Yeni Bioshock oyunu çıkış tarihine kadar sızdırıldı

Atıf Doğan Özcan 6.09.2022 - 17:09
Yeni Bioshock oyunu için ortaya atılan bir sızıntı, aralarında oyunun ne zaman yayınlanacağı da dahil olmak üzere yapım hakkındaki bir çok konuda bilgi içeriyor.

Twitter’da yer alan bir hesap oyun hakkında gördüğü, bildiği her şeyi bir tweet dizisi olarak tek tek açıkladı. Elbette bu bilgilerin çoğunun gerçek olmama ihtimalini de göz önüne almak gerekiyor. Ancak hesap sahibi duyduğu ne varsa hepsini yazmış ve bir çoğu ise oldukça mantıklı. Yeni Bioshock oyunu için zaten herkes çoğu oyuncu heyecanlı bir bekleyiş içindeydi şimdi ise heyecan daha fazla arttı.

Yeni Bioshock oyunu için gelen sızıntılar oldukça iddialı

Oops Leaks olarak bilinen hesap, yaptığı paylaşımlarla oyunun geleceği hakkında ışık tuttu diyebiliriz. Yeni bir Bioshock oyunun yapım aşamasında olduğu zaten biliyor, ancak oyun hakkında paylaşılan bilgiler oldukça az. Geçtiğimiz zamanlarda, Bioshock serisi 15. Yılını kutladı, bu kutlamanın ardından birçok oyuncu yeni oyun hakkında bilgi bekledi ve bu beklentilerini açık bir şekilde dile getirdiler.

Yeni Bioshock oyunu hakkında bilgiler sızdırıldı

Stüdyodan bu taleplere bir cevap gelmeyince Oops Leaks kolları sıvadı ve bu istekleri karşılar nitelikte oyun hakkında bildiği her şeyi anlatan uzun bir Twitter dizisinde özetlemiş oldu. Paylaşımlarına, 2020 yılında yeni Bioshock oyununun logosuna ve bazı dâhili sunum slaytlarına biz göz atlasına izin veren Slack’ten bir sızıntı ile başladı. O zamanlarda oyunun erken konsept aşamasında olduğunu, yani geçen zaman boyunca oyunun geliştirme sürecinde olduğunu bildirdi.

Yayınladığı ikinci tweet’te yeni Bioshock oyununun aslında 2021 sonlarında veya 2022 yılının başlarında ortaya çıkması gerektiğini belirtti. 2021’de The Game Awards’da görünmesinin uygun olduğu düşünülüyordu. Ama işler istenildiği gibi gitmedi ve oyun gecikmeye girdi. Bunun sebebini ise oyunu geliştiren stüdyo olan Cloud Chamber’de yaşanan personel işten çıkartmaları olarak gösterdi. 


Bioshock serisinin orijinal geliştiricisi olan Ken Levine’nin firmadan ayrılışı hayranları biraz endişelendirdi bu konuda. Şuan için yeni oyunun ne zaman çıkacağına dair yeni bir bilgi yok ancak Oops Leaks’a göre oyun 2024’ün sonuna kadar çıkması gerekiyor. Hatta bir sonraki PlaySation Showcase gelinceye bir erken duyuru gelebilir ama bununla alakalı kesin bir bilgi yer almıyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2022 18:58
Valla ben ayda geçer diye tahmin ediyordum bence öyle olmalıydı
hatta bence hiç olmamalıydı yeter ulan bu nedir ya hiçbir oyun serisinin sonu gelmiyor
ben video oyunlarının batılılar tarafından z kuşağını zombileştirmek için olduğunu düşünüyorum
çalışmasınlar,üretmesinler haliyle güçlenmesinler diye
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2022 21:41
Komplo teorilerine fazla itibar etme,bu arz talep meselesi.O komplo teorisi kuran youtuberlar para icin salliyorlar.Zaten cok karli bir sektor oldu bu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Bioshock oyunu hakkında birçok bilgi sızdırıldı
İlginizi Çekebilir