Osmanlı Savaşları başlıyor!

Hürcan Köse 22.01.2016 - 11:29
Yeni Türk strateji oyunu çok iyi görünüyor
Limon Games tarafından geliştirilen yeni Türk oyunu Osmanlı Savaşları 1 Şubat'ta başlıyor!

Tıpkı Age of Empires gibi bir oynanışa sahip olan Osmanlı Savaşları'nda online arenalarda stratejik savaşlara girip rakiplerimize karşı galip gelmeye çalışacağız. İkonik Osmanlı karakterlerine ve askerlerine sahip olacak olan oyunun kapalı betası 1 Şubat'ta başlıyor. Şimdilik bir web sitesine sahip olmayan oyun hakkındaki bilgilere resmi Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

Oyun için yayınlanan fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz;

Yorumlar 77
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 23:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.01.2016 18:46
Çağdaşlık mağdaşlık yazanlara gülüyorum. Ne kadar çağdaş olursanız olun asimile olursunuz. Avrupa sizi kabul etmez. Biz tarihimizle övünmeyi bilmeliyiz. Avrupa kopyası olmamalıyız. Neden çağdaşlık adı altında özenti bir millet oluyoruz ki ?
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2016 11:11
23:20

kardeşlerini feda edene kadar kendilerini feda etselerdi. başkasının katli ne zamandır feda etmek oldu. o kardeşlere soruldu mu kendilerini feda etmek istedikleri. sizin zihninizdeki yola göre her harcanan hayat önemsizleşir o zaman. amaç dünyaya hükmet mi? bizim amacımız insanlık dostum...
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2016 23:20
12:05

Ne faşistliğinden bahsediyorsun ? Dünyaya hükmetmek için bazı şeylerden feragat etmek gerekir. Kardeş katli olmasaydı o devlet devam etmezdi. Padişahlar kardeşlerini feda ettiler o devlet için. Size basit gelebilir. Ben toplumun modernlik ve çağdaşlık adı altında yozlaştırıldığını düşünüyorm.
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2016 12:05
hangi övünülecek tarihten bahsediyorsun. deli padişahlar mı? kardeş katilliği mi? zorla sahip olmalar mı?faşistler mi? kölecilik mi? her yerde savaş çığırtkanlığı yapmak mı? zevk sefa için halkı ezip yaşamak mı? sen bunlarla övünüyorsan daha ne diyeyim. kimsede avrupaya özenmiyor gerçekler bunlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2016 10:36
Şu anca bukadar yapar şunuda yapsaymış bare şöyle olmamış felan diyen arkadaşlara sesleniyorum unutmayın sizde anca o oturdugunuz yerden bu yazdıgınız yazılarla oynadığınız oyunlarla kalırsınız... milletin boş konuşmakta üstüne yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2016 10:34
ya ben anlamadım şurda çıkan bir oyun var birileri oyun yapmış millet aşşağıda uzun uzun oyundışı tarihimzile felan fıstık hakkında tartışıyor abi burası oyun platformu gidin nerde tartışıyosanız tartışın ....
Kalan Karakter: 300 Gönder
gorgeouskykhan
gorgeouskykhan 30.01.2016 08:53
Nasıl gelişti acaba? Android olsa gerek... Uygulama yazıyorlar, websitesi yazmayı ihtiyaç uymuyorlar... Facebook sayfası ile idare ediyorlar... Ayrıca, fragram videosunda madem Türkçe Osmanlı oyunu var. Müzik olarak Türkçe olmalıydı, ne öyle opera tarzı yabancı batı müziği, bence olmamış, hatalı olmuş gibi... Göreceğiz, bir de oyun içi alışveriş ücretleri fayiş olursa, ben bu oyuna girmem dermişim...
Kalan Karakter: 300 Gönder
ultrAslan
ultrAslan 23.01.2016 14:31
Gidemedik abi. Osmanlıdan ileri gidemedik. 1. Dünya savaşından öteye gidemedik. Şimdi üzerime gelmeyin hemen. Tabi ki bunlar bizim tarihimizin en önemli parçaları. Tabi ki bunu inkar eden yok. Ama biraz ufkumuzu neden genişletmiyoruz. Neden daha call of duty 1 seviyesinde bir oyunumuz yok. Neden bir araba yarışımız yok. Bakın tamam olmayabilir buna da saygı duyarım. Yetersizlikler finansman desteğinin olmaması, sponsor bulunamaması tamam bakın buna da eyvallah. Ama neden fikirlerimiz düşüncelerimiz osmanlıdan öteye gidemiyor. Neden ufkumuz bu kadar dar. Neden düşüncelerimiz bu kadar dar bir alana endeklenmiş. Yahu şu kodlama olayından anlasam oyun motorlarından anlasam yemin ederim ne yapar eder o finansmanı da sağlarım sponsoruda bulurum şöyle en azından bir giriş seviyesinde bir araba yarışı projesi yapardım. Tekrar ediyorum. Osmanlıda falan bir problem yok ama tüm oyunlarımızın buna endeksli bir düşünceyle yapım aşamasına girilmesi ne bileyim bana bu biraz bizim dar düşünceli olduğumuzu gösterir. Bana diyeceksiniz elin amerika'lısı elin rus'u kendi ülkesinin değerlerinin propagandasını yapıyor biz neden yapmayalım ultAslan. Tamam eyvallah bizde yapalım diyorum. Ama yani bu tarihi olaylara bu kadar bağlı kalmak neden bunu anlamıyorum. Modern savaş düşüncesiyle de yapılabilir bu propaganda. Araba yarışıyla da yapılabilir. Motosiklet yarışıyla da yapılabilir. Bir açık dünya oyunuyla da yapılabilir yapılır da yapılır. Silinmiş gitmiş tarihin tozlu raflarında kendine yer bulmuş ve rezil rüsva şekilde son bulmuş ve zamanın belli kısımlarında rezil rüsva şekilde yönetilmiş, ilim bilim alanında diğer devletler çığır açarken bunları şeytan icadı diye ülkeye sokmamış, ve belki de şu an diğer ülkelerin 30 sene gerisinden gelmemize sebep olmuş bir devletin bu kadar her oyunda propagandasının yapılmasıda bana ters. Ha yine saygı duyarız hiç mi faydalı şeyleri yok. Elbette var. Ama türk oyun endüstrisinin tek başına sadece bu konuda kafa patlatarak oyun çıkarma heveside ne bileyim bizim biraz dar görüşlü olduğumuzun en büyük kanıtı. Bakın oyun güzel olmayabilir yapamayabilirsiniz ama en azından güzel fikirlerle yaratıcı düşüncelerle çıkılmıştır yola. Ben bu insanlara saygı duyarım. Ama gidelim 1. Dünya savaşı yapalım gidelim osmanlı yapalım gibi klişe düşüncelerle de bir arpa boyu kadar yol gidilemediği de artık görülmeli. Bize artık yeni özgün fikiler lazım. Elin amerika'lısı 10 sene önce bitirdi bu klişeleri. Modern savaşları konu almaya başladı. Nükleer savaşları konu alıyorlar. Bunu fps türünde über grafiklerle yapıyorlar. Tamam biz über grafiklerde oyunu belki 20 sene de göremeyiz. Buna da kabul. Ama hiç mi yaratıcı fikirler üretemeyiz. Hiç mi yani. Önce bu kafa değişmeli. Gerisi gelir zaten.
MK Okuru
MK Okuru 27.01.2016 21:45
elin amerikalısının tarihi nerden başlıyor da kalkıp ortaçağ oyunu yapacak.saolsunlar yeteri kadar ikinci dünya savaşı oyunu gördük.modern zamanları da bir güzel yapıyorlar.sanki avrupalının tarihinde geri kalmışlık,dar kafalılık yokta bir bizimkinde var.onlar hiç takılmıyorlar.sen niye takıldın.
ZoDi
ZoDi 27.01.2016 15:25
Dediklerini anlıyorum ve katılıyorum ama bak şimdi kimse anlamayacak ve birazdan türk düşmanı, rus ajanı, yahudi dölü, ermeni falan olucan ...
Ama dar arkadaş... vizyonumuz dar... bunun sebebi ile ilgili birçok tezim var ama burada yazmak uzun olur... ama sana katılıyorum..
ultrAslan
ultrAslan 25.01.2016 12:40
Hepinizin güzel yorumları için teşekkür ederim. En azından hemen yargılamak herine yazdıklarımı anlamayı tercih etmişsiniz yazdığım şeylere önyargılı yaklaşmamışsınız. Tekrar tekrar teşekkür ederim.
SemizOtu
SemizOtu 25.01.2016 01:00
@14:31
+1

@01:46
+1
cyrus
cyrus 24.01.2016 09:43
+1. Abi, neden gidemiyoruz: 1) Altyapi cok az. Oyun oynamak, yapmaktan cok daha kolay geliyor. Oysa bir seyler yaratmak cok zevkli. Bunun icin gerekli egeitim ve teknik destek ise Turkiyenin egitim politikalarinda yok maalesef. 2) Son donemde sadece oyun sektoru degil tum sanat sektoru can cekisiyor. Yaratici fikirler gelmiyor. Herkes korku icinde yanlis bir sey yapmayayim diye. Bu ortamda kendine ozgu ne yapabilirsin?. Anca bunlari yaparsin iste. Cok aci.
MK Okuru
MK Okuru 24.01.2016 01:46
Dostum kesinlikle haklısın fakat işin içinde olunca şirketlerin aslında çok bağımsız olmadığını göreceksin. Parasal olarak kendini garantiye alamayan küçük oluşumlar sponsorların veya devlet destekli iş yapıyorlarsa bu adamların( devlet diyorum bak =) ) emirlerini mecburen yerine getiriyorlar. Anla!
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2016 22:52
+1
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2016 21:40
crysis serisi tam da istediğin gibi bir oyun zaten.
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2016 21:34
kim bilir ne güzel şeylere değinmiştir
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2016 18:20
Söylediklerine aynen katılıyorum kardeşim bide konsol fanboyu olmasan gül gibi geçiniriz senle :)
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2016 16:05
helal be...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Osmanlı Savaşları başlıyor!
İlginizi Çekebilir