Rockstar Leeds kurucusu Gordon Hall vefat etti

Alparslan Gürlek 12.03.2021 - 11:48
Rockstar Leeds kurucusu, aynı zamanda GTA ve Red Dead Redemption gibi oyunlarda imzası bulunan Gordon Hall, 51 yaşında vefat etti.

Rockstar Leeds kurucusu Gordon Hall, 51 yaşında vefat etti. Haberler Yorkshire'daki çeşitli geliştiricilerden geliyor. Hall, büyük ölçüde Yorkshire tarafında çalışmalarını sürdürüyordu. Kurduğu Rockstar Leeds'in GTA Chinatown Wars gibi oyunlarda imzası vardı.

Rockstar Leed kurucusu Gordon Hall, 51 yaşında hayata gözlerini yumdu

Hall'un oyun kariyeri, 1997 yılında çeşitli Game Boy ve Game Boy Advanced oyunları geliştiren Möbius Entertainment'ı kurarak başladı. Max Payne'nin GBA versiyonu üzerinde çalıştıktan sonra Rockstar Games stüdyoyu satın aldı ve ismini Rockstar Leeds olarak değiştirdi.

Gordon Hall isminin altında, Grand Theft Auto: Liberty City Stories ve GTA: Chinatown Wars gibi başlıklar yayınlamak için ekip diğer Rockstar ekipleriyle birlikte çalıştı. Hall, Red Dead Redemption'un gelişimine katkıda bulunduğu 2009 yılında Rockstar San Diego'da bile çalıştı. Daha sonra 2011 ve 2013 yılları arasında, oyuncu psikolojisi ve mikro işlem stratejilerini araştırmak için kısa bir ara verdi ve Activision Blizzard Mobile'ın baş kreatif çalışanı olarak oyunlara geri döndü.

Rockstar Leeds kurucusu Gordon Hall vefat etti

Martyn Brown -Team17 kurucusu ve Five Aces Publishing'de iş geliştirme sorumlusu- "Gordon, etrafınızda olmasını isteyeceğiniz harika, inanılmaz derecede motive edici ve her zaman pozitif biriydi" dedi. "Mükemmeliyet arayışı şaşırtıcıydı ve onunla birlikte çalışmayı seçenlerde büyük, güvene dayalı bir bağ kurdu. Yakın bir arkadaşı olarak, o gerçekten ilham verici ve konuştuğu herkesi eğlendirebilecek enerjik biriydi. Herkesi avucunda tutabilen eğlenceli bir kişilikti. Gordon üzüntüyle birlikte çok özlenecek."

Rockstar Leeds kurucusu Gordon Hall'un hatırasını, oğlu James hayatta tutacak. İngiltere'de kurulan şirket şu anda Yorkshire'da çalışmalarını sürdürüyor. GTA V, The Warrios, L.A. Noire, Beaterator, Manhunt 2 gibi oyunlarda çalışmalar gerçekleştirdi. Şimdilerde sessizliğe bürünse de Rockstar Games çatısı altında birçok alanda çalışmalar gösteren önemli bir şirket. Kurucu Gordon Hall'un hatırasını yaşatabilecek, çalışmalarıyla ismini onurlandırabilecek bir stüdyo.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 14:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 00:35
Allah taksiratını affetsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 21:28
Mevtayı nasıl bilirdiniz
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2021 04:33
21:28 / Bizi geç, sen nasıl bilirdin onu söyle. Biz Z kuşağıyız. Merhumu nereden bilelim?!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 12:13
Mekanı Liberty City olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rockstar Leeds kurucusu Gordon Hall vefat etti
İlginizi Çekebilir