Starfield DLSS Desteği Geliyor

Tunay Şahin 2.11.2023 - 22:05
Bethesda'nın uzay Starfield DLSS desteğini içeren yepyeni bir güncellemeyi yakında alacak. Beta sürümü Steam'de deneyimlenebilirken, güncelleme ile ilgili detaylar haberimizde.

Bethesda Game Studios, uzay temalı oyunu için beklenen desteği sonunda getiriyor. Starfield DLSS teknolojisini içeren ve oyuncular tarafından uzun süredir beklenen destek yamasının, önümüzdeki hafta Steam Beta aracılığıyla test edilebileceğini duyuruldu.

Starfield DLSS Desteği Önümüzdeki Hafta Geliyor

Bu güncelleme, özellikle Nvidia'nın Derin Öğrenme Süper Örnekleme (DLSS) teknolojisinin resmi desteğini içeriyor ve oyuncuların uzay maceralarını çok daha yüksek bir performansla deneyimlemelerini sağlayacak. Bethesda'nın X/Twitter hesabından yapılan açıklamada, bu güncellemenin öncelikle Steam kullanıcıları için beta sürümü olarak sunulacağı ve Xbox Series X/S kullanıcıları da dahil olmak üzere tüm PC oyuncularına geniş çapta yayınlanmadan önce test edilebileceği belirtildi.

Starfield DLSS Desteği Önümüzdeki Hafta Geliyor

Ayrıca, Bethesda güncellemenin sadece DLSS desteği ile sınırlı kalmayacağını, HDR kontrolleri ve diğer çeşitli iyileştirmeler ile optimizasyonları da kapsayacağını ifade etti. En göze çarpan özelliğin DLSS desteği olacağını belirten Bethesda, ayrıca bir gelecek güncellemesinde AMD'nin FidelityFX Super Resolution 3 (FSR 3) için de destek sunacağını açıkladı.

Daha önce bir grup oyunsever ve mod geliştiricisi tarafından hazırlanan Starfield DLSS desteği modu bu sayede de devre dışı kalacak.

Bethesda'nın Starfield'ın DLSS'yi destekleyip desteklemeyeceği konusunda daha önce bir açıklama yapmaktan kaçındığı biliniyordu, çünkü AMD, "Starfield için özel PC ortağı" olarak duyurulmuştu. Ancak bu durum, Starfield'ın FSR 2 ve FidelityFX Contrast Adaptive Sharpening (CAS) gibi iki farklı yükseltme teknolojisini desteklediğini doğrulayan söylentiler ve spekülasyonlarla çürütüldü.

Bethesda, Steam Beta sürecinde kullanıcıların geri bildirimlerini dikkatle inceleyecek ve güncellemenin tüm PC ve Xbox oyuncularına sorunsuz bir şekilde sunulmasını sağlayacak. Bu gelişme, Starfield oyununun grafik performansını ve kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek bir adım olarak görülüyor.

Oyuncular, Steam Beta seçeneklerinden bu heyecan verici güncellemeye erişebilir ve böylece Bethesda'nın bu büyük atılımına ilk deneyimleyenler arasında yer alabilirler.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 21:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2023 07:34
Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim…üst seviye bir PC de rtx 4090 ile Dlss kapalı şekilde oyunun grafikleri daha iyimi gözükür yoksa Dlss açık grafikleri dahamı güzel yapar?Yani dlss grafikleri biraz bozup sadece fps mi arttırır ?Bilgim olmadığı için sordum.
MK Okuru
MK Okuru 4.11.2023 02:16
4090 ile 1440p'ye kadar DLSS kapalı durumda tüm grafik ayarlarını köklersin. DLSS açarsan 50fps civarında verim alırsın.

Ancak DLSS görüntüyü düşük çözünürlükten yükseğe çıkardığından bazı non-focus alanlarda nadiren grafik bozulmaları görmen olasıdır.

4090 ile 4k istemiyorsan DLSS gerekli değil
MK Okuru
MK Okuru 4.11.2023 00:49
Bilgin varmış işte. Grafikleri bozmaz ışık dengeleriyle oynar, düşürür yükü azaltır ve bu fps artışı sağlar. Online değilse oyun optimizasyonu iyi yapılmışsa 60 ve üstü fps alabiliyorsan açmana gerek yok.
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2023 20:00
Dlss kapalı daha iyi gözükür.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2023 13:34
Bu ne acele yahu gerçi tek sorun bu da değil oyunda herşey de loading olduğu için xd
Kalan Karakter: 300 Gönder
Starfield DLSS Desteği Geliyor
İlginizi Çekebilir