Sony Xbox Game Pass benzeri bir hamle yapabilir

Alparslan Gürlek 10.04.2021 - 12:05
God of War serisinin eski geliştiricilerinden gelen bir iddia, kaynaklarına göre "Sony Xbox Game Pass'e bir karşı hamle yapabilir" diyor.

Eski bir kıdemli geliştiricinin söylediğine göre Sony Xbox Game Pass için bir karşı hamle planları yapıyor. Microsoft'un abonelik hizmetinin popülerliğinin şirketi bunu yapmaya mecbur bıraktığına dair yeni iddialar var. Öyle görünüyor ki devlerin rekabeti uzun vadede oyuncuların menfaatine dönüşecek ve bilin bakalım bundan yine kim kârlı çıkacak? Evet, biz oyuncuların ileride yüzünü güldürecek haberler gelebilir.

Sony Xbox Game Pass benzeri bir hizmet planlıyor

Microsoft'un abonelik hizmetinin popülerliğine yanıt verme planları hakkında PlayStation'dan bir dizi kaynakla görüştüğünü iddia eden eski God of War geliştiricisi ve Twisted Metal'in ortak geliştiricilerinden biri olan David Jaffe'ye göre durum tam olarak böyle. (VGC aracılığıyla.)

Bildiğiniz gibi Game Pass Haziran 2017'de hayata geçtiğinden beri Microsoft'un oyun işlerinin merkezi haline geldi. Ocak 2021 itibariyle 18 milyondan fazla aboneye sahip olan sistem Xbox ve PC oyuncuları için özel oyunların ilk günden sisteme ücretsiz olarak katılmasıyla oldukça sevildi. Aboneliğe üye olan oyuncuların uygun bir fiyatla 100'den fazla oyuna sahip olması ise bunu özellikle ülkemiz için de çok cazip bir abonelik hizmeti haline getirdi.

Şimdi gelen iddialar ise "Sony Xbox Game Pass için bir karşı hamle planlıyor" diyor. Bundan önce yapılan açıklamalarda Game Pass modelinin PlayStation için çalışmayacağını söylemişlerdi. Jim Ryan daha önceki röportajlarında abonelik tipi bir modelin PlayStation Studios için sürdürülemeyeceğini söylemişti. Buna sebep olarak ise oyunların geliştirme maliyetlerinin 100 milyon doların üzerinde olduğunu öne sürmüştü. Ancak geçtiğimiz günlerde MLB The Show 21'in ilk günden Game Pass'e geleceği haberi ile aslında birçok değişimin haberi de verildi.

Xbox Game Pass

Kasım 2020'de Rus haber ajansı TASS ile yaptığı bir röportajda Ryan, Sony'nin Game Pass'e karşı koymak için bir kozu olabileceğini öne sürmüştü. Microsoft'un abonelik hizmetine nasıl yanıt verileceği sorulduğunda ise "Aslında gelecek haberler var ancak bugün değil" demişti. "Abonelik hizmetimiz olan ve birkaç pazarda mevcut olan PlayStation Now'a sahibiz" diye devam etmişti.

PlayStation'da 14 yıl çalışan ancak 2007 yılında şirketten ayrılan Jaffe, Sony'deki kaynaklarından Game Pass'e bir yanıt üzerinde çalışıldığını duymuş. Perşembe günü YouTube kanalında yayınlanan bir videoda "Jim Ryan'ın sonunun geldiğini yazan insanların çok erken davrandığını defalarca kez söyledim" dedi.

Devamında Jaffe, "Size söyleyebileceğim, bazı şeyler yaptıklarını biliyorum çünkü Sony'de bana bir şey yaptıklarını söyleyen insanlar tanıyorum. Game Pass'e yanıt olacak" dedi. "Ne olduğunu bilmiyoruz" diye ekledi. Servise yanıt olabilmesi için en az onun kadar cazip olması gerekiyor. Bu da öyle gösteriyor ki yakın zamanda Sony Xbox Game Pass benzeri bir hizmetle karşımıza gelebilir.

"Endişelendiğimi söyleyeceğim şey şu. Jim Ryan, Game Pass'e doğru yanıtın geriye dönük uyumluluk, PS3, PS2 ve PS1 oyunlarını kupalarıyla birlikte eklemek olacaktır. Tüm serileri toplayın ve bir yayın hizmeti yapın. PS Now ile ilerlemenin gitmek için doğru yol olduğunu düşünüyorsa kesinlikle yanılıyor."

Sony görünen o ki rekabetten geri kalmak istemiyor. İlerleyen süreçlerde bunun oyuncuları nasıl etkileyeceğini ise birlikte göreceğiz. Sony Xbox Game Pass tarzı bir abonelik hizmetiyle sevilen oyunlarını daha erişilebilir yaparsa tadından yenmeyecektir. Sizler de görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

 

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 11:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2021 23:02
Yapmasi zor kutulu oyun satarak sektörü domine etti şimdi abonelik yaparsa parekendeciler e bizim malar elimizde patladı diyecek hakli olarak ya hepsinin maliyetini karşılayıp toplatıcaklar ve milyonlarca dolar zarar edicekler ya da son kalan kutulu oyunları eritip bu işe girecekler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2021 11:46
xbox'ı kolay kolay geçemez çünkü xbox'ta pcde de oynayabiliryorsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2021 09:27
Mesele bunu yapması değil ki Türkiye için yerel fiyatlandırma getirip getirmeyeceği. Playstation Türkiye'nin etkisizliğini düşündüğümüzde aylık fiyatı 100 lira civarı olur. Biz itiraz ettiğimizde de İngiltere belirliyor derler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2021 13:16
Er yada geç sony de benzer platform yapıcak bunun kaçarı yok asıl mesele bunu ne zaman yapacağı kütüphane zengin olucak mı ve fiyat olarak gamepass ile rekabet edebilecek mi?
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2021 14:06
zaten psnow şu an gamepass gibi sadece tüm ülkelerde yok. ps4 oyunlarını indirip oynayabiliyorlar ve güzel oyunlar var. gamepass kadar zengin değil ama arada exclusive oyunlar geliyo. bi ara gow (2018) ve persona 5 gelmişti 3 aylığına
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony Xbox Game Pass benzeri bir hamle yapabilir
İlginizi Çekebilir