Naughty Dog izinsiz kullanılan müzik için özür diledi

Ersin Kılıç 10.06.2020 - 10:16
The Last of Us Part II televizyon reklamlarında kullanılan ve izin alınmadığı ortaya çıkan müzik için Naughty Dog'tan Neil Druckmann bir özür açıklaması yaptı.

Çıkışına gün saydığımız The Last of Us Part 2 için geçtiğimiz günlerde ilginç bir haber ortaya çıkmış ve Naughty Dog firmasının oyunun televizyon reklamında kullanılan müzik için izin almadığını öğrenmiştik. İşte bu izin olayının ortaya çıkmasından sonra Naughty Dog'tan beklenen açıklama geldi ve stüdyonun tepe ismi olan Neil Druckmann, şarkıyı seslendiren müzisyenden özür diledi.

Naughty Dog izinsiz kullanılan müzik için özür diledi

Aşağıdaki oynatıcıdan da izleyebileceğiniz televiziyon reklamında New Order grubu tarafından 1987 yılında seslendirilen True Faith isimli bu parçanın coverlanmış bir sürümü kullanılmıştı. İşte The Last of Us Part 2 reklamında da Lotte Kestner tarafından sözleri değiştirilen bu cover versiyonun kullanıldığını görmüştük. 

Fragmanda kendi coverladığı parçayı fark eden Lotte Kestner, doğal olarak hem oyunun yönetmenine hem de Naughty Dog'a sitemkar bir mesaj gönermiş ve "Hey Neil Druckman ve Naughty Dog, Last of Us 2'nin son iki fragmanında kullandığınız True Faith uyarlamasının (Cover) 10 yıl önce seslendirdiğim benim versiyonumun olduğunun farkında mısınız? Kullandığınız coverda orijinal şarkıda yer almayan ve benim yazdığım kısımlar bulunuyor. Kalbim kırıldı" ifadelerine yer vermişti.

Durumun anlaşılmasından sonra özür niyetinde bir açıklama Neil Druckmann tarafından yapıldı. "Elli'nin True Faith yorumu Lotte Kestner'ın cover versiyonundan ilham alınarak yapıldı. Yaşanan bir yanlış durum sonucu olması gerektiği gibi kendisinden bahsedilmedi. Derin özürlerimizi sunuyor ve bu durumun mümkün olan en kısa sürede düzeltileceğini belirtiyoruz. Umarız Kestner hak ettiği bu durumu kabul eder." ifadesinden sonra bir açıklama da şarkıyı coverlayan Kestner'den geldi.

Druckmann'ın açıklamasını alıntılayan Kestner, "Bu parça inanılmaz bir projede yer aldığı için gurur duyuyorum. Neil, naughty Dog ve Sony'deki herkese teşekkür ederim." açıklamasını yapmış. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 20:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2020 18:02
1 hafta sonra mı akıllarına geldi özür dilemek? Yuh yani.
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2020 10:46
Harbiden
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2020 09:42
bir daha olmasın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2020 00:05
Naughty Dog'un telif hakları konusunda bu ikini vukuatı daha öncede Uncharted 4 trailerında adamın birini resmini kullanmışlardı. Milyon dolarlık şirketleri böyle basit ama önemli bir konuda hata yapması çok garip.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naughty Dog izinsiz kullanılan müzik için özür diledi
İlginizi Çekebilir