PlayStation 5 için yeni konsept tasarımları yayınlandı

Alparslan Gürlek 10.06.2020 - 15:49
Sony henüz onaylamadı ama, LetsGoDigital tarafından PlayStation 5 donanımına ait çizimler paylaşıldı. PlayStation 5 için hayal edilen bu tasarıma birlikte bakalım.

Sony PlayStation 5 konsoluna dair yeni konsept tasarımları yayınlandı. Aylar geçen bekleyişin ardından Sony, PlayStation 5 için yarın TSİ 23:00'da yapacağı etkinliğin tarihini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. PlayStation 5 konsolunu ve gelecek oyunları merak eden oyuncular dört gözle bu etkinliği beklerken, konsolla ilgili yeni konsept çizimler ile karşılaştık.

PlayStation 5 konsolu için yeni konsept tasarımları paylaşıldı

Daha önce konsol ve donanımlar ile alakalı benzer çalışmalar yayınlayan LetsGoDigital tarafından PlayStation 5'in neye benzediği hakkında fikir veren konsept tasarımları bugün paylaşıldı. PlayStation 5 için daha önce paylaşılan konsept çizimlerinde görüldüğü gibi konsol keskin köşeli yapılara sahip değil. Bilakis yeni konsept tasarımda daha yuvarlak köşelerden oluşan yumuşak hatlarla görünüyor.

Alman tasarımcı Jermaine Smith tarafından DualSense kontrolcüsü baz alınarak yapılan bu konsept tasarımlar ile ilgili LetsGoDigital şöyle bir açıklama yaptı: "Yine iki renk tonundan oluşan bir PlayStation 5 tasarımı. Bu sefer tasarım yuvarlak ve PlayStation 3 ile daha fazla benzerliği var."

PlayStation 5 için yeni konsept tasarımları yayınlandı

Ayrıca paylaşılan görsellerde daha önce görmüş olduğumuz PlayStation 5 DualSense kablosuz kontrolcüsü de yerini alıyor. Bunlar konsolun ya da kontrolcünün son halini ve şeklini kesin olarak ifade etmiyor. Neyse ki konsol hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için çok uzun süre beklememize gerek kalmayacak. PlayStation 5 konsolunun gösterileceği ve oyunların tanıtılacağı etkinlik yarın, yani 11 Haziran Perşembe günü Türkiye saati ile 23:00'da başlıyor. Etkinlikte PlayStation 5 için gelecek bazı oyunların ilk gösterimleri de yapılacak.

Sony CEO'su Jim Ryan konsol ile ilgili şu cümleleri kurmuştu: "Konsolun teknik özellikleri tanıtıp sizlere DualSense kablosuz kontrolcüsünü gösterdik. Fakat oyunsuz çıkış nedir ki?"

CEO'nun da söylediği gibi, konsol için tasarımını görmemiz, kablosuz kontrolcüsü DualSense'i görmemiz ve teknik özelliklerini bilmemiz güzel fakat, çıkacak oyunları bilmeden bunların pek de bir anlam ifade ettiğini söyleyemeyiz.

Yarın yapılacak PlayStation 5 "Oyunların geleceği" etkinliği için, konsept tasarımlarının da yarattığı beklenti yüzünden heyecan iyice artmış durumda. Twitch tarafından etkinlik tarihi sızdırılmıştı. Oyunları da yarın göreceğiz. Bunlar arasında görmeyi beklediğimiz birkaç oyunun daha önce haberini yapmıştık. Gran Turismo, Dead Space'in yazarının belirttiği büyük oyun gibi çeşitli oyunların da karşımıza çıkmasını bekliyoruz. PlayStation 5 Exclusive olarak çıkacak oyunların dışında adını daha önce geçirdiğimiz yeni oyunlardan da güzel havadisler bekliyoruz. Birlikte izleyip göreceğiz, 11 Haziran 23:00'da görüşelim!

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 01:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2020 23:59
Ps5 oyunlarını pc de 1080p rx470 ile bile oynayabileceksiniz.
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2020 15:08
Sanmıyorum, büyük ihtimalle ps5 oyunları ps5in mimarisine özel tasarlanan oyunlar olacak. Hatta bazı konularda en iyi pcden bile daha iyi olabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2020 19:05
Bencede :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2020 16:58
Umarım o usb girişini yine 2 tane koymazlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 5 için yeni konsept tasarımları yayınlandı
İlginizi Çekebilir