Valheim yeni güncellemesi bağlantı sorunlarına odaklanıyor

Alparslan Gürlek 3.03.2021 - 12:01
Valheim için yayınlanan yeni güncelleme (0.147.3) özel oyun sunucularındaki bağlantı sorunlarına ve denge ayarlarına odaklanıyor.

Son zamanların en çok ses getiren oyunlarından olan Valheim için yeni güncelleme yayınlandı. Patch 0.147.3 güncellemesi, çoğunlukla özel oyun sunucularındaki sorunları düzeltmeye ve oyunun zorluk dengesini ayarlamaya odaklanıyor. Ciddi sorunları olan bağımsız yapım yavaş yavaş bunlardan kurtulacak gibi görünüyor.

Valheim Patch 0.147.3 güncellemesi lag sorunu için çözüm üretecek

Yama notlarında düzelmesi beklenen bağlantı sorunu için "Özel oyun sunucuları artık Steam Datagram Relay (SDR) yerine her zaman doğrudan bağlantıları kullanacak. Bu, çoğu oyuncu için daha düşük gecikme süresi ile sonuçlanmalıdır" ifadelerine yer veriliyor. Dün de haberini yaptığımız Valheim lag sorunu için geliştiriciden gelen açıklama, hızlıca uygulamaya dökülmüş gibi görünüyor.

Bu düzeltme, geçen hafta yayınlanan yamanın ardından ortaya çıkan bazı bağlantı sorunlarını hafifletmeyi umuyor. Ayrıca oyun içinde de diğer bazı ilginç ve ince ayarlamalar mevcut. Bunlar da oyun deneyimini iyileştirmeye yönelik ve yapay zeka ile oyuncu arasındaki dengeyi sağlamayı hedefliyor. 

Valheim yeni güncellemesi bağlantı sorunlarına odaklanıyor

Yama Notları

  • Yerelleştirme güncellemeleri
  • Haldor'un baş çevirme animasyonları daha yavaş ve pürüssüz hale getirildi
  • Eğer nesne kullanıcıdan çok uzaktaysa ağ, nesneyi işlemeyi atlayacak bu da portallara ya da zindanlara girip çıkarken diğer oyuncuların havada uçma sorununu çözecek
  • Özel oyun sunucularına -public 1/0 seçeneği yeniden eklendi
  • "IP'ye katıl" butonu ile oyuncular yerel ağ oyunlarına katılabilecek (yalnızca özel sunucular) ve DNS desteği eklendi
  • Özel oyun sunucuları artık Steam Datagram Relay yerine directIP bağlantısını kullanacak
  • Özel oyun sunucuları kullanım kılavuzu PDF dosyası güncellendi
  • Portallara girerken yerden eşya almanızı önleyen hata giderildi
  • Kurtların üreme hızı hafifçe düşürüldü
  • The Elder'in başını atölyeye yerleştirip kaderi baştan çıkartsanız da, artık ondan her gün mesaj almayacaksınız

Valheim için gelen bu yeni güncelleme ile benim de başımı oldukça ağrıtan lag sorununun çözüleceğini umuyorum. En yakın zamanda güncellemeyi yükleyip test ederek sonuçları bu yazıya güncelleme olarak aktaracağım. Iron Gate AB tarafından geliştirilen ve son yılların en büyük kitlelere ulaşmayı başaran bağımsız oyunu olan Valheim, henüz erken erişimde olduğundan bu sorunlara biraz da "düzelir" gözüyle yaklaşıyoruz. İlerleyen süreçte oyuna gelecek güncellemelerden de sizi haberdar edeceğiz. Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 15:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valheim yeni güncellemesi bağlantı sorunlarına odaklanıyor
İlginizi Çekebilir