Firewatch oyununun filmi çekiliyor

Alparslan Gürlek 18.08.2020 - 12:26
Firewatch oyunu için bir film uyarlaması yolda. İlk kez 2016'da çıkan oyun ve film haberleri Snoot Entertainment tarafından bu yıl tekrar gündemde.

Bağımsız bir oyun olan Firewatch için film uyarlaması geliyor. Snoot Entertainment ile geliştirici ekibin birlikte geliştireceği bir film olacak. İlk kez 2016 yılında çıkan haberlerin ardından Firewatch için ikinci bir film haberiyle daha karşınızdayız. Öyle görünüyor ki Campo Santo film konusunda Firewatch'tan vazgeçmiş değil.

Firewatch bağımsız oyununun filmi çekiliyor

THR'den bir habere göre, prodüksiyona Little Monsters, Blindspotting, Blair Witch ve çok sayıda başka filmin yapımcılığını yapan Snoot Entertainment öncülük ediyor. Oyuncular ve ekip ile ilgili diğer detaylar henüz zayıf olsa da oyunun geliştiricisi Campo Santo'nun Snoot Entertainment'in yapım ortağı olarak yer alacağı anlaşılıyor.

Eleştirmenler tarafından beğenilen oyun ilk olarak Şubat 2016'da PC ve PlayStation 4 için piyasaya sürüldü. Çıkışından daha sonra Xbox One ve Nintendo Switch'e geldi. Wyoming'de 1989 yılında geçen oyun, etrafındaki gizemlere dair ipuçları ortaya çıkarırken bir aile trajedisiyle boğuşan Henry adında bir itfaiye bekçisinin hikayesini anlatıyor.

Firewatch oyununun filmi çekiliyor

İncelemelerinde oyundan gamesradar'ın da bahsettiği gibi Firewatch unutulması zor bir oyun. Hatta incelemede "Bu, sadece bir kez oynamanız gereken türden bir oyun. Journey gibi, evet Journey kadar iyi. Elbette daha kaba, ama tıpkı farklı bir şeyi mükemmel bir şekilde yapan ve kalıcı olan bir oyun örneği gibi, bittikten sonra da sizinle. Firewatch'ı asla unutamayacaksınız" ifadelerine yer verilmiş.

Bu seçime dayalı, anlatı odaklı macera oyunu, bir uzun metrajlı film için mükemmel bir kaynak malzeme gibi görünüyor ve daha fazla Firewatch uyarlaması için erken planların olabileceğini düşündürüyor. Yapımcı Keith Calde, "Sean ve Jake'in mükemmel video oyunlarını bir filme ve / veya TV şovuna dönüştürerek mahvetmemize izin vermesinden çok memnunum.

Büyük yapımcıların oyunlarına dizi veya film çekilmesine yeni yeni alışmışken bağımsız stüdyolar da koptu geliyor. Bethesda Fallout için dizi çekecek, Disco Elysium için yine bir uyarlama geliyor ve şimdi de Firewatch. Oyun sektörünün sinema ve televizyon ile iç içe girmeye başladığını görüyoruz. Bu ileride yalnızca filmi çekilmesi için çıkacak oyunlar görmemize neden olabilir. Umarım olmaz! Ancak olabilir. Kıvrım kıvrım akan zaman daha neler getirecek.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2020 17:43
Itfaiyeci mi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Firewatch oyununun filmi çekiliyor
İlginizi Çekebilir