En iyi FPS oyunları

Alparslan Gürlek 5.03.2021 - 13:14
Klasiğinden modernine, hızlısından taktikseline en iyi FPS oyunları PCGamer'ın hazırladığı liste ışığında karşınızda! Sizin favoriniz hangisi?

En iyi FPS oyunları listesiyle karşınızdayız. Video oyunları üç boyutlu ortama taşındığından beri varlığını sürdüren First Person Shooter (Birinci Şahıs Nişancı) türü her yıl yeni yüzlerce oyunda karşımıza çıkıyor. Bazısı oldukça taktiksel, ağır bir işleyişe sahip, bazısı ise tam sinir stres atmalık oldukça hızlı, vahşi ve daha az strateji gerektiriyor.

Özellikle çok oyunculu alanında çok popüler olan FPS türü, aslında tek oyunculuda da mükemmel işlerin arkasında ve ilk olarak da karşımıza böyle çıkmıştı. PC Gamer ise en iyi FPS oyunları konusunda bir liste hazırlamış. Biz de bu listeden yola çıkarak eklediğimiz farklı oyunlar ile birlikte en iyi fps oyunları konusunda kendi listemizi oluşturmak istedik. Sizin de aklınızda unutamadığınız bir FPS oyunu varsa yorumlar kısmında bizimle paylaşıp, listeye girmelerini sağlayabilirsiniz Yazıda herhangi bir sıralama yapılmamıştır.

En iyi FPS oyunları

Kaynak listede eşli, rekabetçi ve tek oyunculu en iyi FPS oyunları ayrı listeler halinde derlenmiş fakat biz bu yazımızda yalnızca tek oyuncu FPS oyunlarından bahsedeceğiz. Ayrıca en iyi hayatta kalma oyunları listemizi okumadıysanız, ayıp etmişsiniz demektir. Umarız okurken keyif alırsınız, işte karşınızda en iyi FPS oyunları!

Dusk

En iyi FPS oyunları

İlk kez 2018 yılında piyasaya sürülen oyun 90'lardan sonra FPS oyunlarının temposunun azalmasına tepki olarak doğmuş. Klasikleri özlediyseniz Quake, Doom, Half-Life tadında bir oyun arıyorsanız Dusk sizin için yapılmış. Eski dokuyu bozmadan, güzel küçük dokunuşlar ekleyerek kendine özgü tadını koruyan güzel bir oyun.

Link: Steam - GOG

Titanfall 2 

En iyi FPS oyunları

Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan oyun, oldukça seviliyor. İlk kez 28 Ekim 2016 tarihinde piyasaya sürüldü ve hala sayılır bir hayran kitlesi tarafından oynanıyor. Zengin mekanikler arasında kaybolacağınız, Half-Life 2 ile aynı oyun motoruyla geliştirilmiş bir FPS oyunu arıyorsanız doğru yerdesiniz. PC, PS4 ve Xbox One platformlarında oyunu bulabilirsiniz.

Link: Origin

Bulletstorm

En iyi FPS oyunları

Şöyle vurduğumu hissedeyim, vuruş hissini doruklarda yaşayayım diyenler, yaklaşın! Bulletstorm sizin için biçilmiş kaftan. Geniş bölümleri ve özel yetenekleriyle süslenmiş harika bir FPS oyunu deneyimi vaat ediyor. İlk kez 2011 yılında piyasaya sürüldü, haliyle yaşlı fakat şarap misali yaşlandıkça güzelleşen bir oyun. Bu aralar Outriders üzerinde çalışan People Can Fly tarafından geliştirildi.

Link: Steam

Prey

En iyi FPS oyunları

FPS alanında kendini kanıtlamış ve kanıtlamaya devam eden Arkane Studios'un oyunu Prey, hem System Shock gibi türünün iddialı oyunlarından hem de Dishonored gibi kaliteli FPS oyunlarından izler taşıyor. Biraz bilim kurgu, biraz gerilim ve bolca düşman. Oyun tarzınızı kendiniz belirleyebildiğinizden, yeniden oynanabilirliği de hayli yüksek bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. İlk kez 2017 yılında piyasaya sürüldü ve eğer oynamadıysanız, tavsiye ederiz.

Link: Steam

No One Lives Forever

En iyi FPS oyunları

Modern bilgisayarlarımızda alamadığımız klasik dokusunun üzerine sinmiş olduğu bir yapım daha. Gerçek bir klasik, 60'ların gösterişli sanat yönetmenliğini her adımda fark edeceğiniz oldukça güzel bir deneyim. Mizahı güçlü FPS oyunlarıyla aranız iyiyse, biraz öldüreyim, biraz da güleyim diyorsanız buyursunlar! Maalesef bugün oyunu bulup indirmek hayli zor, çünkü hiçbir platformda bulunmuyor.

Metro Exodus

En iyi FPS oyunları

Moskova'da metro istasyonunda hayatta kalma mücadelenize, dışarıdaki yaratıkların sizi sürekli tehdit etmesine, ve temel aldığı kitapların yapısına dayanan serinin son oyunu Metro Exodus... Yer yer açık çevrelerde gezdiğiniz, bazen de klostrofobik ortamlara kapandığınız oyun hayli davetkar ve sizi uzun süre kendisine bağlayabilir.

Link: Steam - Epic Store

Black Mesa

En iyi FPS oyunları

Half-Life remake projesi olarak karşımıza çıkan, sonrasında büyük başarılar yakalayan bir proje. Hala oynamadıysanız, hiç beklemeyin. Bu oyun için söyleyecek pek bir şey yok açıkçası. Half-Life ve daha güzel grafiklere sahip.

Link: Steam

BioShock serisi

En iyi FPS oyunları

Hikayesiyle öne çıkan bir başka FPS oyunu olan Bioshock, serinin bütünü tamamıyla da oldukça iyi. Derin ve detaylı tasarlanmış, arka planı olan düşmanlar, trajik figürler, sanatsal yönü bu oyunu sıradan oyunlar arasından sıyırıp bambaşka bir yere koyuyor. Eğer 2007'de çıkan sürümü sizin için oldukça eski görünüyorsa, BioShock Infinite'i de oynayabilirsiniz.

Link: Steam

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

En iyi FPS oyunları

Kendinizi Pripyat'ta tehlikenin göbeğinde bulduğunuzda, içinizdeki rahatsızlık hissinin bağlayıcılığıyla saatlerin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Uzun vadede modlar yükleyerek oyun deneyimini iyileştirebileceğiniz gibi yer yer buna o kadar da ihtiyaç duymayacaksınız. S.T.A.L.K.E.R. 2'de yolda.

Link: Steam - GOG

Amid Evil 

En iyi FPS oyunları

Klasik dokuyu kendine has müthiş tasarımlarıyla yakalayan ve yakın dövüş silahları ile tatmin hissinin doruklarına ulaşmanızı sağlayan güzide oyun. Soluksuz bir ilerleyiş sunan ve klasik oyunlarda aldığınız o lezzeti yeniden yakalatacak bir yapım olduğunu söyleyebiliriz.

Link: Steam - GOG

F.E.A.R.

En iyi FPS oyunları

Doğaüstü olaylar arasında zamanı yavaşlatma gibi özellikleri olan bir SWAT süper kahramanı olduğunuzu düşünün. Biraz ilerlediğinizde ise kendinizi korkudan elleriniz titrerken bulacaksınız. F.E.A.R. yapay zekasının da tatlılığıyla size hem korkunç hem de lezzetli bir deneyim sunmayı vaat ediyor.

Link: Steam

Devil Daggers

En iyi FPS oyunları

Şeytani dünyası ve sonsuz karanlığıyla oldukça zor, fakat zorluğuyla güzel bir oyun. Sayısı ve zorluğu artan düşmanların arasında hayatta kalmanızı zorlaştıran, adeta size saldıran bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bütün bu zorluğunun ardında sizi bekleyen müthiş tatmin hissi ve nasıl geçtiğini anlamayacağınız saatler bekliyor.

Link: Steam

Wolfenstein: The New Order

En iyi FPS oyunları

İlk kez 2014 yılında piyasaya sürülen modern FPS oyunlarının güzel örneklerinden Wolfenstein: The New Order, bambaşka bir macera. İkinci dünya savaşı zamanlarında geçen hikayesiyle, karmaşık kurgusuyla ve farklı türden düşmanlarıyla harika bir oyun. Seri olarak başarılıdır, hepsi de oynanır.

Link: Steam

Doom & Doom 2

En iyi FPS oyunları

Wolfenstein 3D ilk sırayı bir yılla kapmış olsa da, bugünün FPS oyunlarının DNA'sı tamamen Doom serisi üzerinden çizilmiştir. Her şeyiyle kendinden sonraki nesillere öncü olan ve hala ilham vermeye devam eden enfes serinin ilk iki oyununu aynı başlıkta değerlendirebiliriz. Oynamadıysanız, kesinlikle tavsiye ederiz.

Doom Eternal - En iyi FPS oyunları

En iyi FPS oyunları

Serinin son ve en başarılı oyunu. Sinir ve strese bire bir yapısı ve hiç bitmeyen aksiyonuyla, hikayesiyle, her şeyiyle modern FPS'lerin arasından sıyrılan bir başyapıt. İlk kez geçtiğimiz yıl yayınlandı ve bütün oyuncular tarafından oldukça beğenildi. Serinin hakkını veren leziz bir yapım.

Link: Steam

HALO serisi

En iyi FPS oyunları

PCGamer farklı kategorilerde ele alsa da bize göre Halo serisi tek oyunculu alanında tüm zamanların en iyi FPS oyunları arasına rahatça giriyor. Bugün dahi oynandığında nostaljik gelse de içine çekmeyi başaran ve hepimizin bir yerlerine hatırasını bıraktığımız seri, baştan sona oynanır. Seri için son olarak Halo Infinite geliştiriliyor, bakalım o nasıl olacak.

Call of Duty serisi

En iyi FPS oyunları
En iyi FPS oyunları


Bazı oyunlarıyla (hangilerinden bahsettiğimi biliyorsunuz) gözden düşse de hala daha serinin birçok oyunu taş gibi FPS deneyimi vaat ediyor. Özellikle oynamadıysanız World at War, Modern Warfare 1 & 2, Black Ops (Özellikle zombi modu) oldukça iyi oyunlar ve asla eskimeyecekler. Sektöre bazı şeylerin "tanıtıldığı" bir oyun serisi bu, tabii olarak tüm zamanların en iyileri arasında olacak.

Elbette Half Life serisi

En iyi FPS oyunları

Tatlıyı sona saklayalım dedik. Tarihin gelmiş geçmiş "seri olarak bütün oyunlarıyla" en başarılısı Half-Life bizim nazarımızda. Bir serinin hiçbir oyunu kötü olamaz mı? İşte öyle bir seriden bahsediyoruz. Aramızda çok genç arkadaşların olduğunu ve bu seriyi oynamadıklarını varsayarak bir tavsiye de bizden; Kesinlikle oynayın!

Diğer FPS oyunları

Bu kısımda da bazı cevherleri sizlerle paylaşacağız. Yazı sürekli güncellenecek ve yeni oyunlar elbette eklenecektir. Siz de listede görmek istediğiniz oyunları yorumlarda belirtebilirsiniz.

  • Crysis serisi
  • Portal 1-2
  • Battlefield serisi
  • Insurgency: Sandstorm
  • Borderlands serisi
  • Quake
  • Medal of Honor: Allied Assault
  • Destiny 1-2
  • Far Cry 2
Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 04:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2023 19:14
Modern Combat 5. Fps denince aklıma gelir
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ktse
Ktse 5.03.2021 17:09
Fr cry 2 ne alaka acaba. Ayrıca Bulletstorm dümdüz sıkıcı bir oyun. Titanfall 2 ise son yılların en abartılan oyunu bence en azından hikaye olarak klişeden başka hiç bir şey vadedemiyor. Multiplayer olarak güzel sadece ama millet hikayesi şçyle süper böyle über diye sağdan soldan övüldüğünü gördüğü için kendisini övmek zorunda hissediyor.
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2021 19:55
Far Cry 2 yi bitirdim OYUNDA HİKAYE YOK
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2021 06:10
Far Cry 3 varken neden 2 ? O garip.
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2021 22:17
Hikaye modu süper bölüm dizaynı ve oynanış olarak ama anlatılan hikaye tırt yani doğru, far cry 2 keza katılıyorum tırt her anlamda ama bir şey dışında, detaylar abi adamlar detay yapmış oyun değil :D bullestorm ise yok abi gayet geyik hikayeye sahip ve arcade fps in dibi olan oyunlardan biri neyse
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2021 12:52
rage 2 yi birkaç defa bitirdim her başladığımda sıkılmadan tekrar tekrar oynuyorum. oyunda alınan güçlerle silahları bir arada kullanıp kombolar yapmank falan çok eğlenceli oluyor. bu listeye konulmayıp preyin falan konulması saçma. hatta ilk prey'in (2006) listede olmayıp bunun olması daha saçma.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2021 18:28
singularity
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2021 21:34
Zula nerde..o da bir klasik.
Kalan Karakter: 300 Gönder
En iyi FPS oyunları
İlginizi Çekebilir