Xbox Series X/S Microsoft tarihinin en başarılı konsolları oldu

Alparslan Gürlek 27.01.2021 - 12:28
Microsoft Salı günü yaptığı bir açıklamada Xbox Series X / S konsollarının, şirket tarihindeki en başarılı lansmana imza attığını söyledi.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yılın sonlarında Sony ve Microsoft yeni nesil konsollarını piyasaya sürdüler. Sony PlayStation 5 ile, Microsoft da Xbox Series X / S konsollarıyla vitrinlerde boy gösterdi. Pandemi sürecinin de etkisiyle altın çağını yaşayan oyun sektörü iki şirketin de bu anlamda yüzünü güldürdü ve Microsoft dün bu konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Şirketin yeni nesil konsolları, şirket tarihinin en başarılı konsolları olmayı başardılar.

Xbox Series X / S: Microsoft tarihinin en başarılı konsolları

Microsoft'un ikinci çeyrek kazançlarına ilişkin konuşan CEO Satya Nadella, şirketin 31 Aralık 2020'de sona eren üç aylık dönemde ilk kez oyun gelirinde 5 milyar doları aştığını söyledi. "Xbox Series X ve Series S'in lansmanı, en çok cihazın satıldığı tarihimizdeki en başarılı lansmanıydı" dedi. Nadella aynı zamanda Game Pass hakkında da bazı sayılar verdi ve bu özellikle ülkemiz için de iyi bir alternatif olan sistemin dünya genelinde ne kadar popülerleştiğini gözler önüne seriyor.

Eylül 2020'de 15 milyon aboneye sahip olan Xbox Game Pass sistemi çeyreğin sonuna gelindiğinde 3 milyon kullanıcıyı daha bünyesine katarak 18 milyon sayılarına ulaştı. Video oyunları endüstrisinde Microsoft bu üç aylık dönemde oyunlardan yana altın çağını yaşadı diyebiliriz. İlk kez bu çeyrekte üçüncü parti oyunlardan elde edilen gelir 2 milyar doları aştı. Nadella "Oyuncular geniş ekosistemimizin değerini anladıkça konsollarda da pay kazanıyoruz" dedi.

Xbox Series X/S Microsoft tarihinin en başarılı konsolları oldu

Tabi bu yoğun ilgi bazı olumsuzlukları da birlikte getirdi. Dünya genelinde satışa sunulan Xbox Series X / S konsollarına gelen talebin yoğunluğu, Microsoft'un bu talebi karşılamakta zorlanmasına yol açtı. Öyle görünüyor ki bu Series X / S konsollarının arz sorunu 2021 bahar aylarına kadar devam edecek. Salı günkü kazanç görüşmesinde Microsoft CFO'su Amy Hood, Xbox Series X / S tedarikinin 31 Mart 2021'de sona eren cari çeyrekte kısıtlanmasını beklediğini söyledi. Bildiğiniz gibi daha önceki bir haberimizde konsol yetiştirmek için çok sıkı çalıştıklarından bahsetmiştik. Sizler de konuyla ilgili fikir ve görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 02:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2021 12:30
Xbox 360 dönemini hatırladım her oyunu pc ye çıkartmıyorlardı ve exclusiveleri vardı ;(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.01.2021 19:51
ps now gelirse iyi olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.01.2021 18:03
microsoft başardı :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Series X/S Microsoft tarihinin en başarılı konsolları oldu
İlginizi Çekebilir