Metro geliştiricisi için Xbox Series S 'zorluk çıkartabilir'

Alparslan Gürlek 18.02.2021 - 12:35
Metro serisinin geliştiricisi 4A Games, Xbox Series S için gelecekteki geliştirme sürecinde zorluklar çıkartabileceğini söyledi.

Son olarak Metro Exodus ile karşımıza çıkan 4A Games, Xbox Series S ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Series X'e göre nispeten daha zayıf olan Series S, gelecekteki oyunların geliştirme sürecinde ekip için zorluk çıkartabilirmiş. An itibariyle Metro Exodus'un Xbox Series X / S, PlayStation 5 ve PC için gelişmiş sürümleri üzerinde çalışan ekip, 2021'de piyasaya sürmeyi planlıyor.

Xbox Series S GPU'su, 4A Games için zorluk çıkartabilir

Metro Exodus'un yeni nesil sürümünün 4K ışın izlemeli aydınlatma ile XSX ve PS5'te 60FPS verdiğini, 1080p'yi hedefleyen Series S'te de aynı performansla çalıştığı açıklandı. Ancak şirketin kullandığı render teknolojisinin doğasından da kaynaklanan bir performans sıkıntısı, gelecek projeler için Xbox Series S tarafında bazı zorluklarla karşılaşabilir. 4A Games, yeni nesil konsolun düşük GPU performansının üstesinden gelmek için şu anda "uzlaşmacı bir çözüme" sahipken, baş teknik sorumlu Oleksandr Shyshkovtsov, Wccftech'e GPU'nun stüdyonun mevcut render teknolojisinin doğası nedeniyle gelecekteki oyunlar için sorunlu olduğunu söyledi.

"RAM bizim için bir sorun değil -şimdilik-, ancak GPU performansı gelecekteki oyunlar için zorluklar sunuyor" dedi.  Oleksandr, "Mevcut render teknolojimiz yüksek uzamsal ve zamansal çözünürlük için tasarlandı. Doğası gereği değişkendir. Bunlardan herhangi birini düşürmek, performansı daha da düşürerek pahalı hesaplamalar yapmamızı gerektirecek. Şu anda uzlaşmacı bir çözümümüz var fakat bu beni hiç tatmin etmiyor" ifadelerini kullandı.

Metro geliştiricisi için Xbox Series S 'zorluk çıkartabilir'

4A Games stüdyosu Ağustos 2020'de Embracer Group'un bir yan kuruluşu olan, aynı zamanda Halo: Anniversary ve World War Z stüdyosu Sabre Interactive tarafından satın alındı. Ekip Metro Exodus'un yeni nesil sürümlerinin yanı sıra şimdilerde yeni bir AAA Metro oyunu üzerinde de çalışıyor.

Xbox patronu Phil Spencer da Xbox Series S konsolunun nesil boyunca Series X'ten daha fazla satış yapmasını beklediğini söylemişti. Bunun yanı sıra Xbox sistem mimarı Andrew Goosen, Series S'in nesli geride tutmak yerine ileriye taşıyacağını iddia etmişti. Yeni neslin yüksek işlem hızlarına sahip CPU'lar, ışın izleme teknolojisi ve orantılı gölgeleme gibi kavramlar üzerine kurulduğunu söyleyen Goosen, Series S'in buradaki rolünden de bahsetmişti. "Bu nedenle, doğru fiyat seviyesinde bir giriş yaptığımızdan emin olmak istedik, böylece yeni nesli geride tutmak yerine gerçekten ilerletebildik" dedi.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 11:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2021 14:35
Dinamik çözünürlük var belli
Kalan Karakter: 300 Gönder
ultrAslan
ultrAslan 18.02.2021 19:16
Series S belki bazı konularda oyun geliştiricilerini son derece zorlayacak, hatta oyun endüstrisinin gelişimini bile yavaşlatacak. Bunlar gerçekleşmesi son derece muhtemel durumlar. Ancak şöyle de bir durum var, ilk defa konsol alacak bir kitleyi ve özellikle bizim gibi ekonomik anlamda ciddi sıkıntıları olan ülkeleri kendisine çekebilecek bir cihaz. Ben genel toplamda yaratacağı dezavantajlara rağmen böyle bir cihazın varlığını destekliyorum. Türkiye'de yaşadığımı göz önüne aldığımda, eğer geçmişte Playstation markasına yatırım yapmamış olsaydım, orada pek çok oyunum bulunmamış olsaydı, ilk defa konsol alacak olsaydım veya oyuncu kitlesi anlamında bana daha cazip gelmeseydi direkt gidip bu makineyi 3.500 Tl bandında alır geçerdim. Düşünmezdim bile herhalde.
ultrAslan
ultrAslan 20.02.2021 01:58
Abi paran varsa ne mutlu sana. İki konsolu alıp, ayrı ayrı yatırımlar yapmak gerçekten çok güç bizim ülkemizde.
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2021 15:26
bende playstation kullanicisiydim fakatps oyun fiyatlari yuzunden cift konsol gitmeye karar verdim yeni nesilde x series s aldm ps 5 i de artik yurtdisindan getricem
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2021 09:40
XSX ve PS5 gibi canavarlardan sonra Series S güçsüz olsa da Series S de çalışmayan oyun, oyuncuların %60'ının erişimi dışında demektir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2021 09:38
Olum, adamı delirtmeyin Xbox Series S denen alet Xbox one x ten güçlü hem mimari hem işlemci.
Ve bu özellikler ortalama pc lerin üstündedir.
Ve bunu PlayStation taraftarı olarak söylüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2021 21:00
Öyle bir yükleme ekranı var ki oyun bozuldu sanıp kapatıyordum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Metro geliştiricisi için Xbox Series S 'zorluk çıkartabilir'
İlginizi Çekebilir