Call of Duty Warzone hilecilere göz açtırmıyor

Alparslan Gürlek 17.03.2021 - 12:33
Her gün yeni bir hile haberi gelen Call of Duty Warzone, 30,000 hileciyi daha yasakladı. Hala hile yapmak isteyen var mı?

Activision 2021 yılında da hilecilere karşı mücadele etmeye devam ediyor. Neredeyse her ay bir ban dalgası yaşanan Call of Duty Warzone yine on binlerce hileciden kurtulmuş durumda. Raven Software bugünkü yasaklamaların sayısının 30.000'den fazla olduğunu doğruladı.

Call of Duty Warzone ban dalgası devam ediyor

Dalga dalga belirli aralıklarla hileci ayıklayan Activision son sürat çalışmaya devam ediyor. Daha önceki dalgalarla birlikte şirket 2021 yılında yaklaşık 100.000 hileciyi oyundan yasakladı. Bu, 5 ayda Amnesia: Rebirth alan kullanıcıların sayısına eşit. Ancak topluluğun bunun etkisini oyunda ne denli hissettiği ise tartışılır. Call of Duty Warzone her gün milyonlarca oyuncuyu kendisine çekiyor. Bu oyuncu tabanının büyük bir kısmı hileleri yüklemenin ve kullanmanın çok kolay olduğu PC platformundan geliyor.

Bugünkü yasaklamalardan önce, oyunculardan ve Warzone yayıncılarından gelen geri bildirimler hala hilelerin çok sık karşılaşılan bir şey olduğunu gösteriyor. Diğer FPS oyunlarında da olduğu gibi, hilecilere yaklaşımınız becerinize bağlı olarak değişiyor. Yani her oyunda en az 8 kişiyi indirmeyi başaran bir yayıncı, bu konuya kimseyi vuramayan benden daha hassas yaklaşacaktır.

Call of Duty Warzone hilecilere göz açtırmıyor

Bir diğer sorun ise, hilenin değil de hilecinin uzaklaştırılıyor olması. Yani çok basit bir şekilde yeni bir e-posta ve yeni bir hesap açarak bu hileciler ucuz oyunlarına kaldığı yerden devam edebiliyorlar. Eylül 2020'de Infinity Ward -o zaman onlar ilgileniyordu oyunla- "ek güvenlik güncellemeleri dağıtmaya ve arka planda güvenliği sağlamaya çalışacaklarına" söz vermişlerdi. Hile dağıtımı yapan popüler bir web sitesi programlarını hala "tespit edilmedi" şeklinde gösteriyor. Activision yasakları, bazı FPS oyunlarında olduğu gibi bir makinenin herhangi bir donanımının kimliğine göre de yapılabilir. Ancak bunu da sahte donanım kimlikleriyle değiştirecek hile yazılımları var.

Velhasıl kelam, dilimizde tüy bitti ama insanlar hile kullanmaktan yorulmadı. Böyle giderse Activision, her ay binlerce kişiyi yasaklayarak boşa kürek sallamaya devam edecek. Umarız ki kalıcı bir çözümle hile kullandığı tespit edilen bir oyuncunun bir daha oyuna girmesi engellenir ve oyun deneyimi bir nebze olsun iyileşir. Sizler de görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:
Warzone'da Neo-Nazi sembolü
Yayında ırkçılık yapan NBA oyuncusu
Warzone takımı öldürme rekoru kırdı

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 14:06
bedava oyun banlasa nolur adam gelir gene acar yeni hesap kullanir hileyi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty Warzone hilecilere göz açtırmıyor
İlginizi Çekebilir