Mayıs 2023 Oyunları - Tarih Sıralı Liste

Murat Oktay 27.04.2023 - 18:32
Yaz yaklaşırken beklediğimiz oyunlar da teker teker piyasaya sürülmeye başlıyor. Mayıs 2023 oyunları arasında birçok baş yapıt da bulunuyor.

Mayıs 2023 oyunları bilgisayarlarımızı işgal edecek gibi görünüyor. Ay boyunca tüm platformlarda çıkacak olan 31 oyunu sizler için sıraladık.

Mayısta çıkacak oyunlar arasında neler neler yok ki? Hızlı tempolu geçecek oyunlar 1 Mayıs tarihinden itibaren raflarda yerlerini almaya başlayacak. İlk gözümüze çarpan Red Fall, Legend of Zelda: Tears of the Kingdom,  The Lord of the Rings: Gollum ve System Shock oyunları olsa da liste öylesine kalabalık kı hangi birini seçeceğinizi şaşırabilirsiniz.

Listemiz, oyunların çıkış tarihleri göz önünde bulundurularak hazırlandı. Siz de bütçenizi ona göre ayarlayabilirsiniz.

Playstation Plus Mayıs 2023 oyunları listemize de göz atmayı unutmayın.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi

  • Arto - 1 Mayıs 2023 (PC)
  • City of Beats - 1 Mayıs 2023 (PC)
  • Ethyrial: Echoes of Yore - 1 Mayıs 2023 (PC)
  • Monster Tribe - 1 Mayıs 2023 (PC)
  • RICE - 1 Mayıs 2023 (PC)
  • The Witch of Fern Island - 1 Mayıs 2023 (PC)
  • World Turtles - 1 Mayıs 2023 (PC)
  • Redfall - 2 Mayıs 2023 (PC, Xbox Series X|S)
  • Showgunners - 2 Mayıs 2023 (PC)
  • Bare Butt Boxing - 4 Mayıs 2023 (PC, erken erişim)
  • Propagation: Paradise Hotel - 4 Mayıs 2023 (Quest, PC VR)
  • Ravenlok - 4 Mayıs 2023 (Xbox Series X|S, Xbox One, PC)
  • Hogwarts Legacy - 5 Mayıs 2023 (PS4, Xbox One)
  • Darkest Dungeon 2 - 8 Mayıs 2023 (PC)
  • Dokapon Kingdom: Connect - 9 Mayıs 2023 (Switch)
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - 12 Mayıs 2023 (Switch)
  • Humanity - 16 Mayıs 2023 (PS5, PS4, PC)
  • Firmament - 18 Mayıs 2023 (PC)
  • SubwaySim Hamburg - 17 Mayıs 2023 (PC)
  • The Outlast Trials - 18 Mayıs 2023 (PC erken erişim)
  • Lego 2K Drive - 19 Mayıs 2023 (Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4, Switch, PC)
  • Amnesia: The Bunker - 23 Mayıs 2023 (PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)
  • Miasma Chronicles - 23 Mayıs 2023 (PS5, Xbox Series X|S, PC)
  • Warhammer 40,000: Boltgun - 23 Mayıs 2023 (Switch, PS4, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)
  • Above Snakes - 25 Mayıs 2023 (PC)
  • Hello Neighbor: Search & Rescue - 25 Mayıs 2023 (PSVR 2)
  • Tennis Manager 2023 - 25 Mayıs 2023 (PC)
  • The Lord of the Rings: Gollum - 25 Mayıs 2023 (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)
  • Fitness Circuit - 26 Mayıs 2023 (Switch)
  • Shame Legacy - 30 Mayıs 2023 (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)
  • System Shock Remake - 30 Mayıs 2023 (PC)

Açıklanan oyunlardan bazıları hakkında detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Redfall

Vampir temalı oyun Redfall, 4 kişilik co-op temeli üzerine inşa edilmiş. Elbette bu tek kişi oynamanız önünde bir engel değil. Amerika'nın vampirlerin cirit attığı Massachusetts eyaletinde geçen Redfall'da ana amacımız bölgeyi temizlemek. Arkane'in diğer oyunlarına göre daha fazla açık dünya temasına sahip olan bir yapımda dilediğiniz göreve gidebilir hatta turist gibi gezinebilirsiniz.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi - 1

Mayıs 2023 Oyunları Listesi: Redfall

Satın alma linki: Steam

Hogwarts Legacy

7 Şubat'ta piyasaya sürülen tek kişilik hikaye modlu oyun, eski nesil konsollar (PS4 ve XB1) için ayın başında çıkacak. Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulunda yeni bir Harry Potter efsanesi yaratabilmeniz için tasarlanmış oyun, bizden de 85 puanı almıştı.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi - 2

Mayıs 2023 Oyunları Listesi: Hogwarts Legacy

Avalanche Software, açık dünya konseptinde son derece başarılı bir iş çıkarmış. Devasa bir dünya bizi bekliyor. Haritanın her köşesine yayılmış farklı bir dinamizm ile karşılaşıyorsunuz. Üç kısma ayrılmış olan oyunda birçok görev yaptığımız gibi aynı şekilde asa, süpürge, iksir gibi eşyalara da sahip olabiliyoruz.

Satın alma linki: PlayStation Store

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Gökyüzünde süzülen adaları ile çok katmanlı yeni bir Zelda oyunu bizi gelecekte bekliyor. Bulmacaları çözmek için yepyeni yöntemler de bizi bekliyor olacak.

Tears of the Kingdom'ın oynanışı selefine benziyor. Eklemeler, bir araba, makine, tekneler ve çok sayıda başka şey dahil olmak üzere Ultrahand yeteneği kullanılarak bağlantı kurabilen ray taşlama ve mekanik taşımayı da içeriyor.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi - 3

Mayıs 2023 Oyunları Listesi: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Tears of the Kingdom'ın oynanış videosunda Recall, Fuse, Ultrahand ve Ascend olmak üzere dört yeni rün gösterildi. Bunları nasıl kullanabileceğimizi oyun çıktığında öğreneceğiz.

Satın alma linki: Nintendo Store

The Lord of the Rings: Gollum

Lord of the Rings baş karakterlerinden biri Gollum olsa gerek. Yüzüğü ele geçirdikten sonra yaşadığı dram dolu hayatı konu alan yapımda, Kara Kule'deki esaret yıllarından Mirkwood Elfleri'nin yanındaki zamana kadar birçok kesit bulacağız.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi - 4

Mayıs 2023 Oyunları Listesi: The Lord of the Rings: Gollum

Yapımcı Deadalic, oyunda vereceğimiz tüm karar ve oynanış stillerinin, Gollum'un kişiliğine doğrudan etkiyeceğini söylüyor. Bu da Sméagol'un mu yoksa Gollum'un mu başarılı olacağında en büyük etken olacak.

Satın alma linki: Steam

System Shock Remake

İsimsiz bilgisayar korsanı, Satürn'ün yörüngesindeki Citadel Uzay İstasyonu'nda bulunan SHODAN adlı bilgisayardaki dosyalardan bilgi çalmaya çalışırken yakalanıp ceza alıyor. "Keşke cezamız hapis ile sınırlı kalsaydı" derken asıl cezanın hapis kaldığımız yerdeki ana bilgisayar SHODAN'ın tüm kontrolü ele geçirip bizim de kurtuluş için tek çare olmamızla genişliyor.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi - 5

Mayıs 2023 Oyunları Listesi: System Shock Remake

1994 yılında yayınlanan oyunun yeniden yapımı olan 2023 versiyonunda orijinale sadık kalınsa da bazı yenilikler eklenmiş. Yayınlandığında neler olduğunu birlikte göreceğiz.

Satın alma linki: Steam

Monster Tribe

AKAMA, uçsuz bucaksız bir okyanusun ortasında yer alan yalnız bir ada ve sadece Rift olarak bilinen büyülü bir fenomenin bulunduğu yerde geçen Monster Tribe'da yol olan bir uygarlığı araştırırken, insanlığın kurtuluşunun da tek umudu biziz.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi - 6

Mayıs 2023 Oyunları Listesi: Monster Tribe

Ada bir zamanlar Ateyan adı verilen büyülü yaratıklar aracılığıyla insanlık için sınırsız bir güç kaynağıydı. İnanılmaz ve harika büyü yeteneklerine sahip olan bu yaratıklar yüzyıllar boyunca insanlıkla birlikte yaşadı - ta ki bir şey bu uyumu yok edene kadar.

Ateyan'ın ortadan kaybolması ile ada neredeyse ıssızlığa büründü. İnsan uygarlıkları çöktü, eskiden büyük olan şehirleri ve sanayileri doğa tarafından geri alındı. Nesiller antik ihtişamın gölgesinde geçmişti. Sonra bir şey oldu: Yarık adayı tüketmeye başladı ve insanlığın kalıntılarının hayatta kalmasını tehdit ediyordu.

Satın alma linki: Steam

Darkest Dungeon 2

Darkest Dungeon 2, lanetlenmişlerin roguelike bir yolculuğu. Bir parti kurarak kıyameti önlemek için yola çıkıyorsunuz. Bu uğurda son nefesinizi verecek olsak da aslında karşılaştığımız en büyük tehlikeler içimizden gelenler.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi - 7

Mayıs 2023 Oyunları Listesi: Darkest Dungeon 2

Geliştiriciler, gerçek Sıra Tabanlı savaş oyunu olan Darkest Dungeon'un, ilk oyunun izinden giderek tür belirleyen bir oyun olarak geri döneceğini belirtiyor. Oyunun ikinci versiyonunda istatistiklerden kurallara kadar her şey iyileştirilmiş.

Satın alma linki: Steam

Amnesia: The Bunker

SOMA ve Amnesia'nın yapımcılarından çıkan birinci şahıs korku oyunu Amnesia: The Bunker ıssız bir 1. Dünya Savaşı sığınağında yapayalnız bırakılmış, karanlıkta ezici terörle yüzleşmek zorunda kalan Fransız askeri Henri Clément konu alıyor.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi - 8

Mayıs 2023 Oyunları Listesi: Amnesia: Tha Bunker

Hayatta kalabilmek için ne pahasına kimi zaman avcı, kimi zaman da av durumuna düşeceğiniz Amnesia: The Buner yoğun bir korku deneyimi sunuyor.

Hayatta kalabilmek için tüm koşullarımızı zorlarken, elimizdeki kıt malzeme ile neler yapabileceğiniz tamamen size kalıyor.

Satın alma linki: Steam

Warhammer 40,000: Boltgun

Gitgide yapım sayıları artan Warhammer 40K serisi, Boltgun ile genişliyor. 90'ların shooter oyunlarından esinlenerek geliştirilen oyunda uzaylı iblisler ile savaşmak yapımcı firmanın nereden aklına geldiyse artık.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi - 9

Mayıs 2023 Oyunları Listesi: Warhammer 40K: Boltgun

Space Marine tüm özelliklerinden faydalanarak galaksideki kötüleri vurmak, parçalamak ve dilimlemek için devasa tasarlanmış oyun bölümlerinde hoplaya zıplaya koşup düşmanla savaşmayı özlediyseniz, derdinize çare olabilir.

Satın alma linki: Steam

Shame Legacy

19. yüzyılda terk edilmiş bir tarikatçı köyünde geçen birinci şahıs hayatta kalma-korku oyunu olan Shame Legacy'de gizlilik ve kaçış mekaniklerini kullanarak hayatta kalmaya çalışacağız. Kurtulabilmek için bulmacaları çözüp, olaylar ile aramızdaki bağlantıyı öğrenmemiz gerekiyor.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi - 10

Mayıs 2023 Oyunları Listesi: Shame Legacy

Geçmişteki bir öfke kontrolü kongresinde kafası karışmış halde uyandığınızda, şunu hemen fark ediyorsunuz: 1. Bir av yaşanıyor, 2. Peşinde oldukları av sizsiniz.

Satın alma linki: Steam

Firmament

Myst ve Riven oyunları seviyorsanız Firmament tam aradığınız oyun olabilir. Cyan Worlds tarafından geliştirilen bulmaca-macera türündeki oyunda üç benzersiz diyarın ve ötesinin gizemlerini keşfedip kilitlerini açarken, görünüşte terk edilmiş dünyanın hikayesini keşfedeceğiz.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi - 11

Mayıs 2023 Oyunları Listesi: Firmament

Steampunk estetiğine sahip olan Firmament, bizi Cyan Worlds'ün efsanevi derin dünya inşasını keşfetmeye davet ediyor. Gökkubbe, her köşesinde görülecek heyecan verici yeni manzaralarla harika bir görsel şölen olacak. Ancak Gökkubbe sanki daha büyük bir amaç düşünülerek inşa edilmiş gibi.

Bu amacı da oynadıkça çözeceğiz.

Satın alma linki: Steam

World Turtles

Barışsever Meeps kabilesi tarafından, bildikleri şekliyle tüm dünyayı sırtında taşıyan dev bir uzay sürüngeni olan Dünya Kaplumbağası'nın hayatını kurtarmak için çıktığımız yolsa, kabilemizin hayatta kalıp sürdürülebilir bir toplum olabilmesi için yeni bir yol oluşturmamız gerekiyor.

Mayıs 2023 Oyunları Listesi - 12

Mayıs 2023 Oyunları Listesi: World Turtles

Strateji ve simülasyonu birleştiren yapımda, büyük Dünya Kaplumbağasını yok olmaması için onu beslememiz gerekiyor. Kaplumbağa uzayın tehlikeli köşelerinde dolaşırken veya kendi türünden başka bir kaplumbağa ile karşılaştığında kurtulabilmesi sizin kurduğunuz stratejilere bağlı olacak.

Satın alma linki: Steam

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 18:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mayıs 2023 oyunları
İlginizi Çekebilir