Windows 10 Aralık güncellemesi sorunlara sebep oldu

Alparslan Gürlek 18.12.2020 - 16:08
Windows 10 için Microsoft'un yayınladığı aralık ayı güncellemesi bazı kullanıcılarda yüksek CPU ve RAM kullanımına neden oldu.

Microsoft'un Windows 10 için yayınladığı Aralık ayı güncellemesi ne yazık ki herkes için çok sağlıklı çalışmadı. Yeni güncelleme bazı kullanıcılarda baş ağrısına sebep oldu. Sorunlardan etkilenenler belli programlar için uzun yükleme süreleri ve kaynak kullanımında sıçramalar gibi bir dizi performans etkilerini bildirdiler.

Windows 10 Aralık ayı güncellemesi ile mavi ekran sorunları da yaşanıyor

Her ayın ikinci Salı günü Windows 10 PC'lere dağıtılan bu güncellemeler Microsoft tarafından düzenli olarak yayınlanıyor. Son olarak 8 Aralık'ta yayınlanan güncellemeden sonra bazı kullanıcılar hemen sorunları bildirmeye başladı.

Microsoft'un destek forumundaki (Windows Latest aracılığıyla) bir başlıkta ilk şikayetlerden biri "HDR açıkken oyunun kamera hareketinde gecikme olmadan Twitch'te yayın yapamama" sorunu oldu. Başka bir kullanıcı ise Bluetooth işlevinin güncellemeden sonra bozulduğundan şikayet etti ve birçok başlıkta mavi ekran hatasıyla karşılaşıldığı belirtildi.

Windows 10 Aralık güncellemesi sorunlara sebep oldu

Reddit üzerinde yayınlanan bir konu sadece bu şikayetlere ayrılmış durumda. "Güncellemeden sonra CPU kullanımında tuhaf bir artış görüyorum. Yalnızca bir tarayıcı açıkken kaynak kullanımı yüzde 100'e inip çıkıyor." yazan kullanıcılardan "Bu güncelleme dizüstü bilgisayarımda büyük gecikmelere neden oldu. Güncellemeyi tamamen kaldırmaya karar verdim. Şimdi her şey iyi çalışıyor" diyen kullanıcılara kadar birçok farklı yönde şikayet mevcut.

Bunun yanı sıra birçok kullanıcı Windows 10 dosyalarının eksik olduğunu ve "güncellemeyi daha sonra tekrar indirmeyi dene" mesajıyla güncellemeyi yükleyemediklerini bildirdi. Bu yüklemede yaşanan hatalar aslında yeni bir durum değil. Windows 10 için gelen her güncellemede bu tür sorunlar yaşayan kullanıcılar oluyor. Şikayetlerin sayısı yine de aşırı değil. Microsoft, bu tür sorunları olabildiğince önlemek için güncellemelerinde gayet tedbirli davranıyor.

Güncellemeyi ben de yükledim ve bilgisayarımda henüz bir sorunla karşılaşmadım ancak bu etkilenenler için sinir bozucu olmadığı anlamına gelmiyor. Yazılımlarda karşılaşılan en ufak hatalar bile -Cyberpunk 2077 yine aklıma geldi- insanları çileden çıkartmaya yetiyor. Microsoft henüz yeni toplu güncellemesiyle ilgili bir sorunun varlığını kabul etmedi. Bu nedenle bir düzeltme yapıp yapmayacağı belli değil ancak ilerleyen süreçte yapacak mı? Birlikte göreceğiz. Sizler yeni güncelleştirmeyi yüklediniz mi? Karşılaştığınız bir hata oldu mu? Yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 01:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2020 13:22
Ne kadar ilginçtir ki benim sistemde daha verimli ve stabil olarak çalışıyor..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 20.12.2020 16:27
Mouse atlaması yaşanıyorsa sıkıntı, %100 vuruyor demektir işlemci. Bu da ani voltaj, ısı dolayısıyla ömrünü yer işlemcinin. Sürekli mavi ekran daha da sıkıntı, özellikle mekanik harddiski olanların harddiskini çok ciddi öldürür. Onun dışında işlemci ve ram dahi tehlikeleye girer. Önceki versiyona dönebiliyorsanız dönün, yoksa bu şekilde kullanmak donanımınızı öldürebilir.
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 00:36
önceki versiyona dönemiyoruz sorunda bu zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2020 13:29
Bende diyorum son güncellemeden sonra makinede aşırı bir yavaşlık başladı 2 kere dondu yeniden başlatmak zorunda kaldım. mouse bile arada atlama yapmaya başladı şüpheleniyordum aslında ama bundanmış demek ki. Sistem de üst seviye sistem bu arada ona rağmen böyle şeyler olması sinir bozucu.
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 00:56
mouse atlaması benim de başıma da geldi son update den sonra inanılmaz sinir bozucu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2020 12:55
Durup dururken bilgisayarım kapandı. Yeniden açıldığında windwsu bulamıyor diye uyarı verdi bios.
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2020 23:11
Dun aynısı benim pc ye oldu format atmak zorunda kaldim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2020 23:10
Sürekli mavi ekran hatası alıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 10 Aralık güncellemesi sorunlara sebep oldu
İlginizi Çekebilir