Rainbow Six: Siege Crimson Heist Operasyonu ve daha fazlası

Alparslan Gürlek 21.02.2021 - 22:40
Rainbow Six: Siege Crimson Heist Operasyonu ile başlayan yeni sezon operatörleri ve yeni yılın yol haritası için gelen bilgileri sizler için derledik.

Ubisoft'un popüler FPS oyunu için Rainbow Six: Siege Crimson Heist Operasyonu ile 6. yılın ilk sezonu başlıyor. Yeni sezonda karşımıza çıkan Flores operatörünün detayları ve güncelleme ile gelen değişiklikleri Ubisoft bir canlı yayın vasıtasıyla duyuruyor. Taktiksel FPS kelimelerinin karşılığı olan oyun için Yıl 6 Sezon 1'de bakalım bizi ne tür değişiklikler bekliyor. Ayrıca bu yıl içinde gerçekleşecek bütün sezonlar ve operatörlerin ülkeleri de dahil olmak üzere 2021 yol haritasını da paylaştılar.

Rainbow Six: Siege Crimson Heist Operasyonu - Yeni Operatör Flores

Operasyonlara bu yıl içinde dört sezon boyunca katılacak operatörleri göstermekle birlikte Ubisoft yeni yıl için yol haritasını da paylaştı. İlk sezon Arjantin'e, ikinci sezon Nakoda'ya, üçüncü sezon Hırvatistan'a ve dördüncü sezon da İrlanda'ya gidiyoruz. Her sezon gelecek operatörler bu ülkeye bağlı olacak. Türk oyuncuların yıllardır istedikleri Türk operatörler mi? Yine yok... Nakoda'dan gelecek operatör, halktan biri olacak. Ayrıca yeni sezonun hikaye fragmanını da izlemeyi unutmayın.

Rainbow Six: Siege Crimson Heist operasyonu ile birlikte bu sezon Hudut haritası değişiyor. Orijinalinden çok daha rekabetçi hale getirmek istediklerini dile getiren Ubisoft, sezon boyunca alışılmış harita düzenlemeleri yapacak. Geçtiğimiz sezonlarda da bunun örneklerini görmüştük. Bunun yanı sıra yeni sezonda bozulan dengeler yüzünden savunanların fazlasıyla güçlü olduğu gerçeğinin onlar da farkında. Saldıran takıma daha fazla özen göstererek durumu toparlayacaklarını bildiriyorlar.

Oyuna gelen "Ünvan Sistemi" uzun zamandır arka planda çalışıyor. Bu sistem oyuncuların, topluluk tarafından değerlendirilmesi ve geri bildirimleri almak için tasarlanmış. Bu sistemde puanınız çok düşükse yaptırımlarla karşılaşabilirken, insanlar sizin iyi bir oyuncu olduğunuzu düşünüyorsa ödüller kazanabiliyorsunuz. 

"Bütün menüler yeniden tasarlanacak ve yeni logo geliyor"

Oyuna bu yıl içinde yeni bir logo geliyor ve Rainbow Six Siege menülerinin hepsi elden geçirilecek. Oyuna yeni başlayan kullanıcılar için kucaklayıcı bir yapıya sahip olmasını istiyorlar. Yeni tasarımlar oldukça hoş görünüyor. 

Rainbow Six: Siege Crimson Heist Operasyonu ve daha fazlası

Rainbow Six: Siege yayınları yapıyorsanız sizin için iyi haber

Canlı yayın platformlarından herhangi birini kullanan yayıncılar için iyi haber! Biri sizin yayınlarınızı izleyip, oyunda sizi yakalamaya çalışıyorsa, daha çok bekler. Eklenen ayarlarla artık bölgenizi, pinginizi ve isminizi gizleyebileceksiniz. Bu da yayından sizi bulmaya çalışan insanlara şans tanımayacaktır.

Rainbow Six: Siege Crimson Heist Operasyonu ve daha fazlası

Saldıran taraf artık dron ile karşı takımı izlerken operatör ve techizat değiştirebilecek

Bozulan denge ile savunan tarafın aşırı güçlendiğini dile getiren Ubisoft'un ilk hamlesi bu oldu. Artık saldıran taraf, savunan taraf hazırlık aşamasındayken topladığı bilgilere göre operatörlerini, silahlarını ve techizatlarını değiştirebilecek. Bu özellik saldıran tarafı oyunun dengelerini tekrar bozacak şekilde aşırı güçlendirir mi? Orasını bilemeyiz. Zamanla oynandıkça ortaya çıkacaktır. Tabi hal böyle olunca savunan taraf için kendini gizlemek, yaptıklarını gizlemek ve düşman dronları ile oyun oynamak yerine onları etkisiz hale getirmek daha önemli olacaktır. Böylece artık oyunun hazırlık aşaması ezbere değil, oyunun akışına göre oynanacak.

Ayrıca saldıran taraf artık öldükten sonra daha önce yerleştirilmiş dronları kullanabilecek. Yalnızca kamera olarak değil, hareket ederek de öldükten sonra bile oyunda kalıp, takımına bilgi verebilecek. Bu anlamda öldükten sonra raunt bitene kadar bir şeylerle oyalanmak yerine, daha faydalı olabileceğiz. Tabi bununla birlikte saldıran tarafın çok güçlü olmaması adına savunanlar için yeni kurşun geçirmez kameralar ekleniyor. Bu kameralar bir EMP oku fırlatarak yakındaki cihazları devre dışı bırakabiliyor.

Rainbow Six: Siege Crimson Heist operasyonu ile birlikte "zırh" artık oyuncunun canına ekleniyor

Yeni sezonda karakterlerin hızı ve zırhı yerine, hızı ve sağlığı olacak. Daha öncesinde zırhı güçlü olan karakterlerin şimdi canı daha fazla olacak fakat oyun deneyiminde büyük değişiklik yaratması beklenmiyor. Sadece oyuncuların bazı şeylerin "neden veya nasıl" olduğunu daha iyi anlaması adına yapılan bir düzenleme olarak karşımıza çıkıyor.

Rainbow Six: Siege Crimson Heist Operasyonu ve daha fazlası

Ayrıca oyuna yeni eklenen Gonne-6, tıpkı savunan kurşun geçirmez kameraları gibi EMP oku tarzında bir şey fırlatarak düşman cihazları yok etmeye yarıyor. Bunu ikincil silah olarak bütün oyuncular kullanabilecekler. Bu sayede savunmayı delmek ya da saldıranların bilgi almasını zorlaştırmak, biraz daha kolay olacaktır.

Özelleştirme konusunda da bazı yenilikler yapılıyor

Özellikle elit operatör kostümlerinin diğer başlıklarla kullanılmasına olanak verecek bu güncelleme yakında oyun için yayınlanacak. Tachanka'nın elit üniformasına Rainbow is Magic başlığı takmak istiyorsanız, hiç sorun olmayacak. Bu da kullanıcıların, kostüm görünümleriyle kısıtlı kalmayarak kendi karakterlerini oluşturmalarına olanak sağlayacak. En azından bir şekilde, kendinizden bir imza taşıyacaksınız...

Sınır haritasında da Rainbow Six: Siege Crimson Heist operasyonu ile birlikte değişikliklere gidiliyor. Haritada görüşün fazla olması ancak bomba bölgelerinin çok dolu olması nedeniyle bir dengesizlik bulunuyordu. Şimdi ise iç kısımların özellikle boşaltılmasıyla daha dengeli bir savunma/saldırı ortamı oluşacak.

İşte beklediğiniz an geldi, yeni operatör: Flores!

Uzaktan kontrol edilen patlayıcı dronu ile karşımıza çıkan Arjantin'li operatör Flores, saldıran taraf için geiyor. Geçtiğimiz sezon gelen savunma operatörü Aruni'den sonra, Flores ile dengeler biraz daha değişiyor. Kullandığı dron ile patlayıcıları istediği yere götürüp patlatabilen operatör savunan tarafın korkulu rüyası olacak gibi görünüyor. 

Tabi çok ölümcül olmaması için Flores'in bazı özellikleri düşük. Şöyle ki dron gittiği yerde emri aldıktan 3 saniye sonra patlıyor ve bu sırada düşmanın kaçması için fazlasıyla boşluk kalmış oluyor. Tabi eğer kaçamazsa, ayağının dibinde patlayan dron onun sonunu getiriyor. Ayrıca birincil silahlarının AR-33 ve SR-25 olmasıyla oyuncuların gözdesi haline gelebilecek bir operatör olmuş. GSH-18 ikincil silahıyla ve diğer operatörlerin tamamında bulunan mayın ve stun bombası ile karşımıza çıkan Flores, oldukça etkileyici görünüyor.

Rainbow Six: Siege Crimson Heist Operasyonu ve daha fazlası

Crimson Heist operasyonu ve bu yıl için planlar oldukça heyecan verici

Ubisoft'un sevilen FPS oyunu için paylaştığı bu yılın yol haritası gerçekten heyecan verici görünüyor. Büyük ortaklıkların yanı sıra oyun için geleceğini söyledikleri özellikler ve Crimson Heist sezonu, oldukça iyi. Hemen aşağıdaki videodan panelin tamamını izleyebilirsiniz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 01:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2021 21:11
bırakın türk operatörü falan şu drone kullanırken operatör değiştirme olayı aşırı op değil mi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2021 17:43
Beklemeyin arkadaşlar boşa türk op falan, ubisoft türk op getirirse Fransa hükümeti cephe alır bunlara devlet yardımını keserler ki ubisoftta da Türklere karşı ön bı sempati zaten yok. Jabba reyis bırakmasaydi oyunu yine bı lobimiz olurdu da o da yok 2 yıldır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2021 15:22
Ben oyunu şuan güncelliyemiyorum veya oynuyamıyorum sizdede öylemi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2021 15:12
En çok oyuncuya sahip ülkelerden biriyiz ve Nakoda nedir arjantin nedir ? Ubisoft 6 yıl oldu bırak artık ırkçılığı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2021 00:39
Geçenlerde redditte sızmıştı, gelecek sezon türk operator geliyor büyük ihtimalle.
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2021 12:46
gelicek ülkeler açıklandı türkiye yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rainbow Six: Siege Crimson Heist Operasyonu ve daha fazlası
İlginizi Çekebilir