Yoozoo Games CEO'su Lin Qi zehirlenerek vefat etti

Alparslan Gürlek 29.12.2020 - 13:34
Game of Thrones: Winter is Coming geliştiricisi Yoozoo Games CEO'su Lin Qi içtiği bir Çin içeceği nedeniyle zehirlenerek vefat etti.

Game of Thrones Winter Is Coming strateji oyunu ile tanınan oyun geliştiricisi Yoozoo Games CEO'su Lin Qi, içtiği geleneksel bir Çin içeceği (BBC aracılığıyla) nedeniyle zehirlenerek öldü. Şangay polisinin ifadesi Bay Lin'in meslektaşlarından birinin ana şüpheli olduğunu gösterdi. Zehirlenmesinin arkasında gösterilen isim yalnızca Xu soyadıyla anılıyor. İsmi net olarak belirtilmiyor.

Yoozoo Games CEO'su Lin Qi'yi birileri zehirlemiş olabilir

Hurun Çin Zenginler Listesi'ne göre Lin Qi'nin varlıklarının 6,8 milyar Yuan (960 milyon sterlin) civarında olduğuna inanılıyordu. Birçok eski ve halen çalışmakta olan çalışan, ölümünün yasını tutmak için Cuma günü Yoozoo'nun ofisinin önünde toplandı.

Lin Qi, Çin'in oyun pazarının yıldızlarından biriydi ve aynı zamanda film prodüksiyonu işlerine de girişmişti. Yoozoo'yu 2009 yılında kurdu ve şirketi oyun endüstrisinin mobil oyunlara doğru yöneldiği dönemde başarıyla yönetti. Şirket Game of Thrones Winter Is Coming geliştiricisinin ölümü üzerine Weibo mikroblogunda da duygusal bir açıklama yaptı.

"Elveda gençlik. Birlikte olacağız, kibar olmaya devam edeceğiz, iyiliğe inanmaya devam edeceğiz ve kötü olan her şeye karşı mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. Gönderi binlerce yorum aldı ve konu Weibo'da 290 milyondan fazla görüntülendi. Lin Qi, şiir tutkunu olmasının yanı sıra hevesli bir hattat olduğu için eserlerinin çoğunda hat sanatına da yer veriyordu.

Yoozoo Games CEO'su Lin Qi zehirlenerek vefat etti

Detaylar kısıtlı olmasına karşın polis ifadesine göre Bay Lin'in zehirlendiğine inanılıyor. Yoozoo Bay Lin'in kendini iyi hissetmediğini, sonra hastaneye kaldırıldığını ancak durumunun stabil olduğunu açıklamıştı. Yerel basında çıkan haberlere göre gözaltına alınan kişi Yoozoo'nun film yapım kolunun başında olan Xu Yao olabilir. Lin Qi'nin içtiği fermente bir Çin içeceği olan "Pu Erh Çayı" ile zehirlendiğine dair bazı spekülasyonlar da mevcut.

Yoozoo aynı zamanda Brawl Stars ve Çin'in Tencent Holdings'in ortak yayıncılığını da yapıyor. Film uyarlama haklarına sahip olduğu Çin bilimkurgu romanı Three-Body Problem bağlantısı ile de tanınan şirket Çin'de gerçekten büyük bir kitleye hitap ediyor. Bu ölüm haberi bu nedenle bazı şüphelere ve teorilere konu olmaya çok müsait. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.12.2020 05:15
Adamı öldürmüşler Rıza baba yakın yakın.
MK Okuru
MK Okuru 31.12.2020 16:11
İlluminati yine yaptı yapacağını Rıza baba. Bir el atsana şuna.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.12.2020 16:46
Arkadaşlarıyla kova vururken olmuştur o xkdmdlxöx
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2020 18:39
16:46 Yok pampa, İlluminati'nin işidir o. xkdmdlxöx
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yoozoo Games CEO'su Lin Qi zehirlenerek vefat etti
İlginizi Çekebilir