Xbox & Bethesda sunumunda yapılan tüm duyurular

Ersin Kılıç 14.06.2021 - 00:38
Xbox & Bethesda E3 2021 fuarının en dolu şovlarından birine imza attı. Bu sunumda neler gösterildi, neler duyuruldu?

Xbox & Bethesda E3 2021 geçtiğimiz dakikalarda sona erdi ve fuarın en dolu sunumlarından biri oldu diyebiliriz. Hem Bethesda hem Xbox stüdyolarının yanı sıra diğer firma ve bağımsız stüdyolardan da birçok duyuru ile karşılaştık. 

Xbox & Bethesda sunumunda yapılan tüm duyurular

Xbox Game Pass şovuna dönüşen bu sunumda gösterilen 30 oyundan 27 tanesinin çıktığı ilk gün abonelik servisine ekleneceği de açıklandı. Bu Xbox Game Pass aboneleri için gerçekten de çok iyi bir haber diyebiliriz. Biz de bazı önemli haberleri daha önceden verdiğimiz bu sunumun tüm detaylarını ele alalım istedik.

Xbox & Bethesda sunumunda yapılan tüm duyurular

Starfield çıkış tarihi ve duyurusu

Tod Howard tarafından yapılan Starfield duyurusunda oyunun çıkış tarihi ve yeni videosu paylaşıldı. 11 Kasım 2022'de çıkacağı belirtilen Starfield PC dışında konsol tarafında Xbox Series X ve S platformuna özel olarak çıkacak. Ayrıca oyunun ilk günden Xbox Game Pass sistemine ekleneceği de açıklandı. Yayınlanan tanıtım videosunda ise oyunun daha önceden bilindiği gibi uzak gelecekte, yüzyıllar sonrasında geçtiği belirtildi. Önemli bir keşiften ve bu keşfin her şeyin anahtarı olmasından bahsediliyor. Yayınlanan tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Halo Infinite multiplayer modları ücretsiz olacak

Fuarın merakla beklenen oyunlarından birisi de tabi ki Halo Infinite olmuştu. Hikaye fragmanı dışında multiplayer modlarına dair bir oynanış videosuna da yer verilen Halo Infinite için sevindirici bir haber daha geldi. Holiday sezonunda çıkacağı belirtilen oyunun çoklu oyunculu modları tamamen ücretsiz olarak oyunculara sunulacak. Oyunun Xbox Series X platformunda 120 FPS çalışacağı da gelen bilgiler arasında

Forza Horizon 5 duyuruldu

Fotogrametri tekniği de kullanılan Forza Horizon 5'in 9 Kasım 2021'de çıkacağı ve çıktığı gibi Game Pass kütüphanesine ekleneceği açıklandı. Şimdiye kadar ki en büyük ve çeşitli Horizon oyunu olacağı belirtilirken grafikleri hakkında da önemli bilgiler verildi. harita konusunda net bir açıklama yapılmasa da plajlardan ormanlık alanlara, şehirlerden volkanik dağlara kadar Meksika'nın çok farklı bölgelerine gideceğimiz açıklandı.

Arkane stüdyosundan ReddFall duyuruldu

Vampir temasına sahip olan ve eğlenceli dinamikler içereceğine emin olduğumuz Redfall, Xbox & Bethesda sunumunda yapılan duyurular arasında yer aldı. Arkasında Arkane stüdyosu olduğu için az çok uçuk karakterler ve oynanış dinamiklerine sahip olacağını tahmin ettiğimiz oyun için daha çok temasını gösteren bir CGı fragman. İşbirliğine dayalı bir açık dünya oyunu olacak yapım FPS türünde oyunculara bol aksiyonlu bir oyun deneyimi vaat ediyor. 

Back 4 Blood Game Pass'e geliyor

12 Ekim'de multiplatform olarak çıkacak Back 4 Blood oyununun ilk günden Xbox Game Pass sistemine ekleneceği açıklandı. Lef 4 Dead yapımcılarının geliştirdiği oyun için 12 - 16 Ağustos tarihleri arasında bir açık beta da düzenlenecek. Yayınlanan yeni videosu ise şu şekilde;

S.T.A.L.K.E.R. 2 çıkış tarihi açıklandı

Sunumun sürpriz videolarından birisi de S.T.A.L.K.E.R. 2 oyunundan geldi. Etkileyici bir oynanış videosu ile birlikte oyunun 28 Nisan 22'de çıkacağı açıklandı. Silah özelleştirmeleri ve atmosferi ile dikkat çeken oyunun yeni videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Contraband duyuruldu

Just Cause oyunlarından hatırlayacağımız Avalanche stüdyosunun yeni oyunu Contraband, Xbox sunumunda duyurulan oyunlardan biri oldu. Açık dünya oynanışının yanı sıra co-op olarak oynayabileceğimiz oyun hakkında çok fazla ayrıntı verilmedi. 

The Outer Worlds 2 duyuruldu

Sürpriz duyurulardan birisi de The Outer Worlds 2 için geldi. Sadece yeni nesil için geliştirilen ve konsol tarafında Xbox özel olan oyun için bir tanıtım videosu yayınlandı. Fakkat bu videoda da belirtildiği gibi ana karakterden hikayeye kadar oyunun henüz çok erken bir aşamada olduğu da açıklandı.

Sea of Thieves'e Karayip Korsanları hikayesi geliyor

Gecenin en keyifli videolarından birisi de Sea of Thieves için geldi. Çünkü videoda Jack Sparrow vardı. Eğlenceli olması için başka bir detay olmasına gerek yok diyeceğim ama tabi ki başka detaylarla da karşılaştık. Seriden aşina olduğumuz birçok karakteri ve tabi ki meşhur gemimizi de içeren bu özel içerik, jack Sparrow ile daha önce görmediğimiz bir hikayeyi karşımıza çıkartacak. Pirate's Life isimli bu içerik tamamen bedava olacak ve 22 Haziran'da çıkacak.

Yakuza: Like a Dragon, Game Pass sistemine eklendi

Ichiban Kasuga isimli karakteri yönettiğimiz Yakuza: Like a Dragon, Xbox Game Pass sistemine eklendi. Bu oyun ile birlikte Kazuma Kiryu'nun hikayesi de dahil olmak üzere tüm Yakuza oyunları sisteme eklenmiş oldu. 

Battlefield 2042 multiplayer videosu yayınlandı

PC ve yeni nesil konsolalrda 128, eski konsollarda ise 4 kişilik modlara sahip olan Battlefield 2042 için söz verildiği gibi bugün oynanış videosu yayınlandı. Oyunun videosuna baktığımızda özellikle değişen harita yapısına sık sık vurgu yapıldığını görüyoruz. Kum fırtınası, büyük bir hortum ya da fırlatılmak üzere olan bir füze ile birlikte belirtildiği gibi sürekli değişen bir haritada diğer oyunculara karşı mücadele etmemiz gerekecek. 22 Ekim'de çıkacak oyunun bu yeni videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Diablo 2 Resurrected çıkış tarihi açıklandı

Sunumdaki sürpriz duyurulardan birisi de Diablo 2 Resurrected çıkış tarihi oldu. 23 Eylül 2021'de çıkacağı açıklanan oyunun 4K / 60 FPS çalışacağı açıklandığı gibi 8 kişilik co-op oynanışına sahip olacağı da belirtildi.

Twelve Minutes çıkış tarihi açıklandı

Farklı oynanışının yanı sıra özellikle oyuncu kadrosu ile dikkat çeken Twelwe Minutes için sonunda çıkış tarihi açıklandı. James McAvoy, Daisy Ridley ve Willem Dafoe gibi önemli oyuncuları bünyesinde barındıran yapım 19 Ağustos 2021'de çıkacak.

Flight Simulator için Top Gun: Maverick içerikleri geliyor

Microsoft Flight Simulator 27 Temmuz'da Xbox Series X ve S platformlarına Top Gun: Meverick içerikleri ile birlikte geliyor. Artık savaş uçaklarıylad a oyunun bu şahane dünyasının keyfini sürebileceğiz.

Psychonauts 2 çıkış tarihi sonunda açıklandı

Uzun bir süredir geliştirme aşamasında olan Psychonauts 2 çıkış tarihi nihayet netlik kazandı. 25 Ağustos 2021'de çıkacağı açıklanan oyun için yeni bir tanıtım videosuna da yer verildi. Oyunun ayrıca çıktığı gibi Xbox Game Pass servisine ekleneceği de duyuruldu.

A Plague Tale: Requiem duyuruldu

A Plague Tale: Requiem resmen duyuruldu ve E3 2021 fuarının da sürpriz duyurularından biri oldu. Oyun için tam tarih verilmese de 2022'de çıkacağı açıklandı. PC ve konsollara gelecek olan oyun sadece yeni nesil için çıkacak ve çıkış döneminde Xbox konsollarına özel olacak. İlk oyunun hikayesini devam ettirecek olan oyunun çıktığı gibi Game Pass sistemine ekleneceğini de hatırlatalım.

Hades sonunda konsollara çıkıyor

Son dönemin en sağlam oyunlarından biri olan ve birçok Yılın Oyunu ödülü kazanan hades, PC ve Nintendo Switch platformlarından sonra nihayet konsollar için geliyor. Sunumda her ne kadar Xbox duyurusu üzerine odaklanılsa da oyunun Ağustos ayında hem Xbox hem de Playstation için çıkacağını hatırlatalım. 13 Ağustos'ta çıkacak oyunun PS4 ve Xbox One sürümleri 1080P / 60 FPS çalışırken yeni nesil sürümü ise 4K çözünürlükte 60 FPS desteğine sahip olacak.

İlgi çekici oyun Somerville duyuruldu

Limbo ve Inside gibi oyunlara da imza atan Playdead firmasının kurucularının imzasını taşıyan (ayrılan bir ekip yapıyor) Somerville özellikle tatlı grafikleri ve sıra dışı yapısıyla dikkat çekiyor. Oyunun 2022 yılında çıkacağı da belirtildi.

Far Cry 6 yeni oynanış videosu yayınlandı

Ubisoft sunumunda daha önce çıkan Far Cry oyunlarında karşılaştığımız Vaas, Pagan ve Joseph gibi kötü karakterleri kontrol edeceğimiz özel bir içerik paketi ile karşımıza çıkan Far Cry 6 için yeni bir oynanış videosu daha yayınlandı. Yepyeni aksiyon sahnelerinin yanı sıra hikaye detaylarına da yer verilen bu sunumda çok farklı silahlar kullanabileceğimiz de gözler önüne serilmiş.

Ekstrem spor oyunu Shredders duyuruldu

Riders Republic oyununa rakip geliyor diyebiliriz. Daha çok Snowboard türüne odaklanan Shredders oyunu Xbox sunumunda duyurulan oyunlardan birisi oldu. Tam tarih verilmese de oyunun Aralık 2021'de çıkacağı açıklandı. 

Atomic Hearth yeni videosu yayınlandı

Yayınlanan her videosu ile dikkatlerimizi çeken Atomic Hearth için yine ön plana çıkan bir oynanış videosu yayınlandı. Özellikle grafikleri ve Bioshock serisinden esinlenen yönleri ile öne çıkan oyunun çıktığı gibi Game Pass sistemine ekleneceği de açıklandı.

Blade Runner'dan esinlenen oyun: Replaced

Açıkçası benim Xbox & Bethesda sunumunda en sevdiğim yapımlardan biri Replaced oldu. İnsan vücuduna sıkışmış bir yapay zekayı kontrol edeceğimiz oyunda yozlaşmış bir şirket tarafından yönetilen Phoenix City şehrine gideceğiz. Sci-fi teması ve alternatif 80'ler atmosferi ile öne çıkan oyunun piksel grafikleri ve aksiyon yapısı da bir hayli iddialı duruyor diyebiliriz.

Age of Empires 4 çıkış tarihi açıklandı

yeni bir oynanış videosu da yayınlanan Age of Empires 4'ün 28 Ekim 2021'de çıkacağı açıklandı. Oyun için ayrıca yeni bir oynanış videosu da yayınlandı. Özellikle giriş kısmının oldukça iyi tasarlandığını söylememiz gerekiyor.

Fallout 76 içerikleri için çıkış tarihi verildi

Çıktığı dönem çok fazla eleştirilse de zamanla toplarlayan Fallout 76 için iddialı bir açıklama geldi ve Bethesda firmasından Pete Hines, oyunun Game Pass sistemindeki en popüler oyunlardan biri olduğunu açıkladı. Steel Rign içeriğinin 7 Temmuz'da çıkacağı belirtilirken The Pitt genişleme paketi için ise 2022 tarihi verildi. 

The Elder Scrolls Online önümüzdeki hafta konsollara geliyor

The Elder Scrolls Online daha önce açıklandığı gibi 15 Temmuz itibari ile yeni nesil konsollara teşrif ediyor. Oyunun Console Enchanted isimli bu sürümü için bir tanıtım videosuna da yer verildi.

Among Us için 15 kişilik lobiler duyuruldu

Daha önce 8 oyuncu ile oynadığımız Among Us için 15 kişilik lobi sistemi duyuruldu. Daha fazla yalan daha fazla ölüme sebep olacak bu içeriğin videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

The Ascent ilk gününde Game Pass'e geliyor

Yeni nesil için duyurulan ilk oyunlardan biri olan The Ascent sonunda tekrar ortaya çıktı. İlk günden Xbox Game Pass sistemine eklenecek olan oyunun 29 Temmuz'da çıkacağı açıklandı.

Party Animals Xbox konsollarına geliyor

Arkadaşlarınız ile birbirinizle kapışacağınız eğlenceli Brawler oyunu party Animals 2022 yılında Xbox konsolları için çıkacak.

Slime Rancher 2 duyuruldu

Xbox konsollarına özel olarak duyurulan Slime Rancher 2 isimli oyunun 2022 yıında çıkacağı ve ilk günden Xbox Game Pass sistemine ekleneceği açıklandı

Grounded için yeni içerikler duyuruldu

Obsidian imzasını taşıyan Grounded için Shroom ve Doom içerikleri duyuruldu.

Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 14.06.2021 12:02
12 Minutes ve Somerville ilgimi çeken iki yapım. Özellikle Somerville videosu çıkınca "ulan bu playdead'in yeni oyunu mu yoksa?" diye bayağı heyecanlanmıştım. Ekip çok sağlam. Muhteşem bir bilimkurgu daha geliyor. Umarım Limbo ve Inside gibi gizemli bir yapıda değildir hikaye anlatımı.

Ancak Microsoft yine servis üzerinden gittiğine göre artık büyük AAA beklememek gerek diye düşünüyorum. O kadar stüdyo aldı ortada sağlam bir şey yok. Bkz. Uncharted, GoW, Tlou. Üzdün..
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2021 03:13
Nasıl yok Starfield? Halo? AoE? Forza? Sen baya boş yapıyorsun argümansız mantıksız konuşuyorsun geçen başka bir sayfada daha görmüştüm seni. Adamlar kendi yapmakla kalmıyor bir de başka AAA oyunları servisle oynatıyor millete. Bir şeyin fanı olmak diğer şeyin haterı olmak değildir bunu öğren önce.
omrkcmn
omrkcmn 15.06.2021 17:47
aga neyin zenginliği? Hayır 600 ver 450'e sat. Beklemeden gider bir iki ayda. 100'e almış oluyorsun. Şuraya bak. 600 lira oyun diyoruz. 600 LİRA.
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2021 16:20
Unc gow ve tlous un fiyatlarıda bizi üzdü.. . Sen zenginsin bir oyuna 600 tl verirsin. Herkes senin gibi değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2021 00:57
PS GG! :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2021 18:24
Güzel bir derleme olmuş fakat sanki ekşi sözlükteki yazan arkadaştan esinlenilmiş gibi.

--------------------------------------------

Bu tarz sunum haberlerini yıllardır yaparım, ilk defa böyle bir eleştiri duydum :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2021 16:27
Hepsini toplasan tlous us oyununun t si etmez hele oyunlara bak alayi boş.
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2021 16:52
Bir oyun tlous deilse oyun değildir. playstation haricindeki diğer konsollar konsol değildir. Dual sense haricindeki controllerlar controller deildir. Başlıyacam artık şu playstaion fanatiklerine. Takım tutar gibi konsol tutuyorlar : )
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2021 14:21
16.27 yanlış ifade etmiş olabilir ama kusura bakma kardeşim 19.11 sen saçmalamışsın
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2021 01:27
herşey boş bir tek last of us abi gerçekçilik abi ağlıyoruz abi joel beee ellie bee duygusallık beee intikam kötüdür abi zzz...
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2021 19:11
Forza horizonun f si > lastik of fıs
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2021 09:41
Güzel sunum. PS4 den sonra Microsoft ders almış arkadaşlar iyi asılıyorlar bence PS kadar popüler hale gelebilirler.
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2021 10:19
Bence gelmeyi hak ediyor ama insanlar asiri fanatik olduklari icin bir markaya bagli oldumu birakmiyor ozellikle bu konsol sektorun de cok anlamsiz bir durum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox & Bethesda sunumunda yapılan tüm duyurular
İlginizi Çekebilir