ve çıktığı sene ekran kartı teknolojilerinin düşük performanslısını kullanıyor. PC candır, ama korsan sebebiyle oyun şirketleri konsola odaklanıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2024 20:33
Bulut oyunculuk farklı konsol farklı. Konsol piyasası 10 sene sonra da devam eder.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2024 03:43
ya çok basit zaten kahin olmaya gerek yok. internet teknolojisi ilerledikçe ki 10 seneye neler olur kim bilir, tabiki bu olacak. 37 yasindiyim, 27 yaşımdaki interneti hatırladıkça gelişim çok hızlı... (56k internetten geliyorum ) asdfffghghjjkklkl
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2024 13:49
Tabi sizin konsola oyun yapmayı bırakmanız lazım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.12.2023 22:59
Ps2 çikarken bunu diyorlardi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Konsolların Ömrü 10 Sene İçinde Bitebilir
İlginizi Çekebilir