GeForce Now fiyatları arttı, Türkiye fiyatı artık en ucuzu

Alparslan Gürlek 18.03.2021 - 16:27
GeForce Now global sunucularda da abonelik fiyatları arttı. Bunun sonucunda ise GFN Türkiye fiyatı artık hizmetin en ucuz abonelik ücreti oldu.

GeForce Now fiyatları uzun süredir tartışma konusu. Türkiye'de GFN powered by Game+ adı altında verilen abonelik hizmeti çıktığı günden itibaren büyük eleştiri topluyor. Globaldeki fiyatının kur farkına rağmen çok uygun kaldığı Türkiye fiyatları artık dünyada bu aboneliğe erişebileceğiniz en ucuz fiyatlar oldu. Haliyle Nvidia globaldeki Türk kullanıcıları Türkiye sunucusuna geçirme kararında geri adım atsa da, hala sitede zorunlu geçiş ibaresi bulunuyor.


GeForce Now fiyatları yükseldi, Türkiye fiyatı artık en ucuzu oldu

Türkiye fiyatlarının düşmesini beklerken globalde fiyatların yükselip GeForce Now'un en uygun halinin ülkemizde olması biraz trajik. Amerika için abonelik ücretleri 9,99 Dolar bandına çıkarken Almanya'da da 8,99 Euro olarak güncellenmiş. Basit bir matematikle Türkiye'den bir kullanıcı Amerika sunucularında GeForce Now üyeliği almak isterse bugünün kuruyla 73,62 Türk Lirası ödemeli. Amerika sunucularında alacağı verimi de göze alırsak Türkiye sunucusuna 74,9 TL ödemek mantıklı bir seçim olacaktır. Aynı zamanda Almanya sunucusunda abonelik hizmeti almaya kalkarsanız 78,99 TL gibi bir ücret ödeyeceksiniz.

GeForce Now fiyatları arttı, Türkiye fiyatı artık en ucuzu

GeForce Now fiyatları ülkemizde düşecek diye bekliyorduk, ancak işler hiç beklediğimiz gibi olmadı. Fiyatları yüzünden eleştirilen GFN powered by Game+ hizmeti şu anda Türkiye'deki oyuncular için en uygun seçenek haline geldi. Üzülsek mi, sevinsek mi bilemedik açıkçası. Görünen o ki tıpkı konsol ve konsol oyunları gibi GFN de ülkemizdeki gelir düzeyi farkı engeline takılacak. Hizmeti kullanabilmek için en az 25mbps hızında internetiniz ve aylık verebilecek 74,9 TL paranız olması gerekiyor.

Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta globalden Türkiye sunucularına zorunlu geçiş kararı alınmıştı. Bunun üzerine birkaç gün sonra Nvidia'nın gönderdiği maillere göre geri adım atıldığını söylemiştik. Ancak o günden beri gerek sosyal medyada gerekse çevremizde hesapların taşınacağına yönelik mail alan insanlar oluyordu. Şimdi sebebi oldukça net şekilde anlaşılıyor. Avrupa ve Amerika sunucularına ülkemizden bağlanmayı deneyen kullanıcılar muhtemelen giriş gecikmesi ve kalite düşüşü yaşayacaktır. Zaten artık buna gerek kalmadı, 74,9 TL fiyatıyla GeForce Now fiyatları an itibariyle en uygun şekilde ülkemizde sunuluyor. Bu da ileriye yönelik fiyat düşüşüne dair umudumuzu kaybetmemizle sonuçlanacak gibi görünüyor. Dediğimiz gibi, sevinsek mi? Üzülsek mi? Bilemedik. Peki siz abonelik hizmetinin globalde artan fiyatlarıyla mevcut durum hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 13:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 17:18
Bu mantığa göre euro ve doların artması iyi bir şey çünkü her attığında bizim ki daha da ucuzluyor. Hiç birşey yapmadan sadece dövizi yükselterek en ama en ucuzu bizimki olacak bu gidişle...
Kalan Karakter: 300 Gönder
NarataKalii
NarataKalii 22.03.2021 09:14
geforce now'la beraber arttırsalardı hiç linç yemezlerdi onların tecrübesizliği olmuş
Kalan Karakter: 300 Gönder
allalla
allalla 18.03.2021 17:07
Türkiye şartlarında pahalı maalesef.
Elin Coni'si 9 ila 10 birime kullanıyor hizmeti. Biz ise 75 birime.
TL ve ekonomimizin durumu üzücü.
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2021 12:00
allalla kardeşim hiç oturup laf anlatma bunlara ayrıca bizimkilerin kafası komprador olduğudan bırak hizmet sunmayı yağlı ihaleler peşinden koşar anca.
allalla
allalla 19.03.2021 15:16
Elin Conisi 10 birim paraya kullanıyor iki gözümün trollü. Ayrıca neden fark olsun kardeşim. Bizim de paramız değerli olsun. Turkcell de kendi stream servisini kursun ülke de kazansın biz de daha uyguna hizmetten istifade edelim.. Komprador burjuvazi kafasından çıkmazsan, ne ülke kalkınır, ne de ekonomin gelişir. Sadece birilerinin cebi dolar. Ticaret kafası yani; al-sat.
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2021 00:54
Elin Coni'si 25 birime kullanıyor. Aranda 2.5'luk oran var senin (ekonomiden anlaman gerek bunun için). Aradaki 3 katı fark da aradaki ekonomik fark. O kadar da olsun artık. Ağlamak yerine üretmek için çabalarsan bütün toplum olarak ileride durumu düzeltirsin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2021 03:28
Ne ucuz be aylık 75 tl cik alanlara selam olsun...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Trial
Trial 19.03.2021 06:28
Arkadaş hala pahalı! Yazıyı yazan editör GFN'yi korumaya çalışmanız pes yani. Yurtdışında 1 yıllık üyelik bölgeye göre 99 dolar/99 euro/ 89 pound. Yani düz hesap biz Avrupa bölgesindeyiz 99 euro ödeyeceğiz Playstation'daki gibi dersek bile 100 euro 900 TL eder. Yani aylık 75 TL de yılda 900 TL eder. Kısacası Turkcell ucuza toptan aldığı hizmeti ülkeye direk Yurtdışı döviz cinsinden sokmuş oldu. Yine işgüzarlık yaptı diyebiliriz. Bunu dememin sebebi de Turkcell'de yıllık ödeme olmamasıdır. Kısacası en ucuz GeForce Now bizde diye sevinmek ancak "Zühürt" tesellisidir ve etrafını görmemek için kafasını kuma gömen devekuşuna benzemektir.
allalla
allalla 19.03.2021 15:19
Gerzekçe yorum yapma troll. Zaten onu diyoruz. Al-sat kafasıyla iş yapacağına kendi stream servis altyapısını oluştursun. Uzun vadede herkes kazansın. Yoksa ister batsın ister çıksın banane. Adamı n şirketini ben mi düşüneceğim? Şirketleri savunacağım diye komik duruma düşmeyin.
allalla
allalla 19.03.2021 10:18
Çünkü tekel konumunda ve piyasanın kaymağını yemek istiyor Turkcell. Başka firma da olsa aynısını yapardı muhtemelen. MS, xCloud'u getirince ülkemize, işte o zaman rekabetçi fiyatları görebileceğiz diye düşünüyorum.
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2021 09:25
Güzel kafaymış. Adamın işi gücü yok senin için çalışacaktı zaten. Dur ben şu servisi alayım yurt dışından getireyim server kurayım yaptığım yatırımı da cebimden vereyim aldığım paraya da satayım. Önce sen kafanı gömdüğün o hayal dünyasından çıkar. Babasının hayrına yatırım yapmadı bu adamlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
GeForce Now fiyatları arttı, Türkiye fiyatı artık en ucuzu
İlginizi Çekebilir