Windows 11 güncellemesi neler getirecek?

Merlinin Kazanı 16.08.2021 - 13:38
Windows 11 güncellemesi 20 Ekim'de geliyor. Test kullanıcıları tarafından verilen bilgiler ise, bize yeni işletim sistemini tanımamız için ayrıntılar sunuyor.

Windows 11 güncellemesi duyurulduğundan beri hep daha sadece, daha hızlı bir işletim sistemi olacağı yönünde açıklamalar ve görseller ile ön plana geldi. Beta kullanıcılarından gelen son görüntüler de bu bilgileri doğrular nitelikte.

Windows 11 güncellemesi ile uygulamalar sadeleşiyor

Haziran ayının sonunda ortaya çıkan Microsoft'un bir sonraki işletim sistemi test kullanıcılarına açıldı. Menü yapısında yapılan yenileme ile MacOS'a biraz daha benzeyen Windows 11'in Windows 8 ile gelen kutucuk yapısı da tamamen ortadan kaldırılıyor. Bunun yerine daha tipik ve kullanımı kolay bir menü yapısını tercih eden firma, en büyük özelliği de (bizce) güncelleme kısmında sunuyor. Bildiğiniz üzere Windows 10 güncellemeleri yapıldığında sürekli olarak bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor. Bu güncellemeler, bizim gibi geceden bilgisayarını işleme bırakan birçok kullanıcıyı zor duruma sokuyor. Zira hiç beklemediğiniz bir anda sisteminiz yeniden başlamış ve birçok bilgiyi de kaybetmiş oluyorsunuz.

Bu can sıkıcı duruma karşı bu zamana kadar sessiz kalan Microsoft, sonunda buna bir çare bulmuş gibi görünüyor. Zira işletim sistemi, güncellemeleri arka planda gerçekleştirip, yeniden sisteminizi başlatmaya gerek kalmayacak şekilde tasarlanıyor.

Ayrıca, Snap Layouts isimli özellik sayesinde, programların birden fazla masaüstü desteğiyle ekranın etrafına düzgün bir şekilde oturmasını sağlanıyor.

Windows 11 güncellemesi neler getirecek?

Son dönemde yazılım firmalarının, bazı özelliklerini kullanıcılarına dayatmaları rüzgarına Microsoft da katılmış durumda. Daha önce bu sebepten ötürü birçok ceza alan yazılım devi, Microsoft Teams, aramalar ve sohbete kolay erişim için bunları görev çubuğuna yerleştiriyor ve bunları kullanmasak bile sistemin ayrılmaz parçası yaparak, önümüze sunuyor.

Elbette her işletim sisteminin kendine has avantaj ve dezavantajları oluyor. Ancak Windows 11 güncellemesine sahip olmak istiyorsak - ki getirdiği sadeleşme birçoğumuzun uzun zamandır beklentisi - dezavantajları göz ardı etmemini gerektirecek. 

Windows 11 Güncellemesi Minimum Sistem Gereksinimleri

DonanımMinimum
İşlemci1 Gigahertz (GHz) veya daha hızlı, uyumlu bir 64-bit işlemcide 2 veya daha fazla çekirdek
RAM4 GB
Depolama64 GB veya daha fazla
Depolama yazılımıUEFI, Secure Boot
TPMTrusted Platform Module (TPM) sürüm 2.0
Ekran kartıDirectX 12 ve WDDM 2.0 sürücüsü uyumlu
EkranÇapraz olarak 9 inçten büyük yüksek çözünürlüklü (720p) ekran
İnternet bağlantısı ve Microsoft HesabıWindows 11 Home sürümü, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerektirir. Tüm Windows 11 sürümlerinde, güncellemeleri gerçekleştirmek ve bazı özellikleri indirmek ve bunlardan yararlanmak için internet erişimi gerekir.

20 Ekim'de çıkması planlanan yeni işletim sistemini bizler de birçok kişi biri bekliyoruz. Ancak özellikle oyun performansını daha çok merak ediyor. Konu hakkında internette çıkan bilgiler henüz bizi tatmin etmese de, gözümüzle gördüğümüz ve test ettiğimiz zaman daha iyi bileceğim. Ayrıca Windows 11 yükseltme için bilmeniz gerekenleri yazımızda da bulabilirsiniz. Sisteminiz bunları karşılamıyorsa, yükseltme için sisteminizi yenilemeniz veya güncelleme yapmanız gerekecektir.

Bedava Windows 11

Microsoft Windows 10 geçişinde olduğu gibi Windows 11 geçişinde de kullanıcılara ücretsiz bir geçiş sunacak. Yani Windows 10 lisanslı sürümlerine sahipseniz Windows Update uygulaması ile bedava Windows 11 geçişi yapabileceksiniz. Eğer yeni bir Windows 11 almak isterseniz de buna ödeme yapmanız gerekecek. Ancak henüz fiyatı ortaya çıkmış değil.

Sızdırılan Windows 11 Iso dosyası

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde Windows 11 Iso dosyasının sızdırıldığına da değinmiştik. Ancak yine uyarmakta fayda var, bunu internetten bulup indirmek oldukça tehlikeli olabilir. Zira bu tarz dosyaların virüsler barındırabildiğini bizden daha çok biliyor olmanız lazım.

İşletim sisteminin resmi sitesine ve tanıtıma buradan ulaşabilirisiniz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 09:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2021 10:49
Güncelleme yapılacak saatleri ayarlayabildiğim gibi öteleyerek yapmamasını da sağlayabiliyprum win10da... Bahsettiğiniz güncellemede bilgisayarın yeniden başlatılmasıyla alakalı hiç sorun yaşamadım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2021 14:09
Merlin'in Kazanı, kimdir? Niye yazarın gerçek adı yok. Niye, yazı da bir "ben", bir "biz" diye bahsediliyor.
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2021 08:48
Seni hiç alakadar etmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 11 güncellemesi neler getirecek?
İlginizi Çekebilir