Vakıf dizisi için şahane bir fragman geldi, yayın tarihi açıklandı

Ersin Kılıç 28.06.2021 - 17:04
Isaac Asimov'un aynı isimli kitap serisinden uyarlanan ve yayın tarihi açıklanan Vakıf dizisi (Foundation) için şahane bir fragman yayınlandı.

Ünlü bilim kurgu yazarı Isaac Asimov'un aynı isimli kitap serisinden uyarlanan Vakıf dizisi (Foundation) için yeni bir fragman yayınlandığı gibi dizinin gösterim tarihi de nihayet açıklandı açıklandı. Apple'ın geçtiğimiz yıl duyurduğu Vakıf dizisi, Apple TV+ tarafından yapılan bu açıklamaya göre 24 Eylül 2021'de yayınlanacak. 

Vakıf dizisi için gaza getiren bir fragman yayınlandı

Vakıf dizisinde birçok önemli isimde yer alıyor. Daha önce birçok filmin yanı sıra özellikle Çarnobil performansıyla adından bir kez daha söz ettiren Jared Harris dışında Lee Pace (Guardians of the Galaxy, Captain marvel, Hobbit), Lou Llobell, T'Nia Miller ve Leah Harvey gibi isimler de dizide yer alacak. uzay ve zamanı aşan hikayesi ile farklı karakterlerin hikayelerine odaklanan dizinin 10 bölüm sürecek olan bu sezonunun ilk kitap üzerinden ilerlemesi de bekleniyor. Tabi ki üçleme ile birlikte Vakıf serisi için çıkan diğer ek kitapları da göz önüne alırsak bazı göndermeler ya da olay örgüleriyle karşılaşma ihtimalimiz de bulunuyor diyebiliriz.

Dizinin açıklamasına baktığımızda ise "Devrimci Dr. Hari Seldon İmparatorluğun yaklaşan çöküşünü tahmin ettiğinde, o ve bir grup sadık takipçisi, medeniyetin geleceğini yeniden inşa etmek ve korumak amacıyla Vakfı kurmak için galaksinin uzak köşelerine doğru yola çıkar." ifadelerine yer verildiğini görüyoruz. Vakıf dizisinin arkasında daha önce Batman Begins ve Man of Steel yapımcılığını da üstlenen David S. Goyer bulunuyor. Dizide ayrıca Skydance Television katkılarıyla Robyn Asimov, Josh Friedman, Cameron Welsh, David Ellison, Dana Goldberg ve Bill Bost gibi isimlerin katkısı da oldukça fazla.

Vakıf dizisi için şahane bir fragman geldi, yayın tarihi açıklandı

David S. Goyer yaptığı açıklamada "Vakıf serisinin ilk kez basıldığı yıldan bu yana, Asimov'un kehanet niteliğindeki bilimkurgu çalışması hiç şimdiki kadar gerçekçi olmamıştı. Büyürken Vakıf serisini okudum ve bir gün ekranda görmeyi hayal ediyordum. Ancak uzun metrajlı bir filmin bu tutkuyu kucaklayacak kadar kapsamlı olacağını düşünmüyordum. Daha geniş bir akış ortamı ve Apple, Skydance ile değerli bir ortaklık sayesinde, diziyi gerçekten hakkını veren bir şekilde ekrana getirebiliyoruz. 'Vakıf' her zaman yapılacaklar listemin en üstünde yer aldı ve sonunda onu hayata geçirmede bir rol oynadığım için onur duyuyorum. İster romanların hayranı olun, ister sadece akıllara durgunluk veren bir destanı arzulayan biri olun, bu projeyi sizinle paylaşmaktan heyecan duyuyorum.” ifadelerinde bulunmuş.

24 Eylül'de Vakıf dizisinin ilk üç bölümü Apple TV üzerinden yayınlanacak. Kalan yedi bölüm ise her hafta Cuma günü karşımıza çıkacak.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 18:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2021 15:07
Foundation sermaye kuruluşu demekti ne ara vakıf oldu?

---------------------

Arkadaşlar kitap ve film çevirileri Türkçe'ye çevrilirken bazen direkt kelime anlamını almaz. Kaldı ki kitabın hikayesine baktığımızda aslında Vakıf çevirisinin çok daha doğru olduğunu görüyoruz. Kitabın ismi "Sermaye kuruluşu" olsa çok mu mantıklı bir çeviri oluyordu sizce? :D

Vakıf Serisi'ni ilk defa mı duyuyorsunuz?
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2021 22:39
Hocam pek ingilizce bilginiz yok sanirim ya da netflix i altyazi olmadan izleyip ingilizce bildiginizi saniyorsunuz isler pek dediginiz gibi olmuyor yoksa onune gelen cevirmen olur
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2021 10:11
O zaman Kuruluş diye çevirsinler karşim. O da mı olmadı, Temel desinler. Vakıf ne alaka!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2021 04:08
Vakıf serisi süperdir. Seriyi kitap olarak okuyamıyorsanız bari dizisini izleyin. Müptelası olursunuz. Hari seldon akıllı adam, sonra gelenler de çok iyi. Son 3 kitabı ilk 3'leme kadar güzel bulmadım ama.
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2021 21:09
Kesinlikle Robot serisi ve bütün kısa hikayeleri çok daha iyi Vakıftan. Zaten vakıf serisi Robot serisi ile bağlantılı olduğu için mükemmel. Şimdi giskard ve daneel in hikayesini bilmeden tam bi zevk alınmaz. Robotu okumadan vakıfı bitiren ne kaybettiğini tahmin bile edemez.
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2021 13:48
Ben robot serisinde daha cok keyif aldim vakif i okumadan once okunmasi gereken bir seridir robot
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2021 14:19
Foundation kuruluş demek burada. Bizim bildiğimiz osmanlının kuruluşu gibi. Vakıf ne alaka :)
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2021 15:24
Fountaditon dan kasıt bir vakıf kuruluşu olduğu için vafik demek tam olarak doğru çeviri dilimiz için isteyen Webster dan bakabilir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2021 23:31
Fragman da malesef Jared harris disinda oyuncu secimleri olmamis ayrica film kitabin asimov un onergidi krolonojik siraya gore gitmemis son olarak en sikinti konularda kitap da erkek olan ve beyaz olan karakterler ne hikmetse siyahi kadin olmus
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2021 21:57
Dizisi filmi olmasa gençlerimiz bu başyapıt eserlerle buluşamayacak, daha ne romanlar ve seriler var kimsenin farkedemediği.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Vakıf dizisi için şahane bir fragman geldi, yayın tarihi açıklandı
İlginizi Çekebilir