Yeni Minecraft strateji oyunu için ilk bilgiler sızdı

Efdal Erdem 9.06.2022 - 00:22
Sızıntılara bu hafta yeni Minecraft strateji oyunu duyurulacak. Yapımın, Age of Empires ve Europa Universalis bir RTS oyunu olduğunu belirtiliyor.

Bu hafta içerisinde Minecraft büyük bir heyecanla takip edilen The Wild güncellemesine ve yeni biyomlara kavuşurken son sızıntılara göre Microsoft yeni Minecraft strateji oyunu üzerinde çalışıyor. Bu olası yapım Minecraft etrafında gelişen yan oyunlar arasında ilk değil. Mojang’ın Minecraft Dungeons yapımı düzenli olarak güncelleme almaya devam ediyorken Pokémon Go benzeri Minecraft Earth çoktan durduruldu.

Yeni Minecraft strateji oyunu nasıl, bu hafta sonu gösterilebilir mi?

Eski GiantBomb sunucusu Jeff Gerstmann geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Twitch yayını sırasında Sony’nin State of Play etkinliğinde duyurulan oyunlar dışında takipçileriyle de uzunca sohbet etti. İfadelerine göre bu hafta sonu yayınlanacak olan Xbox & Bethesda Games Showcase sırasında bile oyunun duyurulması mümkün. Oyunu gördüğünü belirten yayıncı, yapımın oldukça ileri bir geliştirilme sürecinde olduğunu ve şu an oyun üzerinde denemelerin yapıldığını belirtti.

Yeni Minecraft strateji oyunu için ilk bilgiler

Oyunu görme imkan yakalayan Jeff, “Steve benzeri“ karakterlerden oluşan bir birliği kontrol ederek Minecraft’tan tanıdık zombi veya Piglin gibi canavarlara karşı savaşıldığını ifade etti. “Görebildiğim birkaç ekran görüntüsü ve yapılan açıklamalara göre; gerçek zamanlı bir strateji oyununa benziyordu.” diyerek Age of Empires, Starcraft 2 ve Ashes of Singularity gibi bir RTS oyunu olduğunu belirtiyor.

Oldukça ciddi bir oyun atmosferine sahip olan gerçek zamanlı strateji oyunları Minecraft dünyasıyla farklı bir havaya kavuşacak gibi duruyor. Yayıncı: “Üçüncü kişi bakış açısında Steve’lerden oluşan bir grubu Piglin’lere karşı alan boyunca kontrol ediyor ve yönlendiriyorsun. Bu sırada ara sahneler ile beraber oyunun hikayesi de işleniyor.”

Oyun üzerinde hangi stüdyonun çalıştığı detaylandırılmazken şu anda Oxide Games'in üzerinde çalıştığı 4X strateji oyunu, yani Ashes of the Singularity’nin yan oyunu olmadığı biliniyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2022 09:54
Age of Empires ve Europa Universalis aynı oyun türünde değil, dilerseniz o kısmı düzeltin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2022 01:02
Europa universalis grand strategy oyunu. Eğer minecraft konseptinde bir grand strategy oyunu yapmayı planlıyorlarsa en baştan söyleyeyim, o oyun çöp olur. RTS yapılabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Minecraft strateji oyunu için ilk bilgiler
İlginizi Çekebilir