Yeni Avengers filmi ile ilgili teoriler gelmeye devam ediyor

Ersin Kılıç 10.05.2018 - 16:20
Zamanda Yolculuk teorisini tartışıyoruz.

Öncelikle Avengers: Infinity War filmini hala izlemeyenler varsa haber detaylarının Spoiler, yani keyif kaçırıcı olabileceğini söylemeliyim.O yüzden izlemeyen takipçilerimize uyarımızı şimdiden yapalım. Avengers: Infinity War filminin sonu ve devam halkası ile ilgili birçok teori gelmeye devam ediyor. Bunlardan en önemlisi ise zamanda yolculuk teorisi.

Ant-Man ve Iron Man geçmişe mi gidecek?

Aslında bu teori, aynı zamanda Avengers'ın yeni halkası için ortaya çıkan en sağlam teorilerde biri. ve teorinin geçmişi aslında Ocak ayına kadar dayanıyor. Çünkü aşağıda da göreceğiniz görsellerden bazıları ocak ayında yayınlanmıştı. Fakat bu görsellerin Infinity War'a ait olmadığı anlaşılınca doğal olarak geçmişe gitme teorisi de güçlendi diyebiliriz.

Avengers 4 filmine ait olduğu düşünülen bu görsellere baktığımızda Iron Man, Ant-Man, Captain America, Hulk ve hatta Loki gibi karakterleri görüyoruz. Burada asıl önemli olan nokta ise çoğu karakterin ilk Avengers filminde olduğu gibi gözükmeleri. Yani Infinity War'da saçı sakalı karışan Captain America, bu görsellerde ise New York Savaşı'nda olduğu gibi gözüküyor.

İşte burada Ant-Man ve Iron Man'in devam filminde geçmişe gideceği belirtilmiş. Hatta bu kadroya bir ihtimal Captain Marvel'da katılmış olabilir. Peki ama geçmişe gidip bazı şeylerin değiştirilmesi ortaya herhangi bir paradoks çıkarmaz mı?

Yeni Avengers filminde zamanda yolculuk mu olacak?

İlk Avengers üyelerinin yaptırdığı dövmenin sırrı ne?

Kamera arkası görüntüleri şayet New York Savaşı'na ait ise Ant-Man'in orada olması zamanda yolculuk teorisini güçlendiriyor. Bunu sağlayabilecek tek unsur ise tabi ki Zaman Taşı. Bu taşın nasıl elde edileceği ya da farklı bir şekilde bu olayın gerçekleşeceğini ele alırsak paradox olayı akıllara geliyor. Yani Geleceğe Dönüş filmlerinde de çok basit bir şekilde anlatıldığı gibi geçmişte yapılan değişiklikler, gelecekteki olayları nasıl etkileyecek? Ortaya çıkan yeni alternatif aynı zamanda Marvel Sinematik Evreni'nin ilk adımlarını mı oluşturacak? Yoksa DC'nin Flashpoint hikayesinde olduğu gibi işler iyice sarpa mı saracak?

Bu konuda bir diğer değinilmesi gereken nokta ise "Ruha ruh" sözü üzerinde çok durulması. Yine başka bir teoriye göre zamanda geri gidilecek ama ilk Avengers üyeleri insanlık ve diğer üyeler için kendi canlarını feda etmek zorunda kalacak. Yani bir nevi "Ruha ruh" söylemi yerini bulacak da denebilir. Çünkü bu söz ve "hiç bir can feda edilmez" sözleri de akılda kalan diyaloglar arasında yer aldı.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Açıkçası merak ediyorum çünkü Infinity War'ın ilginç sonunu ve ortaya çıkan bu görselleri de düşünecek olursak zaman teorisi, an itibari ile gerçekleşmesi en muhtemel teorilerden birisi.

Yeni Avengers filminde zamanda yolculuk mu olacak?

Yeni Avengers filminde zamanda yolculuk mu olacak?

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 06:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2018 15:09
zaman yolculuğunun nasıl bir paradoks ortaya çıkarttığını back to the future hiç de iyi anlatamadı aslında, geçmişe giderek olayların akışını değiştirmek, eğer zaman bildiğimiz şekilde akıyorsa imkansız, bu sebeple oldukça saçma sapan bir şey halini alıyor, umarım bu yönteme hiç yaklaşmazlar.
MK Okuru
MK Okuru 15.05.2018 09:24
Aslında zamanin akışıyla ilgili sürüyle teori olsada zamanın akışıyla ilgili bi halt bildiğimiz yok. Yani zaman bildiğimiz şekilde mi akiyor, bilmiyoruz:) o yüzden bu teorilerden birini dikkate alıp bi şeyler çekmeleri garip olmaz. Ama bi tık x-men gelir akla. O yüzden sıkabilir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2018 16:41
Ersin bıkmış artık spoiler uyarısından. 'hala' yazdığına göre :D Ama izlemeyenler de bi zahmet yani 2 hafta oldu. Başka bir fotoğrafta örümcek çocuk da vardı. İşler beklediğimizden daha karışık olacak diye düşünüyorum.
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2018 08:54
Örümcek çocuk? Simdi bana ufacık cocuk amağğğğğ falan deme çünkü Peter Parker Spider-Man olduğunda 15 yaşındadır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2018 08:50
Evet olacak.Tony Age of Ultron'da daha filmin başında Teseracha dokununca gördüğü geleceği hatırlarsınız.O artık bir yeteneği haline geldi.Şimdi ilk Avengers bölümüne gidip bu taşları daha Thanos'un haberi olmadan yok edecekler ve ölen kahramanlarımızın hepsi aslında ölmemiş olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2018 17:04
Demekki geri sarıp duracaklar aynı filmleri farklı sonlarla tekrar tekrar piyasaya sunacaklar.
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2018 22:01
Hayır zamanda geri gidip ilk avengers filmindeki olayları engellicekler. Böylece Thanos sonsuzluk taşlarına hiç ulaşmamış olucak. Ve kimse ölmücek. Ayrıca zaten avengers 4 le beraber bu zamana kadar cekilen tüm filmler son bulucak. Yani dediğin gibi tekrar çekilme durumu olmucak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2018 21:32
hANGi eser tıkanırsa tıkansın onu ZAMANDA YOLCULUK VEya PARALEL EVREN hep düzlüğe çıkarır..
Çünkü Senaristler ana senaryo ile finale götürür ancak ve Eser biter...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Avengers filminde zamanda yolculuk mu olacak?
İlginizi Çekebilir