Flight Simulator sistemine eş zamanlı kar yağışlarını ekledi

Alparslan Gürlek 7.01.2021 - 13:21
Gerçek zamanlı hava durumu sistemine sahip olan Microsoft Flight Simulator, sonunda bu sisteme kar yağışlarını da dahil etti. Yeni fragman haberimizde.

"Yeni neslin öncüsü" olarak nitelendirdiğimiz Microsoft Flight Simulator şimdi de gerçek zamanlı kar yağışlarını hava durumu sistemine ekliyor. Bildiğiniz gibi devrimsel nitelikte yeni teknolojilerle geliştirilen uçuş simülatörü eş zamanlı hava durumu sistemine ve bunun yanı sıra birçok yeni teknolojiye ev sahipliği ediyor. Aynı zamanda uydu verilerini kullanarak gerçek dünyayı sanal ortama taşıyan oyun için yayınlanan güncellemeler ile sürekli harita detaylandırılıp, genişletiliyor. Bu oyunun boyutlarının devasa olmasıyla sonuçlansa da, indirdiğiniz hiçbir bayt için pişmanlık duymuyorsunuz.

Şehrinize kar yağıyorsa Microsoft Flight Simulator'da da yağıyordur

İncelememizde de belirttiğimiz gibi "Yeni neslin öncüsü" olarak gelen, geçtiğimiz yılın en iyi simülatörlerinden Microsoft Flight Simulator hali hazırda bir gerçek zamanlı hava durumu sistemine sahip. Dileyen oyuncular bunu canlı olarak sunuculardan çekerek uçtukları bölgedeki hava durumuna göre ilerleyebiliyor ya da uçuş sırasında hava durumunu değiştirerek istediği ayara getirebiliyor. Mevcut sistemde bulutlar, yağışlar ve rüzgarlar eş zamanlı olarak alınabilse de kar yağışları sadece kuzey bölgelerinde ve yüksek dağların tepelerinde görülebiliyordu. Şehirlere ve zemine etkisi yoktu. Şimdi ise sisteme eklenmesiyle birlikte etrafta donmuş göller, beyaz örtüye bürünmüş doğa ve keyifli manzaralar oyuncuları bekliyor. Flight Simulator içinde barındırdığı sistemlerin nimetlerini kullanmaya devam ediyor ve her gün kaliteyi daha ileriye taşıyor.

Flight Simulator, sistemine eş zamanlı kar yağışlarını ekledi

Bildiğiniz gibi son zamanlarda Microsoft Flight Simulator için VR Desteği gelmişti. Daha öncesinde ise Fuji Dağı ve Tokyo'nun geri kalanı için yeni havalimanları, ilgi çekici bölgeler eklenmişti. Öncesinde yayınlanan bir güncelleme ile ABD için 4 el yapımı hava limanı oyuna eklenmişti. Yani oyunun dünyası günden günde zenginleşiyor ve detaylanmaya devam ediyor. Yeni havalimanları için el yapımı denmesinin asıl sebebi ise oyundaki binaların ve havalimanlarının büyük kısmının blackshark.ai ile uydudan gelen veriler sayesinde otomatik olarak oluşturulması. Bu da detay seviyesinin daha düşük olması ve bazen olması gerektiği gibi olmaması anlamına gelebiliyor. Tasarımcılar tarafından modellenen havalimanları ve binalar ise aksine çok daha detaylı ve güzel görünüyor. Peki sizler Flight Simulator hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2021 01:44
Videoda kar yağmıyor ki, kar yağmış. :) Yani kar yağabiliyor mu? Yoksa zemin, kar yağmış gibi mi yapıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Flight Simulator, sistemine eş zamanlı kar yağışlarını ekledi
İlginizi Çekebilir