Microsoft Flight Simulator VR desteği geldi

Alparslan Gürlek 23.12.2020 - 14:33
Microsoft Flight Simulator için duyurulan VR desteği yayınlandı. Oculus, HTC, Valve ve WMR gibi cihazlarda oyunu VR desteğiyle oynayabileceksiniz.

Son zamanların belki de en başarılı simülatörlerinden biri olan Microsoft Flight Simulator VR desteğini de sonunda duyurdu. Piyasadaki bütün adını duyurmuş sanal gerçeklik gözlükleriyle oynanabilecek. Haber, bunu "Yeni simülatörde bugüne kadarki en derin ve en sürükleyici sanal uçuş deneyimi" olarak nitelendiren Flight Simulator başkanı Jorg Neumann tarafından duyuruldu.

Microsoft Flight Simulator VR desteğiyle sanal dünyada sanal gerçekliği yaşayın

VR desteği, FlightSim topluluğunda en çok aranan özelliklerden biri oldu. Neumann'ın duyurusunda da kabul ettiği gibi bu sonbaharda gelmesi beklenen özellik biraz gecikse de şimdi Microsoft Flight Simulator VR desteğine sahip. Ücretsiz güncelleme şu anda mevcut ve Oculus, Valve, HTC ve Windows Mixed Reality sanat gerçeklik setlerinde çalışacak.

Aynı zamanda Microsoft Flight Simulator'ın son zamanlarda oldukça garip şekilde büyüyen bir mod topluluğu var. Godzilla'yı modelleyip oyuna ekleyen mod geliştiricilerinin yanı sıra tarihin en eski uçaklarını detaylarıyla ve kontrolleriyle programlayıp satan geliştiriciler de var. Bildiğiniz gibi Microsoft Flight Simulator kendi içerisinde bir mağazaya sahip ve burada Türk Lirası kullanarak alışveriş yapabiliyorsunuz. Standart oyun DLC'leri fiyatında olan bu oyun içerikleri ile deneyiminizi zenginleştirebilirsiniz.

Genişlemeler ve güncellemelerle çıktığı günden bu yana ilerlemeye devam eden Microsoft Flight Simulator aynı zamanda serinin en iyi çıkış yapan uçuş simülasyonu oldu. Lansmanıyla birlikte aldığı şahane inceleme puanları ve yenilikçi yapısıyla "Ben de buradayım!" demeyi başardı. Şu anda Metacritic ortalaması 91 ve kullanıcı skoru ise 72 olarak karşımıza çıkıyor.

Microsoft Flight Simulator VR desteği geldi

İncelememizde de bahsettiğimiz gibi Microsoft Flight Simulator her şeyiyle "Yeni nesilin öncüsü" ünvanını sonuna kadar hak ediyor. Gerek grafikleri gerekse dünyayı dijital ortama taşıyan teknolojileri bunun kanıtı niteliğinde. Ücretsiz güncellemeleriyle genişleyen dünyasına en son Japonya şehrinin detayları ve Tokyo'nun ikonik yapıları eklenmişti. Buna benzer yeni güncelleme ise 28 Ocak 2021 için planlanıyor ve Büyük Britanya'ya 60 yeni ilgi çekici noktanın yanı sıra havalimanları da ekleyecek. İncelememizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Peki sizler Microsoft Flight Simulator VR desteği hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 06:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2020 02:20
Çok iyi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2020 22:20
Ps vr destekliyormu acaba pc için ?
----------
Duyurulan cihazlar arasında yok, sanırım desteklemiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Flight Simulator VR desteği geldi
İlginizi Çekebilir