SIE London yeni bir PS5 özel oyunu geliştiriyor

Alparslan Gürlek 13.04.2021 - 11:20
Yayınladığı iş ilanlarına göre birinci taraf bir Sony stüdyosu olan SIE London, PlayStation 5 için yeni bir özel oyun üzerinde çalışıyor.

Sony Interactive Entertainment'ın Londra stüdyosu, şu anda yeni bir oyun geliştirmeye hazırlanıyor. İş ilanlarından yola çıkarak stüdyonun PlayStation 5 için yeni bir özel oyun üzerinde çalıştığını söyleyebiliriz. Peki ama SIE London ne yapıyor? Bu adamlar daha önce ne yaptılar? Gelin bakalım.

Blood & Truth geliştiricisi SIE London PS5 özel oyunu geliştiriyor

Stüdyonun yapacağı işe alımlar için ilanlar açılmış durumda. İki açık pozisyon (Baş Teknik Sanatçı ve VFX Sanatçısı için) için kullanılan ifadelerde "yepyeni, yeni nesil bir IP üzerindeki çalışmadan" bahsediyor. Ayrıca bir çevrim içi oyun tasarımcısı için başka bir açık pozisyon da bulunuyor ve stüdyonun "yeni bir PS5 projesi" üzerinde çalıştığını doğruluyor.

Devamında şöyle ekliyor: "Birinci taraf bir stüdyo olarak, en yeni PlayStation donanımının heyecan verici potansiyelini gösteren oyunlar üretmek için yola çıktık. Bu nedenle keşfedilmemiş tasarım alanlarında denemeler yapmak ve çalışmak için hazır olmanız önemlidir!"

"SIE London'da Singstar, Eyetoy, Eyepet, Book of Spells ve son zamanlarda VR'daki VRWorlds gibi oyunlarla zengin bir çalışma geçmişiyle yeniliklere yabancı değiliz."

SIE London Blood & Truth'tan sonra yeni bir PS5 özel oyunu geliştiriyor

Görsel Blood & Truth oyununa aittir

Stüdyonun açıklamaları ve iş ilanları bir araya gelince SIE London tarafında bir PS5 özel oyununun geliştirildiğini söylemek çok zor değil. Ancak yeni oyunun çıkacağı platformlar konusunda da geliştiricinin geçmişine bakarak varsayımlarda bulunabiliriz. Stüdyonun en son oyunu olan Blood & Truth, Mayıs 2019'da çıkmasının ardından Birleşik Krallık'ta fiziksel olarak satışlarda büyük başarı elde etmişti. Hatta, ilk sırada yer alan VR oyunuydu. Stüdyonun geçmiş oyunlarının da VR odaklı olması, PlayStation 5 için gelen yeni oyunlarının PS VR 2 için çıkması ihtimalini artırıyor.

Yeni VR kontrolcüsü hakkında duyurulan ilk detayları yukarıdaki bağlantıya tıklayarak ilgili haberimizden öğrenebilirsiniz. Bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek olan yeni VR başlığı, gelişmiş çözünürlük, görüş alanı takibi sunacak ve yeni kontrolcülerden yararlanacak. Peki sizler SIE London tarafından geliştirilen yeni proje hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce VR oyunlar yeni nesilde önemli bir rol oynar mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
SIE London yeni bir PS5 özel oyunu geliştiriyor
İlginizi Çekebilir