Diablo II Resurrected 20 yıllık kayıtları bile çalıştıracak

Alparslan Gürlek 6.03.2021 - 12:16
Diablo II remastered sürümü Resurrected, 20 yıllık eski kayıt dosyalarınızı bile kullanmanıza izin verecek. Kaldığımız yerden devam!

Diablo II Resurrected (remastered), oyuncuların 20 yıllık Diablo 2 kayıtlarını kullanmalarına izin verecek. Eğer hala kayıt dosyalarınız silinmediyse nostaljiye, kelimenin gerçek anlamıyla kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Geliştiricilerin yaptığı açıklama bu yönde ancak bütün platformlar için olup olmadığı henüz belli değil.

Diablo II Resurrected, eski kayıt dosyalarınızı remastered sürümde çalıştıracak

Matthew Cederquist, IGN Middle East'e, Diablo 2'nin yirmi yıldan daha eski olmasına rağmen, yeni oyunla uyumlu olduğunu söyledi. Bu da Diablo II Resurrected oyununa sahip olan herkesin, bu yaşlı kayıt dosyalarını yeni oyuna yükleyebileceğini gösteriyor. Aynı zamanda Cederquist, bu özelliği ilk etapta planlamadığını da ekledi. Ancak denedikten sonra takımın Diablo 2'nin remastered sürümüne eski kayıtları yükleyebileceğini görünce şaşırdığını belirtti.

"Remastered üzerinde çalışırken, eski kayıt dosyalarının işe yarayıp yaramayacağını merak ediyorduk. Bir şekilde denedik ve işe yaradı" dedi. "Biz de 'tamam, bu şimdiye kadarki en iyi özellik' gibi düşündük."

Diablo II Resurrected 20 yıllık kayıtları bile çalıştıracak

Bu özelliğin Diablo II Resurrected için yalnızca PC sürümünde işe yarayıp yaramadığı açıklanmasa da, oyun farklı platformlar arasında kayıt dosyalarını taşımayı destekleyecek. Bu yüzden teoride oyuncuların 20 yıllık kayıt dosyalarını PC sürümüne aktarıp, daha sonra konsollarına taşıyabileceğini gösteriyor. Bildiğiniz gibi Diablo II Remastered, geçtiğimiz ay yapılan BlizzCon 2021 sırasında duyurulmuştu.

İçerik olarak hem klasik hem de remastered görseller arasında geçiş yapabilme özelliğine de sahip. Diablo 2'nin kendine özgü oynanışının ve sistemlerinin değişmediğini ve bütün tuhaflıklarıyla hepsinin orada olduğu söyleniyor. Ancak platformlar arasında paylaşılabilen kayıt dosyaları da dahil olmak üzere yaşam kalitesinde iyileştirmeler yapıldığını da belirtiyorlar.

Diablo II remastered sürümü Resurrected, yakın zamanda Blizzard'a katılan Tony Hawk's Pro Skater 1+2 ve Crash Bandicoot N.Sane Trilogy stüdyosu Vicarious Visions tarafından geliştiriliyor. Oyun PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S ve Nintendo Switch platformlarında piyasaya sürülecek. Oyuncular ilerlemelerini bütün bu platformlar arasında çapraz olarak aktarabilecekler. PC sistem gereksinimleri de açıklandı.

Henüz okumadıysanız oyunla hakkında daha fazla detay için ilgili yazımızı okumayı unutmayın. Diablo II Remastered sürümü bu yıl içinde piyasaya sürülecek. Sizler oyunla ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2021 11:33
d2R nin en güzel özelliği offline olması...anladınız siz onu :)

Sakın 20 yıllık oyuna 40 vereceukçular yorum yapmasın yakalarsam bir sonraki yorumum kalp kırar. 40 dolara 1 ay geçiniyorum ben
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2021 18:40
max payne 3 rockstar social hesabı istemiyor muydu ? Sadece süreci biraz uzatmıştı. Seni Blizz. login'i emule edilemeyeceği düşüncesine iten nedir ? 2.si SC 2 'yi çatır çatır oynadım 2010/2011'de. Üçüncüsü D3'ü de D3Reflection'dan oynadım. Azcık paran/paramız var blizzard'a harcama kardesm. arastır.
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2021 10:50
Offline oynayamazsın. Oyuna girişte Battle Net hesabı istiyor blizzard oyunları. Senin dediğin gibi olsaydı Starcraft 2 ve Diablo 3 te offline oynanırdı. SC 2 ve Dablo 3 oynayamazken Diablo 2 R yimi oynayacan? :))) Vay benim safım :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2021 15:36
Gayet başarılı iş çıkarmışlar. Reforged faciasından sonra Blizzard bu ekibe Warcraft 3 Remastered sürümünüde yaptırsın bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2021 17:45
20 yılda kaç pc değiştirdim. Kayıt mı kalır...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo II Resurrected 20 yıllık kayıtları bile çalıştıracak
İlginizi Çekebilir